NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
R. Moerings biedt klanten de sterkste waterplanten van de allerhoogste kwaliteit.

WELKOM BIJ DE GROOTSTE WATERPLANTENKWEKER VAN EUROPA

In de groene sector klinkt de naam van waterplantenkwekerij R. Moerings als een klok. Geen wonder, als je weet dat het bedrijf jaarlijks acht à negen miljoen plantjes kweekt, verdeeld over vijfhonderd soorten. Plaats van actie: een immens complex van maar liefst 8,5 hectare in het Nederlandse Roosendaal, aangevuld met drie hectare kas in het Westland. Verkoper René Verspuij legt uit hoe duurzame innovatie in het DNA van het bedrijf zit.

R. Moerings is de grootste waterplantenkweker van Europa. Ruim drie decennia geleden startte Ronald Moerings een kleine kwekerij in Boskoop. Na de verhuizing naar Roosendaal, in 1997, groeide het bedrijf uit tot de grootste sectorspeler in Europa. Nadat Ronald in 2015 om het leven kwam bij een tragisch auto-ongeluk, werd zijn echtgenote Fiona Moerings directeur/eigenaar. Onder haar leiding, met een zeer sterk team om haar heen, bleef R. Moerings B.V. overeind. Meer zelfs: de laatste jaren realiseerde de plantenkwekerij mooi groeicijfers.

Enorm aanbod 

Dat groei centraal staat bij een bedrijf als R. Moerings, mag uiteraard niet verbazen. “’In iedere hand een waterplant!’ was een gevleugelde uitspraak van oprichter Ronald Moerings”, geeft René Verspuij aan. “Die passie voor waterplanten en aanverwante producten willen we elke dag opnieuw in ere houden. Dat doen we door voortdurend te investeren en te innoveren in onze kassen en ons kweekproces. Zo kunnen we onze klanten de sterkste waterplanten van de allerhoogste kwaliteit bieden. Dankzij onze uitgekiende kweekprocessen hebben onze planten sterkere wortels, zijn hun bladeren extreem kleurecht, en geven ze meer bloemen.”

Bij een plantenkwekerij als R. Moerings vindt elke klant wat hij of zij zoekt. “We bieden een ruim assortiment waterplanten aan”, bevestigt Verspuij. “Van water- en zuurstofplanten tot waterlelies, van drijfplanten tot aquariumplanten: voor elke plantensoort helpen we onze klanten graag verder. Daarnaast staan we ook sterk in het aanbod van specifieke verkoopconcepten, zoals complete vijverafdelingen en droogverpakkingen, mixkarren, terrasvijvers en vijvervazen.”

De vraag naar natuurlijke waterverbeteraars en filters voor vijvers wordt steeds groter.

Keurmerk duurzaamheid

Dat topkwaliteit voor het team van R. Moerings geen buzzwoord is, bewijst het MPS-GAP-certificaat waarover de plantenkwekerij beschikt. Verspuij legt uit: “Voor onze professionele klanten is het MPS-GAP-certificaat een belangrijk keurmerk. Deze jaarlijkse audit legt de lat hoog op het vlak van vereisten qua traceerbaarheid, milieu, veiligheid en hygiëne, met de mens, milieu en kwaliteit als kernthema’s. We zijn er erg trots op om dit label te mogen uitdragen, als bewijs dat duurzaamheid steeds hoog op onze agenda staat. Onze kas heeft een groen label en we werken al jaren met een slim wateropvangsysteem. Ook de installatie van zonnepanelen zit in de pijplijn.”

Opmars van natuurlijke producten

Binnen R. Moerings gaan economie en ecologie perfect hand in hand. “Zowel bij binnenlandse als buitenlandse klanten zien we een toenemende aandacht voor het zo duurzaam en ecologisch mogelijk aanleggen en onderhouden van waterpartijen”, bevestigt Verspuij. “Mede onder impuls van nieuwe Europese milieuregelgeving zijn biologische reinigingsmiddelen en filters voor (zwem)vijvers aan een stevige opmars bezig. In ons productaanbod maken we ook graag plaats vrij voor minerale voedingsproducten voor planten, die in combinatie met de juiste dosering bacteriën het water van vijvers in topconditie houden.”

In dat verband verwijst hij naar www.pondtrends.nl, een website die professionals en tuinliefhebbers informeert en inspireert over hoe een vijver in topconditie gehouden kan worden. “Op die website hebben we ook een testprogramma klaargezet, waardoor je – door het invullen van de pH-, GH- en KH-waarde, ofwel de zuurtegraad, hardheid en carbonaathardheid – eenvoudig en snel de kwaliteit van een vijver kunt testen en bijsturen. Aanvullend geven we elke websitebezoeker bijkomend advies over natuurlijke vijveronderhoudsmiddelen waarmee de waterkwaliteit op peil gehouden kan worden.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details