NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Voor elke opdracht à la minute de geschikte topmachine
Kettingzagen, graafmachines, bosmaaiers… : je huurt bij Huurland al je werkmateriaal.

Voor elke opdracht à la minute de geschikte topmachine

Al aan machinehuur gedacht?

“Wie kiest voor verhuur, heeft altijd toegang tot de modernste machines en hoeft zich niets aan te trekken van het onderhoud”, vat CEO van Huurland Pascal Ameloot mooi samen. Het Oost-Vlaamse machineverhuurbedrijf heeft twaalf vestigingen, verspreid over West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. En heeft machines, hoogwerkers en steigers voor alles wat te maken heeft met de bouw – van ruwbouw over technieken tot omgevings- en tuinaanleg.

Pascal Ameloot: “We hebben de machines in huis, en de vrachtwagens om last minute te leveren.”

Van boomzaag tot hoogwerker

Beschikbaarheid, modernisering en snelheid: op die drie troeven zet Huurland volop in. Pascal Ameloot: “Bij grondverzet en de aanleg van tuinen en terreinen is het belangrijk dat je op het juiste moment op de juiste plaats al je gereedschap hebt. In al onze Huurlandvestigingen vind je hetzelfde grote aanbod en werk je met ons samen op dezelfde, herkenbare manier. We hebben twintig eigen vrachtwagens en bestelwagens. Daarmee zorgen we dat je graafmachine, kniklader of boomzaagmachine staat waar jij hem nodig hebt. Met twaalf filialen hebben we ook een gigantische back-up. Is er een machine toch niet meer beschikbaar in jouw buurt? Dan vinden we die in een van onze andere filialen, of we leveren een toestel dat exact hetzelfde kan.”

Modern en alsmaar milieuvriendelijker

Een modern machinepark is een tweede argument om voor verhuur te kiezen. Huurland vervangt de meeste machines al na vijf of zes jaar. Zo werk je altijd met nieuw materiaal met de laatste toeters en bellen. Je weet ook dat je dan een toptoestel in handen hebt – netjes gekeurd en goed onderhouden. Pascal Ameloot: “Duurzaamheid is voor ons belangrijk, in de twee betekenissen van het woord. We kopen alleen goeie merken die hun kwaliteit allang hebben bewezen, en waarvan we weten dat ze onderhoudsarm zijn en gemaakt om intens te gebruiken. Ten tweede vinden we het onze maatschappelijke plicht om de milieuvriendelijke machines meer in de markt te zetten. Zo stimuleren we mee de vergroening van de sector. Je kunt nu elektrische knikladers huren voor dezelfde prijs als de dieselvariant. Je vindt bij ons intussen ook een heel arsenaal elektrische spinhoogwerkers.”

Unizo Oost-Vlaanderen riep Huurland uit tot Oost-Vlaamse kmo van het jaar.

Last minute

Ook op snelheid scoort Huurland sterk. Pascal Ameloot: “Bij ons huur je meestal op korte termijn: van een paar dagen tot een paar maanden. Het gaat vaak ook om lastminuteopdrachten: iemand die vandaag belt om morgen een machine te laten leveren. Dat is geen enkel probleem. We hebben de machines in huis, en de middelen om last minute te leveren. Nog een voordeel zijn onze ruime openingsuren: zes dagen op zeven. In de week kun je al vanaf half acht ’s ochtends bij ons terecht. En wie liever digitaal werkt, regelt alles via onze website. Onze huurcatalogus is altijd up-to-date. Ben je aan het werk en doet de machine niet wat hij moet doen? Dan komt een van onze servicetechniekers direct langs om het probleem op te lossen.”

Opleidingen

Wie nog geen attest heeft om met een hoogwerker, heftruck, verreiker of minigraafmachine te werken, kan voor een opleiding van een dag terecht bij Huurland. Na de theorie en de praktijk volgen de testen. Zo ben je in amper één dag tijd gecertificeerd machinist. 

Je test nu de elektrische knikladers voor de prijs van een dieselvariant.

Alleen de voordelen

Unizo Oost-Vlaanderen riep Huurland in november 2022 uit tot Oost-Vlaamse kmo van het jaar. Pascal Ameloot: “In Nederland en Angelsaksische landen is machines en materiaal huren meer de regel dan de uitzondering. In België gaat die switch van kopen naar huren een stuk trager. Toch zijn we ervan overtuigd dat aannemers winnen bij huren. Je hoeft geen kapitalen te investeren in machines die al na een paar jaar verouderd zijn. Je hebt geen last van keuringen of onderhoud. En je hebt geen stockageruimte nodig voor je machinepark. Wie de machinehuur test, komt gegarandeerd terug.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details