NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Terug naar overzicht

EGO Power+

EGO – Accu Tuinmachines die maximaal presteren

EGO is een specialist op het gebied van accu’s en accu tuinmachines voor zowel de professionele gebruiker, de semi professional maar ook de particulier met een grotere tuin. Zij is onderdeel van een internationaal productiebedrijf dat vandaag de dag één van de grootste producenten van gereedschap ter wereld is. Met een team van meer dan 400 technici werkt EGO volop aan de ontwikkeling van innovatieve machines en accutechniek. Niet voor niets heeft EGO een gepatenteerd accu systeem dat momenteel de meest effectieve energiecapaciteit in de sector levert.

Groene energie met ongekend vermogen
In het kader van duurzaamheid en het produceren van minder uitstoot moeten we, sneller dan je misschien denkt, af van de fossiele brandstoffen. Bij de overstap naar schonere, groenere energie denk je dan al snel aan accu. Maar als je werkt met accu, wil je natuurlijk niet inleveren op het vermogen van je tuinmachine. Het 56V-systeem waar de EGO lithium accu’s op werken leveren hun tuinmachines een dermate hoog vermogen dat dit vergelijkbaar is met de kracht van benzine. Je kunt met een EGO machine en accu dus op volle kracht doorwerken. Op dit moment heeft EGO meer dan 60 verschillende soorten machines die geschikt zijn voor het onderhouden van tuinen en openbaar groen. Denk bijvoorbeeld aan heggenscharen, stokzagen, kettingzagen, grasmaaiers, trimmers en bosmaaiers, zitmaaiers, bladblazers, sneeuwfrezen en de multitool met alle mogelijke uitbreidingen van dien zoals vegen, kantensnijden, grondfrezen, etc. Al deze machines werken met één en hetzelfde EGO accusysteem. Welke handgedragen EGO accu je ook hebt, het is allemaal onderling uitwisselbaar op alle EGO machines.

Lange levensduur
Het begint allemaal met de accu; de energiebron voor de tuinmachines. De accu van EGO is een technisch hoogstandje waar vooraf goed over nagedacht is. Hitte is slecht voor je accu en bij het gebruik van een accu komt nu eenmaal hitte vrij. De accu van EGO is daarom voorzien van een innovatief koel systeem. Niet alleen het boogvormige ontwerp maar ook de Keep Cool Technologietm waarmee elke individuele cel in accu is omringt, zorgen dat de accu maximaal gekoeld wordt. Omdat je de accu bovendien aan de buitenzijde van de machine bevestigd, kan deze zijn warmte goed kwijt aan de koelere buitenlucht. De buitenkant van de EGO accu is voorzien van een robuuste behuizing voorzien van ventilatie openingen de speciale harslaag aan de binnenzijde van de behuizing absorbeert schokken en trillingen en beschermt de accu tegen vocht en stof.

Samen met het intelligente energiebeheer in de accu heeft EGO hiermee een accu ontwikkeld die optimaal vermogen, en prestaties kan leveren en staat voor een langere levensduur. Niet voor niets geeft EGO tot 3 jaar garantie op hun accu’s.

Snellaadfunctie
Niet alleen over de accu is goed nagedacht, ook het opladen van de accu is zo geregeld. De accu’s zijn namelijk net zo snel weer opgeladen als dat ze leeg raken. Zo kun je door twee accu’s af te wisselen eigenlijk een hele dag werken. Met de verschillende mogelijkheden in ampèrage bepaal je als gebruiker zelf welk gewicht voor jou het prettigst is om mee te werken.

Blik op de toekomst
De aansluiting van de handgedragen EGO accu op de machine is altijd hetzelfde geweest. Of je nu kiest voor een 2,5 Ah accu of voor een 12 Ah accu en of je nu kiest voor een zitmaaier of heggenschaar. Alles sluit perfect op elkaar aan. Zo kun je naar wens je machines en accu’s uitbreiden zonder extra te hoeven investeren in adapters om de aansluiting passend te maken. Omdat EGO de afgelopen jaren ook samenwerkingen aan is gegaan met andere tuinmachine fabrikanten zoals Tielbürger (veegmachines), Eliet (hakselaars) en Vari (onkruidborstelmachines) vind je de EGO motor en accu tegenwoordig ook terug op machines van deze fabrikanten. En ook hiervoor geldt dat alle accu’s onderling met elkaar en met de EGO machines uitwisselbaar zijn.

bedrijfsvideo

algemene informatie

Services Accu'sAccu Tuinmachines Adres Stierman De Leeuw (Importeur Benelux) - Woudhuizermark 79
7325 AC Apeldoorn
Nederland
Telefoonnummer +32 (0)575-599999 E-mailadres [email protected] Website egopowerplus.be

kaart

Gerelateerde artikelen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details