NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Lancering nieuwe CRAMER-machines in 2024
De 82LM76S professionele loopmaaier van CRAMER combineert topprestaties, intelligentie en innovatie.

Lancering nieuwe CRAMER-machines in 2024

Als specialist in tuinmachines en onderdelen is EuroGarden officieel importeur van het merk CRAMER. Dit merk is al vele jaren producent van kwalitatief hoogwaardige tuinmachines, zoals zitmaaiers, kettingzagen, bladblazers en bosmaaiers op lithium-ion accu’s. Deze zijn geschikt voor zowel professionals als consumenten. CRAMER sleutelt continu aan nieuwe toepassingen. Johan Teeuwen, category manager OPE bij EuroGarden, maakt een selectie van nieuwigheden die u in 2024 mag verwachten.

Circa een jaar geleden kon u in dit magazine lezen welke nieuwe producten CRAMER in 2023 lanceerde. “Naast het krachtige en succesvolle 82V-batterijassortiment zette ik toen compacte zero-turn zitmaaiers met verwisselbare accu’s in de kijker, aangevuld met de 82TCS15, een 82V professionele 1,5 kW tophandle kettingzaag”, blikt Johan Teeuwen terug. “Ook de nieuwe bladblazermodellen 82B20, 82B22 en 82B26 en een nieuw mobiel oplaadsysteem, waarmee je zes 8Ah-batterijen oplaadt op amper 160 minuten, kregen de nodige aandacht.”

Vandaag kijken de dealers van EuroGarden opnieuw uit naar heel wat aantrekkelijke nieuwe CRAMER-producten. 

Met de 82ZTC152 biedt CRAMER een zero-turn maaier aan met de grootste autonomie van de sector.

OPTIMUS Z: de nieuwe generatie zero turn zitmaaiers

“Na de lancering in 2022 van de CRAMER 82ZT132, een professionele, enkel door een 82V batterij aangedreven zero-turn zitmaaier, stelden we in 2023 nieuwe, compactere zero turn zitmaaiers voor die verwisselbare accu’s hebben”, aldus Teeuwen. “De CRAMER 82ZT132 was de eerste professionele zitmaaier van dit type die op een 82V-platform werkt, met bovendien een stalen mulchdek van 132 cm en drie motoren van 1,5 kW. Op één acculading kun je tot vier hectare maaien. Voor 2024 schakelen we nog een versnelling hoger, met de OPTIMUS Z.”

“Met de OPTIMUS Z bieden we onze klanten een zero-turn maaier met de grootste autonomie van de sector. Met één batterijlading kun je tot acht uur en tot 85.000 vierkante meter maaien. Een oplaadbeurt duurt slechts acht uur, zodat je sneller dan ooit weer aan de slag kunt. Voeg daarbij een vermogen dat gelijkwaardig is aan een 65 pk – 1.040 cc verbrandingsmotor, een maximale maaisnelheid van 25,6 kilometer per uur, en een geavanceerd 96 m/s Constant Smart Cutting System, en je bekomt een machine die de lat voor zitmaaiers opnieuw een flink stuk hoger legt. De compacte wielnaafmotoren bieden trouwens optimale wendbaarheid en pure kracht.”

De 82B26 ruggedragen bladblazer.

Verwisselbare accu’s van CRAMER: een klasse apart

“In de productcategorie verwisselbare accu’s wordt 2024 het jaar van de nieuwe 82V Accu 6Ah 82V430X”, geeft Teeuwen aan. “In vergelijking met de 82V Accu 8Ah 82V580P krijg je evenveel vermogen en kracht, maar ook een lager gewicht – 2,7 versus 3,85 kilogram – en een bredere range aan opslag- en gebruikstemperatuur. Zo varieert de aanbevolen gebruikstemperatuur bij de nieuwe 82V430X tussen -10 en 60 graden Celsius, terwijl deze range bij de 82V580P tussen 0 en 45 graden Celsius ligt. Een wereld van verschil!”

Nieuwe professionele gazonmaaier

Ook binnen het assortiment van gazonmaaiers pakt CRAMER in 2024 uit met een nieuwe krachtpatser: de 82LM76S. “Deze professionele loopmaaier van CRAMER – met een maaibreedte van 76 centimeter – is het neusje van de zalm op het gebied van prestaties, intelligentie en innovatie”, bevestigt Teeuwen. “Met een Tri-Port DC power-unit die tot drie accu’s kan bevatten, krijg je een autonomie van bijna twee uur en een capaciteit tot 8.000 vierkante meter op één acculading. Dubbele, onafhankelijke mesmotoren van professionele kwaliteit sturen al het vermogen naar de messen, zonder efficiëntieverlies en zonder V-snaren die vervangen moeten worden. Een maaisnelheid van 80 m/s zorgt ervoor dat zelfs in het hoogste gras de snelheid van de mespunt 54 procent hoger ligt dan bij benzinegrasmaaiers.”

“Deze krachtige grasmaaier heeft een vermogen van 3,7 kW, een drievoudig accu-slot, twee onafhankelijke naafmotoren met achteruitrijfunctie, een bedieningspaneel met digitale display en een robuust stalen maaidek. Het zijn slechts enkele features die deze nieuwe machine de wind in de zeilen geeft.”

In de productcategorie verwisselbare accu’s stelt CRAMER in 2024 de nieuwe 82V Accu 6Ah 82V430X voor.

Lichtgewicht en krachtige trimmer

“Als laatste nieuwigheid verwijs ik naar de CRAMER 82V 1,0 kW trimmer”, besluit Teeuwen. “Ontdek een lichtgewicht elektrische trimmer – amper 5,7 kilogram met accu – met een extreem laag geluidsniveau en een groter vermogen dan een 26 cc benzine trimmer. Met een duolader kun je een 4 Ah accu in amper dertig minuten opladen. Een maaibreedte van 40 centimeter en een autonomie van drie kwartier zullen van deze trimmer ongetwijfeld een topper maken!”…    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details