NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Machines De Schutter en Peleman Agri leveren topmachines voor land- en tuinbouw
Bart Van den Eynde – hier samen met zoon Gert op de foto – is met Peleman Agri al vele jaren de vertrouwde dealer voor land- en tuinbouwprofessionals.

Machines De Schutter en Peleman Agri leveren topmachines voor land- en tuinbouw

Wat gebeurt er als een distributeur en zijn topdealers in land- en tuinbouwmachines intensief samenwerken en hun klanten een breed assortiment van topmerken kunnen aanbieden? Dan krijg je een solide dealernetwerk waar land- en tuinbouwprofessionals machines op maat vinden voor landbouw en de aanleg en het onderhoud van tuinen, parken en andere groene zones. Marco Luyten (Machines De Schutter) en Bart Van den Eynde (Peleman Agri) vertellen hoe hun samenwerking tot mooie resultaten leidt.

En wat dacht je van deze wendbare en gebruiksvriendelijke Nibbi krachtpatsers?

In een vorige editie van dit magazine zetten we Machines De Schutter (MDS) – gevestigd in Reet – al eens in de kijker. In 2022 vierde deze leverancier van machines en toebehoren voor land- en tuinbouwprofessionals zijn honderdjarig bestaan. “Dankzij een solide dealernetwerk in de Benelux – waarvan Peleman Agri deel uitmaakt – zijn we uitgegroeid tot een vertrouwde partner in onze sector”, zegt account manager Marco Luyten. “We werken enkel met de beste merken en met Europese fabrikanten waarmee we een hechte band hebben opgebouwd. Hierbij sparen we kosten noch moeite om samen met onze dealers bij deze fabrikanten op bezoek te gaan, zodat we de vinger aan de pols houden van nieuwe machines en innovaties die op komst zijn. We hechten erg veel belang aan die persoonlijke aanpak.”

Korte communicatielijnen

Het compacte MDS-team van vijf personen beschikt over een jarenlange ervaring en gedegen technische kennis, waardoor klanten altijd vakkundig advies krijgen. “Ons hechte team is een echte troef, omdat we op die manier snel en persoonlijk kunnen communiceren met onze dealers, merkfabrikanten en eindgebruikers. Zij appreciëren die korte communicatielijnen en onze nauwe betrokkenheid met de markt”, aldus Marco Luyten.

Tevreden dealers

Iets wat Bart Van den Eynde, zaakvoerder van Peleman Agri, alleen maar kan bevestigen. “Als dealer werken we al jaren samen met Machines De Schutter, en die samenwerking verloopt uitstekend. Niet alleen kunnen we onze eigen klanten een breed scala van topmerken aanbieden, maar bovendien staan Marco en zijn collega’s altijd klaar om onze vragen te beantwoorden. Als de agenda het toelaat, gaan we graag mee op bedrijfsbezoek bij Europese fabrikanten. Zo’n bezoek is voor ons een unieke kans om nieuwe machines te ontdekken, zodat we ons bestaand assortiment op een innovatieve en duurzame manier kunnen uitbouwen. Op die manier geven we onze eigen klanten altijd de beste service.”

Ook de transportwagen Bluebird CARRIER WB 500 EB is populair bij klanten van Peleman Agri.

Selecte keuze van sterke merken

Peleman Agri – gevestigd in het Oost-Vlaamse Appels, vlak bij Dendermonde – is een bekende dealernaam bij lokale land- en tuinbouwers. “We trekken resoluut de kaart van sterke merken, waarbij we tegelijk gaan voor een selecte keuze om onze klanten zo een helder gamma te kunnen aanbieden. Bij de tractoren is dit New Holland, terwijl we voor tuinbouwmachines en -gereedschap vertrouwen op de kwaliteit van onder meer Negri, Nibbi, Gamo en Bluebird. Met een sterke, meedenkende sparring partner als Marco zijn we altijd zeker van de beste machines!”

Commerciële feel

Die commerciële feel speelt Marco Luyten graag uit als hij het brede aanbod van topproducten voorstelt aan Bart en andere dealers. “We zijn erg trots op ons ruime aanbod. Die lijst is te lang om op te sommen, maar we leveren zowel handbediende machines, een breed assortiment tweewielige trekkers (‘motoculteur’ in de volksmond) en bijbehorende aanbouwwerktuigen, als een groot aanbod aanbouwwerktuigen voor vierwielige trekkers. In de markt zijn we vooral bekend als de specialist in hakselaars en in tweewielige trekkers die vaak worden ingezet bij gazonrenovatie. Daarnaast kunnen dealers bij ons ook terecht voor tal van unieke accessoires en aanbouwwerktuigen.”

De biohakselaar R70 van Negri is slechts een van de vele MDS-tuinmachines in de showroom.

Samen investeren in innovatie

“De intensieve samenwerking tussen MDS en Peleman Agri zorgt voor mooie opportuniteiten om klanten goed te adviseren in land- en tuinbouwmachines, ook wat bijvoorbeeld elektrische modellen betreft. We merken dat de switch naar full electric onmiskenbaar is ingezet bij  handgedragen machines. Bij zwaardere toepassingen kijken klanten nog wat de kat uit de boom. Maar volgens Marco en mezelf is het louter een kwestie van tijd vooraleer ook zware land- en tuinbouwmachines onder st(r)oom komen. We kijken uit naar deze duurzame innovatie!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details