NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
De voordelen van laurier van eigen bodem
Laurica-plants richt zich exclusief op laurierplanten en schenkt hen doorheen het hele proces bijzondere aandacht.

De voordelen van laurier van eigen bodem

De laurier is een evergreen. Letterlijk en figuurlijk. In het assortiment van Willaert Boomkwekerij in Roeselare, die naar eigen zeggen “alles vermarkt wat groeit en bloeit in de tuin”, mag de statige en aromatische plant dan ook niet ontbreken. Naast een vast aanbod aan reguliere maten en vormen in de Cash & Carry-afdeling, levert de groothandel op vraag van tuinaannemers, -architecten of lokale besturen ook probleemloos grotere of meer unieke exemplaren. Wat ze allemaal gemeen hebben, is hun oorsprong. De laurieren bij Willaert Boomkwekerij zijn afkomstig van Laurica-plants in Jabbeke.

Willaert is een klinkende naam in de groensector. Met ruim dertig jaar ervaring biedt het bedrijf bomen, planten, heesters, grassen, en heel wat ander groen voor tuinaanleg, tuincentra, tuinarchitecten en het openbaar domein. De pakweg 5.000 soorten die het assortiment rijk is, zijn afkomstig van diverse kwekerijen. “Sommige kwekerijen werken exclusief voor ons”, vertelt aankoper Chris Bruynooghe, “maar er zijn ook planten waarvoor we heel gericht samenwerken met een gespecialiseerde partner. De laurier is daar één van. Die wordt al meer dan tien jaar aangekocht bij Laurica-plants.”

Groengroothandel Willaert Boomkwekerij in Roeselare vermarkt alles wat groeit en bloeit in de tuin.

Ongeëvenaarde kwaliteit

Waarom Willaert ervoor kiest om bij een gespecialiseerde kwekerij aan te kopen, illustreert Bruynooghe aan de hand van de kwaliteit. “De laurieren van Laurica-plants zijn opvallend voller dan bijvoorbeeld de exemplaren die in Italië gekweekt worden. Je merkt meteen dat de planten meer tijd gekregen hebben, dat er meer aandacht aan besteed werd, en dat er vaker gesnoeid werd. Daardoor hebben ze een mooiere vorm en een betere structuur. Voor een plant die vooral als solitair geplaatst wordt, is dat erg belangrijk. Dat de planten daarenboven volledig in België gekweekt worden, op pakweg dertig kilometer van onze eigen deur, is nog eens mooi meegenomen.”

Ook kleinere bestellingen worden op korte termijn en een logistiek interessante manier geleverd.

Compleet aanbod

In de catalogus van Willaert Boomkwekerij is alvast een compleet aanbod aan vormgesnoeide laurieren van Laurica-plants opgenomen, en de meest gevraagde vormen en formaten zijn meteen ook in de Cash & Carry-afdeling van de groothandel te verkrijgen. “De voorraad op de Cash & Carry wordt sowieso regelmatig aangevuld, maar we kunnen ook altijd met specifieke vragen bij het team van Laurica-plants terecht. Zo gebeurt het bijvoorbeeld wel eens dat een tuinarchitect voor een horecaproject een heel exclusieve vorm in gedachten heeft, of dat een eindklant een van zijn vier speciale exemplaren ziek ziet worden en op zoek moet gaan naar een vervanger die zowel in vorm als in formaat perfect bij de andere drie kan aansluiten. Dan weten we dat Laurica-plants een gepaste oplossing heeft. Niet binnen een jaar, maar morgen.”

In de pakweg 5.000 soorten die het assortiment van Willaert rijk is, is ook de laurier een vaste waarde, zowel in de catalogus als op de Cash & Carry.

Flexibiliteit

Chris Bruynooghe is sterk te spreken over de flexibiliteit en het persoonlijk contact waarop hij bij Laurica-plants kan rekenen. “Wanneer we van een exclusief exemplaar een referentiefoto, prijs of extra informatie nodig hebben, wordt er bijvoorbeeld meteen op gereageerd. Op die manier kunnen we zelf snel terugkoppelen naar de klant en dus onze eigen service in stand houden. En dat geldt ook voor de leveringen. We hoeven niet te wachten tot we een enorme bestelling opgebouwd hebben, maar kunnen perfect ook kleinere bestellingen doen op klantniveau. Die worden dan door Laurica-plants bij een nabijgelegen leverancier met andere bestellingen gegroepeerd, zodat ze toch op korte termijn en op een logistiek interessante manier geleverd worden. Die service wordt zowel door ons als door onze klanten erg geapprecieerd.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details