NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Terug naar overzicht

E.L.S. Garden

E.L.S. Garden, groothandel voor exclusieve en kwalitatieve tuinmaterialen

Wat vele jaren geleden begon als een eenmanszaak in tuinaanleg, groeide uit tot een gespecialiseerde groothandel in kwalitatieve tuinmaterialen. Jarenlange ervaring in de tuinsector en een neus voor innovatie maken van E.L.S. Garden in Laakdal dé partner bij uitstek voor tuinprojecten. Als groothandel beschikt E.L.S. Garden over een uitgebreid gamma. Gaande van bestrating over tuinschermen tot decoratie, maatwerk in natuursteen en diverse soorten onderhoudsproducten. Dochter Els en vader Ivo Meynen staan elke klant bij met persoonlijk advies en zorgen voor de meest geschikte materialen voor de specifieke wensen van elke klant.

KEI goed

Neus voor kwaliteit en innovatie

E.L.S. Garden ontstond in 2014, maar de roots van het bedrijf liggen dieper. In ’78 startte Ivo een eenmanszaak in tuinaanleg op in Balen-Olmen. Een gebrek aan keuze aan tuinverharding en -decoratie in ons land deed hem oplossingen zoeken in Franse steengroeven. Als snel stond naast tuinaanleg ook de verkoop van kwalitatieve tuinmaterialen centraal. Meer en meer ging Ivo op zoek naar natuursteen en andere materialen. Ook buiten Europa. Met de grootste import uit China en India.

Mettertijd vond ook dochter Els haar weg in de sector en startte samen met haar vader in 2014 haar eigen zaak. Binnen de nieuwe onderneming E.L.S. Garden in Laakdal spitsen ze zich toe op verkoop van exclusieve en kwalitatieve tuinmaterialen aan professionelen in binnen- en buitenland.

“E.L.S. Garden is niet zomaar een groothandel”, vertelt Els. “We streven ernaar om steeds, in samenspraak met onze klanten, innovatieve en exclusieve tuinproducten aan te bieden. Zaken die een echte meerwaarde betekenen voor onze sector.”

STEEN hard

Advies op maat

“Daarbij gaan we er prat op dat we onze klanten steeds eerlijk adviseren over de voor- en nadelen van onze materialen. Zodat ze over voldoende informatie beschikken om een juiste keuze te maken. Bovendien kunnen klanten altijd rekenen op uitgebreid advies over tuinaanleg, tuinonderhoud, materialen,… Steeds op maat van hun specifiek project.” Welk doel E.L.S. Garden steeds voor ogen heeft? “Duurzaamheid: kwaliteit voor lange tijd. Tevredenheid van de klant gaat verder dan enkel vandaag. We willen dat hij ook op lange termijn tevreden is.”

ROTS vast

Inspelen op trends

Net als Ivo destijds trekt het duo nog steeds regelmatig naar het buitenland om er zelf steengroeven te bezoeken. “Neem nu onze natuursteen uit China, waar we zelf de materialen uitkiezen. Dat materiaal is volledig op natuurlijke wijze gevormd en geen enkel eindproduct ziet er hetzelfde uit. Ideaal om in te passen in bestrating in de tuin. Op dat vlak zijn we gespecialiseerd in maatwerk in natuursteen. Een terras uit hetzelfde materiaal als de rand van het zwembad? Of een bijpassende trap? Alles kan. En de uitzonderlijke kwaliteit is steeds gegarandeerd.”

“Door zelf de steengroeven te bezoeken, leren we verschillende producenten kennen met elk een eigen manier van werken en knowhow. Bovendien ontdekken we meer over de kwaliteit van hun materialen. En hoe we hun eigenschappen en samenwerking kunnen inzetten om topkwaliteit en innovaties te scheppen.”

“Hiernaast gaan we ook specifiek zoeken naar antwoorden op vragen van klanten en op materialen die inspelen op de huidige trends. Op die manier hebben we steeds een eigentijds aanbod waarmee we zelfs de meest specifieke vragen kunnen beantwoorden.”

Gespecialiseerd assortiment

Naast natuursteen beschikt E.L.S. Garden ook over een gespecialiseerd assortiment aan andere tuinmaterialen. “We hebben een ruim gamma boordstenen voor de afboording van gazons, bloemperken of tuinpaden. Platgelegd kunnen ze dienst doen als stapsteen of muurafdekking. Daarnaast vind je bij ons ook gevelplint, palissades en keerwanden om hoogteverschillen praktisch te overbruggen.”

En er zijn ook moderne tuinschermen, integreerbaar in elke tuin. “Veel mensen kiezen voor een tuinscherm met een natuurlijke uitstraling om aan het groene karakter van hun tuin te matchen. De steenschermen binnen die categorie zijn ideaal om dunne muren te bouwen op grote hoogte.”

Ook heidematten zijn perfect als tuinscherm in te passen. “Die bestaan uit gevlochten boomheide met gegalvaniseerde en geplastificeerde draden. Dat zorgt zo voor een duurzaam en sterk geheel. Ze zijn bovendien zicht- en windbeschermend, ideaal ook voor decoratie.”

Verpakte materialen

“Wat de meeste klanten als een enorm voordeel ervaren en een sterke meerwaarde voor het bedrijf is, zijn de compact verpakte materialen. Grind en keien, bijvoorbeeld, zijn in bigbags verpakt. Logistiek wordt hierdoor sterk vereenvoudigd wat zich in eerste instantie vertaald in het proper en netjes afleveren aan gunstige tarieven over heel België (groupages). Hierdoor gaat ook het verhandelen of verplaatsen van de materialen op de werf gaat een stuk makkelijker.”

bedrijfsvideo

algemene informatie

Services Toeleverancier voor tuinconstructiematerialen Adres Nikelaan 31
2430 Laakdal
België
Telefoonnummer 013 292943 E-mailadres info@els-garden.be Website els-garden.be

kaart

Gerelateerde artikelen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details