NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
E.L.S. Garden breidt gamma uit met nieuw graniet
Een zwembadrand in de nieuwe G33.

E.L.S. Garden breidt gamma uit met nieuw graniet

De natuursteen graniet blijft populair voor bouwmaterialen in buitenprojecten. Zijn duurzame karakter en sterke eigenschappen zijn daarvoor twee belangrijke redenen. Met de G33 heeft groothandel E.L.S. Garden een goed alternatief voor Pepperino Dark/Palladio Light (G54). Die laatste is nog even op voorraad, maar zal uit het assortiment verdwijnen, door het sluiten van de groeve. De G33 heeft dezelfde eigenschappen. De kleur is iets lichter, en dat slaat steeds meer aan bij de klanten.

Wie af en toe met graniet werkt, is wellicht bekend met de G54. Jarenlang was die bij groothandel E.L.S. Garden in Laakdal een sterkhouder in het ruime assortiment. Sinds 2018 is de groeve gesloten. E.L.S moest dus op zoek naar een goed alternatief.

Zaakvoerster Els Meynen: “De sluiting zat eraan te komen, dus zijn er nog extra blokken ontgonnen voor de vergunning verliep. Dat betekent dat we de afgelopen jaren nog steeds voldoende G54 konden inkopen. Uiteraard slinkt de voorraad stilaan, wat de prijzen omhoog drijft. En net als bij andere materialen zijn de prijzen de laatste jaren sowieso al behoorlijk gestegen. Gelukkige stabiliseren de meeste prijzen zich weer. We probeerden al enkele andere granietsoorten uit. Zo hadden we een graniet dat erg gelijkend was, maar iets harder, en daardoor een groot breekrisico had. Andere soorten waren gevlekter en daardoor te verschillend van uitstraling. Onze zoektocht heeft nu tot de G33 geleid.”

Ook porfier is opnieuw vlotter leverbaar.

Een groeiend gamma

De G33 is iets lichter van kleur, met witte spikkels. In tegenstelling tot donkergrijs graniet (G54) spreken we hier van witgrijs graniet (G33). Wie echt nog de donkerdere variant wil, kan de G54 voorlopig nog bestellen. Ondertussen krijgt het gamma van de G33 steeds meer vorm. Tegels van 60 bij 60 en van 100 bij 100 centimeter zijn al beschikbaar. Daarnaast gaan zwembadboorden – vooral met rechte neus – vlot de deur uit. 

“We verkochten ook al een plagetegel en een aantal trapelementen”, zegt Els Meynen. “Voor ons is dat het signaal dat de G33 stilaan onze klanten overtuigt en zijn plek als multifunctionele graniet zal innemen. Gaandeweg voegen we producten toe. Zo zijn ook de standaard bloktrede en de 80 bij 80-tegel al leverbaar.”

Van onder naar boven: G54 met ronde neus, G54 met rechte neus, G33 en 684 Basalt.

Porfier opnieuw meer beschikbaar

Als partner voor bouwprofessionals zijn een ruime voorraad en een vlotte beschikbaarheid belangrijke waarden voor E.L.S. Garden. De afgelopen jaren was het niet evident om voldoende aan te kopen tegen concurrentiële prijzen. Sommige materialen, zoals porfier, waren daardoor weinig voorradig. Deze natuursteen, gekend vanwege de Belgische kasseiwegen, typeert zich door zijn rijke spikkeling en kleurschakering. “Porfier is nu opnieuw aan het binnenlopen”, zegt Els Meynen. “Net door de bijzondere look is dit eerder voor projecten waar uitgesproken kleuren en structuren een plaats krijgen. Klanten met zulke projecten kunnen we nu opnieuw vlotter beleveren.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details