NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Nieuwe kantoren Houtmeyers imponeren met natuursteen van E.L.S. Garden
De pilaren zijn vormgegeven als een indoor bos.

Nieuwe kantoren Houtmeyers imponeren met natuursteen van E.L.S. Garden

Het nieuwe kantoorgebouw van plantencentrum en boomkwekerij Houtmeyers inspireert iedereen die er binnen stapt. Want binnenstappen in een ruimte waar planten binnenshuis in volle grond floreren, dat voelt toch eerder als buitenstappen? Ook de intensieve daktuin met bomen en planten die je via een imposante trap bereikt, steelt de show. Voor de binnen- en buitenkant van het gebouw deed Houtmeyers een beroep op de expertise van E.L.S. Garden. 

Sinds 2014 kun je in Laakdal bij E.L.S. Garden terecht voor een brede selectie aan tuinmaterialen, van afsluitingen tot zwembadboorden. Al gaat de expertise van zaakvoerster Els en haar vader Ivo Meynen veel verder terug. Met 45 jaar ervaring weet Ivo precies welke materialen een project doen uitblinken. Hij gaat op zoek naar exclusieve producten van de beste kwaliteit. Voor hun maatwerk in natuursteen bezoekt Ivo zelf steengroeven in binnen- en buitenland. Els staat als tuinarchitecte steeds klaar met advies over tuinaanleg en de mogelijkheden van verschillende tuinmaterialen. E.L.S. Garden is zo de ideale partner om tuinideeën om te zetten in realiteit en gaat met dit project bij de firma Houtmeyers nog een stap verder voor de afwerking van het interieur en exterieur van hun nieuwe burelen.

De trap bestaat uit zware steenblokken in natuurlijke vormen.

Een sociaal familiebedrijf

Houtmeyers heeft een nog langere (familie)geschiedenis dan E.L.S. Garden. Bijna negentig jaar geleden werd de boomkwekerij opgericht door de overgrootvader van huidig zaakvoerder Wim Houtmeyers. Vandaag kweken ze een ruim, wintervast assortiment aan fruitbomen, rozen, heesters en vaste planten. Ze enten hun fruitbomen en heel wat van hun heesters zelf, en zwoeren pesticiden al een hele tijd geleden af. Bij Houtmeyers gebeurt wieden mechanisch door een team dat vijftien man sterk is. Als sociale ondernemers bestaat minstens twintig procent van hun team uit mensen met verminderde kansen op de arbeidsmarkt. 

Dit warme familiebedrijf neemt zijn nieuwe kantoren in de loop van oktober in gebruik en wil er authenticiteit en een diepe betrokkenheid bij de natuur mee uitstralen. Klanten die langskomen voor advies en de uitgebreide kennis over bloemen en planten voelen in deze omgeving meteen dat bij Houtmeyers passie voor het vak essentieel is. 

Zachte, natuurlijke stenen

Wim Houtmeyers: “Het hele gebouw bestaat uit ronde vormen en natuurlijke kleuren. Voor de gevelsteen wilden we dus geen traditionele blauwsteen. Ivo nam mij mee naar een groeve in Malmedy om natuursteen te kiezen. Ook de trap bestaat uit zware steenblokken in natuurlijke vormen. Hiervoor koos Els Maraon, een leisteen met wat ijzer in. Dat creëert een rode toets die goed bij de gevel past. Door de grote oppervlaktes krijg je het gevoel dat je een natuurlijke trap beklimt. Zo kom je boven op het dak, waar grote bomen groeien, en lijkt het alsof je een heuvel op bent gewandeld.”

Om de buitenomgeving en de binnenkant van het gebouw in elkaar te laten overlopen, ondersteunen in het interieur pilaren als betonnen bomen het dak. Daartussen worden verschillende planten in volle grond geplant, als een indoor bos. 

“Voor betegeling tussen die pilaren en het kamerplantenbos stelde E.L.S. Garden een zachte, natuurlijke betegeling van flagstones in gneis voor. De bruine en beige tinten gaan goed samen met de meubelen uit eik en lariks. Het geheel voelt natuurlijk en eenvoudig aan”, vertelt Wim Houtmeyers. “Met dit nieuwe gebouw willen we onze klanten tonen wat je allemaal kunt doen met planten. Je hoeft niet in een bos of op het platteland te wonen om de natuur te verwelkomen. Ook in een stad of op een gebouw kun je gezonde, wintervaste bomen planten.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details