NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Van Wielsbeke naar Europa: het succes van een betonpionier
De producten zijn gewild vanwege hun kwaliteit, duurzaamheid en veelzijdigheid, waardoor ze een betrouwbare keuze zijn voor bouw- en landbouwprojecten over heel Europa.

Van Wielsbeke naar Europa: het succes van een betonpionier

Innovatie en duurzaamheid is de toekomst

CBS Beton, gevestigd in Wielsbeke in België, staat bekend als een vooraanstaande speler in de betonindustrie. Met een rijke geschiedenis die verschillende decennia teruggaat, heeft CBS Beton zich voortdurend aangepast om aan de veranderende behoeften van de klanten te voldoen. Het bedrijf heeft een sterke aanwezigheid, zowel nationaal als internationaal, en blinkt uit in prefab-betonelementen, voor zowel de landbouw- als de infrastructuursector.

Opgericht in 1998 door Henk Ciers, heeft CBS Beton sindsdien een opmerkelijke reis van groei en innovatie doorgemaakt. Door de jaren heen heeft het bedrijf daarvoor geïnvesteerd in state-of-the-art technologieën. Denk hierbij aan onder andere de grootste mengcentrale van Europa, en enkele duurzame innovaties, waardoor het een pionier is geworden in de betonindustrie.

CBS Beton blijft voortdurend investeren in onderzoek en ontwikkeling om zijn producten en productieprocessen te verbeteren.

Verandering omarmen

Henk Ciers, CEO van CBS Beton: “Ik denk dat we mogen zeggen dat we een goed voorbeeld zijn van een bedrijf dat verandering en innovatie omarmt. Op hetzelfde moment blijven we trouw aan onze kernwaarden van kwaliteit en klanttevredenheid. Met een divers productassortiment, een sterke aanwezigheid in de landbouw- en infrastructuurmarkten, én een toewijding aan duurzaamheid, blijft CBS Beton de toekomst van de betonindustrie vormgeven.”

Populaire keuze

“We hebben een zeer divers productportfolio”, gaat Henk Ciers verder. “Denk hierbij aan betonnen wanden, keerwanden, platen, panelen, vloerplaten, banken en diverse op maat gemaakte elementen. Deze producten staan niet alleen bekend om hun duurzaamheid, maar ook om hun esthetische aantrekkingskracht, waardoor ze een populaire keuze zijn voor residentiële, commerciële en industriële toepassingen. Bovendien kan aan de specifieke eisen van iedere klant worden voldaan.”

Focus op kwaliteit en precisie

CBS Beton speelt ook een cruciale rol in de ontwikkeling van infrastructuurprojecten. Het produceert betonnen elementen voor hoogteverschillen, hellingen, tuinen, omwallingen, veiligheidsperimeters voor vlieghavens of openbare gebouwen, parkeerterreinen en vele andere toepassingen. De focus op kwaliteit en precisie zorgt ervoor dat deze elementen voldoen aan de strengste Europese normen die vereist zijn voor dergelijke projecten.

Bovendien biedt het bedrijf ook innovatieve oplossingen aan voor landbouwbedrijven. Deze oplossingen omvatten onder andere silowanden voor de opslag van graan, maïs en voedergewassen, en mest- en biogastanks. “Een sleufsilo biedt niet alleen een efficiënter gebruik van opslagruimte, maar zorgt er ook voor dat het in- en uitkuilen sneller en gemakkelijker verloopt. Daarnaast biedt het bescherming tegen ongedierte en minimaliseert het de impact van weersomstandigheden op de kwaliteit van ruwvoer, dankzij bijbehorende afdeksystemen”, zegt Henk Ciers.

Door het zeer divers productportfolio kan steeds aan de specifieke eisen van iedere klant worden voldaan.

Succesvol exportbeleid

“Het streven naar uitmuntendheid heeft ons in staat gesteld om ons bereik uit te breiden naar nationale en internationale markten”, gaat Henk Ciers verder. “Onze primaire markten zijn België, Frankrijk, Nederland, Luxemburg en Duitsland. Maar we hebben ondertussen ook al met succes producten geëxporteerd naar landen als Engeland, Denemarken en Zwitserland. Onze producten zijn namelijk gewild vanwege hun kwaliteit, duurzaamheid en veelzijdigheid, waardoor ze een betrouwbare keuze zijn voor bouw- en landbouwprojecten over heel Europa.”

De focus op kwaliteit en precisie zorgt ervoor dat de betonelementen voldoen aan de strengste Europese normen (hier: Zaventem).

Onwrikbare inzet voor innovatie en duurzaamheid

Een van de sleutelfactoren waarmee CBS Beton zich onderscheidt, is de onwrikbare inzet voor innovatie en duurzaamheid. Het bedrijf blijft voortdurend investeren in onderzoek en ontwikkeling om zijn producten en productieprocessen te verbeteren. Het zet zich ook in om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen door milieuvriendelijke praktijken toe te passen, zoals het gebruik van gerecycleerde materialen en het optimaliseren van energie-efficiëntie.

“Ons deskundige en bekwame team speelt uiteraard een essentiële rol in het succes van het bedrijf. De ingenieurs en technici werken nauw samen met klanten om oplossingen op maat te bieden, die voldoen aan specifieke projectvereisten. Deze gezamenlijke aanpak zorgt ervoor dat CBS Beton voorop blijft lopen in de industrie”, concludeert Henk Ciers.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details