NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Emma Callens (EMC Greenroofs) is WOMED Belofte van het Jaar
Het ‘groen op het dak’ gaat van simpele vetplantjes tot volwaardige tuinen. Letterlijk tuinen zoals die op volle grond te zien zijn, maar dan ‘op een hoger niveau’.

Emma Callens (EMC Greenroofs) is WOMED Belofte van het Jaar

EMC Greenroofs is gespecialiseerd in groendaken en daktuinen. Het ‘groen op het dak’ gaat van simpele vetplantjes, zoals vaak te zien op appartementsgebouwen en in de industrie, tot volwaardige tuinen. Denk hierbij aan vijvers, bomen, waterpartijen, verhardingen… Letterlijk tuinen zoals die op de begane grond te zien zijn, maar dan ‘op een hoger niveau’. Zaakvoerder Emma Callens is recent door Unizo en Markant uitgeroepen tot WOMED Belofte van het Jaar. Die award wordt jaarlijks uitgereikt aan sterke startende vrouwelijke ondernemers. 

Emma Callens: “Voor een daktuin is de opbouw wel anders dan voor een tuin op de grond. We voorzien namelijk geen aarde om te planten. Dat heeft een specifieke reden. Denk bijvoorbeeld aan een bloempot in de zomer, met een plantje in. Als het lang droogt blijft, wordt alle vocht uit die aarde gezogen en wordt dat een harde koek. Als het dan regent, of je geeft het water, dan loopt het niet in die harde teelaarde, maar er gewoon langs. Stel je datzelfde nu eens voor op een dak, en je begrijpt meteen dat simpele aarde geen optie is.”

Zaakvoerder Emma Callens werd recent door Unizo en Markant uitgeroepen tot WOMED Belofte van het Jaar. Deze award wordt jaarlijks uitgereikt aan sterke startende vrouwelijke ondernemers.

Lavagesteente als grondstof

“We gebruiken als grondstof, in de plaats van aarde, lavagesteente dat wordt gemengd met organisch materiaal. Het substraat wordt dan, samen met drainagematten, gebruikt als bodembasis. Wij kunnen op die basis eigenlijk heel ver gaan. Er wordt best op voorhand bekeken wat het dak kan dragen, maar voor de rest zijn enkel onze fantasie en die van de klant de beperkende factor.”

“We houden ook graag alles in eigen beheer. Mijn broer, bijvoorbeeld, is gespecialiseerd in het ontginnen van lavagesteente in Duitsland. Dat wordt vervolgens tot bij ons in Ruiselede gebracht. We hebben ook onze eigen transportfirma, met silowagens die alles tot op de daken kunnen pompen. Klanten appreciëren die single-point-of-access en de aanvragen lopen dan ook steeds vlotter binnen!”

Straffe madammen

“Als kers op de taart werd ik vorig jaar genomineerd voor een WOMED-award. Afkorting van ‘Women in Enterprise & Development’, uitgereikt door Unizo en Markant. De uitreiking voor deze nationale prijs was in maart, op Nationale Vrouwendag. Het was een eer op zich om tijdens de uitreiking tussen allerlei andere straffe madammen te mogen staan. De overwinning was echt een beloning voor ons harde werk van de laatste jaren”, besluit Emma Callens.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details