NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Waterbeheer en ecologisch verharden
Ecologisch verharden is belangrijk en Ebema_Stone&Style biedt daarvoor de geschikte oplossingen aan.

Waterbeheer en ecologisch verharden

Eerste expertsessie Ebema_Stone&Style groot succes

Met het merk Ebema_Stone&Style richt Ebema zich op de particuliere markt. Ebema_Stone&Style maakt producten voor tuin, terras en inrit, en viert dit jaar zijn 25-jarig bestaan. Het merk valt onder Ebema, die al meer dan 75 jaar prefab-betonproducten maakt om buitenruimtes gezelliger, slimmer, comfortabeler… te maken, of om de ruimte te verbeteren.

Nathalie Termeer, sales manager Ebema_Stone&Style: “Ecologisch verharden is belangrijk en wij bieden daarvoor de geschikte oplossingen aan. Maar die kennis delen we ook graag, en we sparren regelmatig met andere professionals uit het vakgebied. Zo kwamen we op het idee om een ‘expertsessie’ te organiseren. Op die manier bereik je tuinprofessionals met wie je de laatste nieuwtjes in de sector kunt delen, en waardoor ze misschien zelfs geïnspireerd geraken. Het was een succes, ondanks de hitte in onze zomerbar in Zutendaal. 85 tuinprofessionals genoten van presentaties, workshops, rondleidingen, streetfood en verfrissende drankjes. Eerst gaven enkele van onze collega’s rondleidingen door de fabriek, de Expo en het Objects Park. We hadden bovendien enkele gasten en partners voorzien die hun kennis rijkelijk deelden!”

Met een expertsessie worden tuinprofessionals bereikt en de laatste nieuwtjes in de sector gedeeld.

Boeiende uiteenzettingen

Marc Verachtert, groenjournalist en een van de twee auteurs van Zakboek De Sponstuin, mocht de spits afbijten. Hij had het over de steeds langere periodes van droogte en extreem hete dagen, en momenten van overvloedige regen. En hoe de (gedeeltelijke) sponstuin een oplossing kan zijn. Dergelijke tuin neemt het water op wanneer het er is, en geeft het gebufferde water af aan de planten wanneer het nodig is.

Eef Coolen, landschapsarchitecte + ‘leading lady’ Bolster + host programma Goed Geplant, kwam waterdoorlatende verharding als versterkend ontwerpelement in tuinarchitectuur toelichten. Eef nam iedereen mee naar de basisprincipes van tuinontwerp. Ieder tuinconcept bouwt zich op aan de hand van vormentaal en bestaat uit drie letters. De I (rechte vormen), S (organische vormen) en O (ronde vormen). Het passend gebruik van die vormen in een ontwerp leidt tot originele pareltjes. Zeker in combinatie met waterdoorlatende tegels.

Tot slot werden nog twee workshops georganiseerd door Disaghor Dockx Group en Gebroeders Geens nv. Ze hadden het respectievelijk over groene verhardingen en de nieuwe klem aan de knikmops voor de Eco Solutions. De avond werd afgesloten met een netwerkmoment, compleet met een natje en een droogje. Een succes!  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details