NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Krachtige accubosmaaier | STIHL FSA 120

Krachtige accubosmaaier | STIHL FSA 120

De accubosmaaier STIHL FSA 120 voor tuin- en terreinonderhoud in geluidsgevoelige omgevingen 

De accubosmaaier STIHL FSA 120 is de ideale machine voor eigenaars van grotere eigendommen en tuinen, maar ook voor conciërge-groenonderhoud. Deze krachtige bosmaaier is namelijk zowel geschikt voor veeleisende taken als voor het trimmen en maaien van gras en graskanten in je eigen tuin. Hiervoor kan je het maximale toerental instellen op twee niveaus en traploos aanpassen aan de behoefte, goed voor uitstekende maaiprestaties met een optimale energie-efficiëntie. Tegelijkertijd is de accumachine zo stil dat gehoorbescherming niet nodig is en dat je hem probleemloos kan gebruiken in geluidsgevoelige omgevingen. De bosmaaier is verkrijgbaar als maaiuitvoering met een dubbele handgreep en een standaardgrassnijblad en als universeel inzetbare FSA 120 R met een beugelhandgreep en een draadmaaikop. Daarnaast is ook een brede waaier aan andere snijgarnituren als accessoire verkrijgbaar. De bosmaaier wordt aangedreven door een lithium-ion-accu van 36 V uit het STIHL AP systeem. Die plaats je in de accuschacht van de behuizing en garandeert zo bovenop de energietoevoer een uitstekende balans. De machine, die ontworpen is om aan de eisen van professionele gebruikers te voldoen, is ook geschikt voor gebruik bij regen of vochtig weer. Om ervoor te zorgen dat de accubosmaaier comfortabel in de hand ligt, zijn zowel de beugelhandgreep als de dubbele handgreep bekleed met zacht antislipmateriaal. Bovendien kan je beide handgreepversies zonder gereedschap verstellen om comfortabel en ergonomisch te werken. 

De details in een oogopslag: 

  • Krachtig en geluidsarm 

De accubosmaaier FSA 120 van STIHL combineert een hoog vermogen met de voordelen van accutechnologie. Hij wordt aangedreven door een borstelloze, elektronisch gestuurde elektromotor (EC), die overtuigt door een hoog koppel en een snelle voortgang van het werk. Tegelijkertijd is de machine dankzij haar stille werking ook geschikt voor gebruik in geluidsgevoelige omgevingen zoals dichtbevolkte woonwijken of in de buurt van ziekenhuizen, begraafplaatsen of scholen. Bovendien heb je geen gehoorbescherming nodig, zelfs niet als je de hele dag aan de slag bent. 

  • Optimale prestaties  

De individuele aanpassing van de STIHL FSA 120 aan de werksituatie zorgt voor uitstekende maaiprestaties met een optimale energie-efficiëntie voor lange werkintervallen per acculading. Daarvoor kan je het maximale toerental van de motor op de ergonomische bedieningshandgreep in twee standen instellen. Het eerste niveau, de ECO-modus, maakt snelheden mogelijk voor een langere werktijd of eenvoudigere toepassingen. Niveau 2 laat het werk snel vooruitgaan. De automatische gereedschapsherkenning zorgt voor de ideale snelheid, afhankelijk van of de machine is uitgerust met een maaidraad, een PolyCut of een metalen gereedschap. In beide niveaus kan je het toerental ook traploos aanpassen tot de maximale waarde. 

  • Ergonomisch en handig 

De FSA 120 is verkrijgbaar als maaiuitvoering met dubbele handgreep en als universeel inzetbare FSA 120 R met beugelhandgreep en wordt gekenmerkt door zijn lage gewicht van slechts 5,2 kg (maaiuitvoering) of 5,0 kg (R-versie) – beide zonder accu – en uitstekende balans. Om ervoor te zorgen dat de accubosmaaier goed in de hand ligt, zijn zowel de beugelhandgreep als de dubbele handgreep bekleed met zacht antislipmateriaal. Bovendien kan je de handgrepen van beide versies zonder gereedschap aanpassen om comfortabel en ergonomisch te werken. 

  • Veelzijdig inzetbaar 

De STIHL FSA 120 is de ideale machine voor meer veeleisend werk in het commerciële terrein- en tuinonderhoud, maar ook voor het trimmen en maaien van gras en graskanten in de eigen tuin. De maaiuitvoering met dubbele handgreep is standaard uitgerust met een grassnijblad. De FSA 120 R versie met beugelhandgreep heeft een draadmaaikop en kan universeel worden gebruikt voor nauwkeurig trimmen langs hekken, paden, trappen of rond bomen. Andere snijgereedschappen zijn verkrijgbaar als accessoire.  

  • Modulair accusysteem  

De accubosmaaier haalt energie uit een lithium-ion-accu van 36 V uit het STIHL AP systeem. Dit systeem werd speciaal voor professionele gebruikers ontworpen en kan daardoor ook bij regen of vochtig weer worden ingezet. Het omvat naast de bosmaaier nog 30 andere machines voor de meest uiteenlopende toepassingen. Er zijn ook accu’s en ruggedragen accu’s met verschillende energieniveaus en diverse laders. Alle accu’s van het systeem zijn compatibel met de FSA 120. We bevelen de accu AP 300 S aan, die je in de accuschacht in de behuizing plaatst. De accu staat niet alleen in voor de energievoeding, maar garandeert ook een uitstekende balans. De FSA 120 bereikt zijn volledige prestaties echter ook met de AP 200 S. 

  • Betrouwbare laadinfrastructuur voor accuparken 

Voor professionele gebruikers is het essentieel dat de accu’s voor hun machines volledig opgeladen zijn wanneer ze aan het werk gaan en dat ze de hele dag door gebruiksklaar zijn. STIHL biedt hiervoor verschillende oplossingen aan: van enkelvoudige en meervoudige laders tot een laadkast en een krachtig power station voor gebruik op plaatsen zonder toegang tot een stroomvoorziening. Bovendien zijn er integratieoplossingen voor mobiel opladen in het voertuig beschikbaar, die voertuiginrichter bott in samenwerking met STIHL ontwikkelde. Zo kunnen bedrijven de laadinfrastructuur individueel op hun behoeften afstemmen – van de werkplaats tot op de plaats van gebruik – en zo hun accumachines efficiënt en zuinig gebruiken. 

  • Alles in een oogopslag 

Deze twee bosmaaieruitvoeringen zijn heel gemakkelijk te integreren in de cloudgebaseerde systeemoplossing STIHL connected met een aan de machine bevestigde STIHL Smart Connector. Gebruikers kunnen via deze toepassing hun machinepark digitaal beheren en krijgen een gedetailleerd overzicht van alle relevante machinegegevens zoals looptijd, leeftijd, informatie over toekomstige onderhoudsbeurten en de onderhoudsgeschiedenis. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details