NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Lancering nieuwe 82V-machines in 2023
Ontdek robuuste, wendbare en zuinige zero-turn zitmaaiers met verwisselbare accu’s.

Lancering nieuwe 82V-machines in 2023

Als specialist in tuinmachines en onderdelen is EuroGarden officieel importeur van het merk CRAMER. Dit merk is al vele jaren producent van kwalitatief hoogwaardige tuinmachines, zoals zitmaaiers, hakselaars, bladblazers en veegmachines. Deze zijn geschikt voor zowel professionals als consumenten. CRAMER sleutelt continu aan nieuwe toepassingen. Johan Teeuwen, category manager OPE bij Eurogarden, blikt vooruit op de nieuwigheden je in 2023 mag verwachten.

“Het 82V-batterijassortiment van Cramer is ontworpen en ontwikkeld op maat van professionals”, zegt Teeuwen. “Met het 82V-gereedschap schakelt het merk een versnelling hoger om niet alleen uit te blinken in kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid, maar ook in ergonomie en maximaal vermogen. Want de machines van het 82V-platform leveren meer vermogen met minder stroom dan vergelijkbare systemen met een lagere spanning. Dankzij een lagere stroom moeten batterijcellen niet op maximale belasting werken, waardoor tijdens het gebruik minder warmte gegenereerd wordt. Dat verhoogt dan weer de efficiëntie en levensduur van een batterij. Ook verkleint het risico op plotselinge onderbrekingen door oververhitte cellen en motoren, wat de veiligheid van Cramer-gereedschap alleen meer ten goede komt.”

De 82V tophandle kettingzaag van Cramer is speciaal ontworpen voor de professionele boomverzorger.

Onklopbare merkbeloften

Om het 82V-assortiment extra kracht bij te zetten, formuleert Cramer drie onklopbare merkbeloften. 

“Vooreerst kunnen onze klanten op ons vertrouwen dankzij een twee jaar durende professionele garantie. Voorheen was dit één jaar”, geeft Johan Teeuwen aan. “Daarnaast biedt Cramer ook een batterijgarantie van tien jaar. Zo’n termijn is echt wel uitzonderlijk, en biedt onze klanten extra vertrouwen en comfort. En last but not least is er de dertig dagen cash-back garantie: tot dertig dagen na aankoop geldt er dus een geld-terug-garantie op producten
van Cramer.”

Opvallende Cramer-nieuwigheden voor 2023

Welke nieuwe Cramer-toepassingen mag je in 2023 verwachten? Johan Teeuwen zet de volgende nieuwigheden in de kijker:

“In 2022 lanceerden we de Cramer 82ZT132, een professionele, enkel door een 82V batterij aangedreven zero-turn zitmaaier. Dit was de eerste professionele zitmaaier van dit type die op een 82V-platform werkt, met bovendien een stalen mulchdek van 132 cm en drie motoren van 1,5 kW. Op één acculading kan een gebruiker tot vier hectare maaien.”

In de categorie bladblazers van Cramer wordt de lat erg hoog gelegd op vlak van performantie en design.

“In 2023 stellen we nieuwe, compactere zero-turn zitmaaiers voor die verwisselbare accu’s hebben: vanaf minimaal drie batterijen kun je gradueel opbouwen naar zes stuks, om zo zelf het vermogen van de maaier te bepalen. We bieden twee machines aan met elk een maaibreedte van 107 cm, waarbij een ervan met een stuur is uitgerust. Want ook al is de professionele versie met hendels zeer wendbaar, toch vereist dit de nodige behendigheid van de gebruiker. De versie met stuur – die iets lager geprijsd zal zijn – is specifiek bestemd voor de particulier die bijvoorbeeld een groot gazon moet maaien en niet kan wennen aan stick-besturing.”

“In elk geval kan deze nieuwe generatie zero-turn zitmaaiers uitpakken met indrukwekkende cijfers qua duurzaamheid en kostenbesparing. Niet alleen vermijd je jaarlijks tot 8,5 ton CO2-uitstoot, bovendien realiseer je een total cost of ownership-besparing van maar liefst 7.600 euro, gerekend over een gebruik gedurende vijf jaar.”

Binnen het assortiment van kettingzagen brengt Johan Teeuwen de 82TCS15 in beeld, een 82V professionele 1,5 kW tophandle kettingzaag. 

“De 82TCS15 is een uitzonderlijk lichte en krachtige kettingzaag met handgreep aan de bovenzijde, speciaal ontworpen voor professionele boomverzorgers”, geeft hij aan. “Tijdens het gebruik van deze machine draagt de boomverzorger een onopvallend en comfortabel rugzakharnas waarop de batterij gemonteerd is. Dit zorgt voor een zeer grote bewegingsvrijheid tijdens het zagen in bomen, en dus ook voor superveilige werkomstandigheden. Goed om weten is ook dat de 82TCS15 een kettingsnelheid van 24 meter per seconde heeft, wat zeer hoog is voor deze klasse.”

Met het mobiele oplaadsysteem van Cramer laad je zes 8Ah-batterijen op in amper 160 minuten.

Ook in de categorie bladblazers van Cramer wordt de lat erg hoog gelegd op vlak van performantie. Teeuwen licht toe: “De nieuwe modellen 82B20, 82B22 en 82B26 – respectievelijk een ruggedragen model, een handgedragen machine met ingewerkte batterij en een model met heupgordel – blinken uit door hun robuust design, een buitengewone blaaskracht en laag gewicht. Het ruggedragen model kan tot 26 Newton blazen, wat uitzonderlijk veel is voor een accu-aangedreven machine.”

“Als laatste nieuwigheid verwijs ik naar de Cramer-oplossingen om accumachines onderweg te laden” zegt Teeuwen. “Zo kan je aan de slag met een mobiel oplaadsysteem waarbij je zes 8Ah-batterijen oplaadt in amper 160 minuten. Dit garandeert je een totale veelzijdigheid en zorgt ervoor dat je heel wat tijd kunt besparen bij professionele taken in tuin en bos.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details