NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Onkruid vergaat wél
“In een stadje in Frankrijk werd aan burgers gevraagd om onkruid zelf te verwijderen. Na een gesprek met de gemeente heeft zij twee machines bij ons gekocht.”

Onkruid vergaat wél

Borstels waarmee iedereen kan werken 

Een plek waar je niet kan parkeren omdat het onkruid zo hoog staat, of een tuin waarvan de tegels niet meer zichtbaar zijn. Dat is geen mooie uitstraling. De multifunctionele onkruidborstel van Terrazza MC lost deze problemen op. “De mogelijkheid om verschillende borstels te gebruiken, een goeie prijs en ijzersterke borstels maken onze machines aantrekkelijk voor iedereen die onkruid wil verwijderen”, vertelt eigenaar Dany Mestdag.

Een aantal jaar geleden werd het verboden om onkruid te verwijderen met chemicaliën. De alternatieven zijn echter tijdrovend en vragen meer arbeid van mensen. “Er is een groot tekort aan mensen die dit soort werk willen doen. Onze onkruidborstel is een oplossing om het proces te versnellen. Daarnaast houden we de machine zo simpel mogelijk, zodat iedereen ermee aan de slag kan.”

Een onkruidborstel van Terrazza MC is een investering op de korte termijn die op de lange termijn loont.

Voordelen in verschil

“De machines van concurrenten hebben een hoger toerental. Door die hoge snelheid wordt de borstel een soort grasmachine: je snijdt het onkruid af. Onze onkruidborstel heeft een lager toerental, waardoor het mogelijk is om onkruid met de wortels uit de grond te trekken. Dat zorgt ervoor dat het ongewilde groen minder snel terugkomt.”

Naast het lage toerental verschilt Terrazza MC ook in het aantal borstels. “Alle andere bedrijven bieden machines met één borstel aan. Wij bieden één machine met meerdere borstels aan”, vertelt Mestdag. “Vooraan in de machine zit een koppelsysteem waar je de borstels kunt verwisselen. Op deze manier benut je gemakkelijk de andere mogelijkheden van onze onkruidborstel. Denk bijvoorbeeld aan een speciale borstel die de machine omtovert in een veegmachine. Dit zijn de faciliteiten waarop wij letten.

De multifunctionele onkruidborstel van Terrazza MC.

Durven investeren

Borstels zijn een dure kwestie. Als gebruiker wil je daarom dat ze zolang mogelijk meegaan. “Een machine met 200 toeren per minuut verbruikt tien keer zo weinig borstels als een machine met 2000 toeren per minuut. Een onkruidborstel van Terrazza MC is een investering op de korte termijn die op de lange termijn loont.”

In een stadje in Frankrijk werd tot voor kort nog aan burgers gevraagd om onkruid zelf te verwijderen. Mestdag vertelt: “We zagen een man op leeftijd, die op zijn knieën met een mesje het onkruid tussen de straatstenen vandaan haalde. 4,5 kilometer aan straat, waar hij drie keer per jaar als medewerker van de lokale groendienst het onkruid weghaalde voor de gemeente. Na een gesprek met de gemeente heeft zij twee machines bij ons gekocht. Dat maakt van die 4,5 kilometer een eitje.”

“Alle andere bedrijven bieden machines met één borstel aan. Wij bieden één machine met meerdere borstels aan.”

In de toekomst zet Terrazza MC zich in om zijn producten nog duurzamer en gebruiksvriendelijker te maken. “Op dit moment bieden we een batterijmachine aan die vier tot acht uur meegaat. Batterijen zijn duur, waardoor de prijs ook omhoog schiet. We hopen in de toekomst goedkopere techniek in te zetten, voor een betere prijsklasse. Verder vinden we het belangrijk dat iedereen met onze onkruidborstels kan werken. Daarom zetten we ons in om de tools nog eenvoudiger te maken. Uiteindelijk streven we naar de fijnste onkruidborstel.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details