NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Hoog gewas maaien en boomstammen klieven
De maaier versnippert de begroeiing effectief door middel van roterende klepels.

Hoog gewas maaien en boomstammen klieven

De ene is de perfecte oplossing voor het onderhouden van groene zones, bermen en terreinen, de andere is gemaakt om boomstammen te klieven en ideaal bij het rooien en verwerken van hout. Eline de Putter van Pladdet B.V. uit het Zeeuws-Vlaamse Biervliet: “Wij presenteren nieuw in ons assortiment de klepelmaaier en de houtsplijter.”

Met de introductie van een nieuwe lijn klepelmaaiers voor aanbouw op mini en midi graafmachines voorziet familiebedrijf Pladdet B.V. in de behoefte om efficiënt en gemakkelijk te maaien. De Putter: “Met haar geavanceerde klepel-snijtechnologie biedt deze machine een uniforme maaisnede, zelfs in dichtbegroeide gebieden. De klepelmaaier is geschikt voor het maaien van hoog opgaand gewas en ondervindt geen hinder van obstakels zoals takken of afval. De maaier versnippert de begroeiing effectief door middel van roterende klepels. Doordat de klepelmaaier is verbonden aan de graafmachine, kan de machinist overal makkelijk bij en is het onnodig om de machine met veel gedoe naar de overkant van de sloot te rijden.” 

De klepelmaaier is verkrijgbaar in twee verschillende modellen, en die zijn de eerste uit een reeks die nog zal volgen. Eline de Putter: “Wij leveren de PFM1-800, met een machineklasse van 2,5 tot 4 ton. Deze is voorzien van negen klepels, heeft een maaibreedte van 80 en 100 cm en de afmetingen zijn 995 x 850 x 670 mm. Het tweede model is de PFM2-1000, waarbij het machinegewicht 4 tot 9 ton is, voorzien van twaalf klepels en verkrijgbaar met maaibreedte 80 en 100 cm. Dit model is iets groter, namelijk: 1260 x 860 x 680 mm. De garantieperiode is, net als voor bijna ons gehele assortiment, drie jaar. Echter niet op de slijtdelen van de machine, zoals de klepels.” 

Houtsplijter

De hydraulische houtsplijter van Pladdet is gemaakt om boomstammen te klieven en is ideaal bij het rooien en verwerken van hout. Eline de Putter: “Het splijten van hout zorgt voor een natuurlijk droogproces, met als resultaat een hogere energiedichtheid van het hout. Bovendien is het makkelijker om het gespleten materiaal naar de hakselaar te transporteren. Met de houtsplijter aan de graafmachine wordt de stam in één stap gespleten en geladen. De klepelmaaier en houtsplijter zijn beide onderdeel van onze bosbouwapparatuur. Wij vertegenwoordigen ook een groot assortiment bosbouwmachines van het merk Westtech, zoals bomenknipscharen.” 

Pladdet is een familiebedrijf met een rijke geschiedenis van meer dan tachtig jaar, waarbij kwaliteit, duurzaamheid en een goede prijs-kwaliteitverhouding centraal staan. De Putter: “Ieder jaar produceren wij zevenduizend aanbouwdelen. Daarvoor gebruiken we bijna twintigduizend kilo aan lasdraad en vijfenhalf duizend ton aan staal. Dit alles krijgen we voor elkaar met een team van 120 medewerkers. Ons gehele assortiment van aanbouwdelen en machines is verkrijgbaar over de hele wereld, tot aan Noord-Amerika, India en Zuid-Korea toe. We werken daarbij altijd samen met eerlijke en betrouwbare dealers en verkoopadviseurs.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details