NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Krachtige en compacte machines voor groenere tuinaannemer
Mecalac 7MWR met heggensnoeier.

Krachtige en compacte machines voor groenere tuinaannemer

Mensen hechten steeds meer waarde aan groen in hun leefomgeving. Waar gemeenten lange tijd veel groenprojecten afstootten wegens hoge onderhoudskosten, zie je tegenwoordig juist weer meer vergroening. Steeds meer en grotere groenprojecten vragen daarom om de juiste machines. Marco de Roij is verkoopadviseur bij Ahlmann Nederland. Hij vertelt over de compacte machines van Ahlmann en Mecalac.

“Ruimten worden steeds groener ingericht om de omgeving leefbaar en gezellig te maken”, vertelt Marco de Roij. “Maar al dat groen moet natuurlijk wel onderhouden worden. En tegenwoordig heb je echt meer nodig dan alleen een snoeischaar! We zien dat de groene sector daarom mechaniseert. Tuinaannemers groeien en ze investeren in betere apparatuur om efficiënter te kunnen werken.”

Ahlmann AS 600 met heggensnoeier.

Compacte machines

“Groen vind je vaak in beperkte of moeilijk bereikbare ruimten. Denk alleen al aan hagen snoeien en scheren van 3 of 4 meter hoog. Daar kom je moeilijk bij, maar je moet ze toch netjes onderhouden. Compacte machines zijn daarom ontzettend belangrijk”, aldus De Roij.

“Het gaat bij de meest compacte machines binnen ons aanbod om de Ahlmann-zwenklader AS 600 en de Mecalac mobiele graafmachine 7MWR. Daarnaast leveren we ook een ruim assortiment uitrustingsstukken, dat vooral interessant kan zijn voor tuinaannemers, denk bijvoorbeeld aan een heggensnoeier.”

Ahlmann-zwenklader AS 600

“De Ahlmann AS 600 is een relatief compacte – slechts 1,74 meter breed met brede 445/45 R19.5 banden – en betaalbare zwenklader, gezien zijn capaciteit en mogelijkheden”, vertelt De Roij. “De machine is erg veelzijdig. Je kunt er namelijk allerlei hulpstukken op zetten, zoals een afzonderlijk aangedreven heggensnoeier.” Buiten het seizoenswerk is de machine met puinbak, stenenklem, … inzetbaar in de grond-, weg- en waterbouw. 

“Naast een mooi resultaat voor de klant, vinden we een fijne werkomgeving voor de machinist erg belangrijk. Soms zit hij/zij wel acht uur op een dag in de machine. Een comfortabele cabine is daarom een must”, stelt Marco de Roij. “Dat betekent een goede zithouding, maar ook een goed uitzicht op het werk en rondom de machine. Bovendien is er ondanks het compacte buitenformaat van de machine veel ruimte in de cabine.”

Ahlmann AS 600 met veegmachine.

Mecalac mobiele graafmachine 7MWR

Een ander product dat Ahlmann graag in de schijnwerpers zet, is de Mecalac 7MWR. “De Mecalac is op brede banden 2 meter 18 breed. In combinatie met vierwielbesturing en diverse stuurinstellingen – waaronder hondengang – kom je relatief makkelijk op moeilijk bereikbare locaties, zonder de ondergrond al te veel te beschadigen.” Hoewel deze graafmachine heel compact is, heeft ze toch voldoende vermogen om een heggensnoeier afzonderlijk aan te drijven.

Werk je veel op drassig terrein, dan is de Mecalac-rupsgraafmachine 6MCR zeker een alternatief. De MCR’s zijn snel en efficiënt. Je kan tot 10 km/u rijden, dubbel zo snel als met welke andere compacte rupsmachine ook.

Mecalac 7MWR met palletvorkinstallatie.

Becx-heggensnoeiers

Een groot voordeel van beide machines is dat ze krachtig genoeg zijn om een extra hydraulische pomp te kunnen monteren voor de aandrijving van een heggensnoeier. “Wij zijn een officiële dealer van Becx-heggensnoeiers. Dit zijn goed doorontwikkelde snoeiers, die een mooi snoeibeeld achterlaten. Met de heggensnoeiers kun je bovendien beide zijden van de heg en de bovenkant vanaf één zijde snoeien.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details