NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Dagelijkse maaibeurten zo eenvoudig mogelijk maken
De installatie van de robotmaaier op een nieuwe locatie wordt vergemakkelijkt doordat er geen perimeterkabel onder het gazonoppervlak ligt.

Dagelijkse maaibeurten zo eenvoudig mogelijk maken

Yamabiko Europe, technologieleider in robotmaaiers voor grote grasvelden, lanceert WiseNav, een compleet systeem waarmee zijn Belrobotics GPS-RTK robotmaaiers in stroken kunnen maaien, met of zonder perimeterkabel, met tot driemaal meer efficiëntie en met de mogelijkheid om de werkgebieden zeer flexibel aan te passen. Deze nieuwe software-update is een echte doorbraak voor professionals in gazononderhoud.

De introductie van RTK GPS technologie heeft Belrobotics robotmaaiers al in staat gesteld om stroken te maaien met een indrukwekkende maaicapaciteit en een ongelooflijke nauwkeurigheid van 3 tot 5 cm. Nu verbetert de WiseNav software-update deze prestaties door een perimeterkabel overbodig te maken. Tests met meer dan 600 robotmaaiers en een breed scala aan terreintypes hebben aangetoond dat de maaicapaciteit niet wordt beïnvloed (tot 75.000 vierkante meter voor het Bigmow GPS RTK-model) en perfect blijft.

Uitgebreide tests op een breed scala aan terreintypes hebben aangetoond dat de maaicapaciteit niet wordt beïnvloed en perfect blijft.

Aanzienlijk eenvoudigere en goedkopere installatie

De installatie van de robotmaaier op een nieuwe locatie wordt vergemakkelijkt doordat er geen perimeterkabel onder het gazonoppervlak ligt. Een bijkomend voordeel is dat de potentiële klant de robotmaaier in korte tijd kan testen, waardoor de kosten van een testrun lager uitvallen en de grond niet hoeft te worden afgegraven om de kabel aan te leggen.

WiseNaV is een compleet systeem

Het WiseNAV (Wireless Satellite Exact Navigation) systeem van Belrobotics is compleet: een robotmaaier uitgerust met GPS-RTK technologie; een RTK basis die positiecorrecties doorgeeft; een laadstation; virtuele afbakening of begraven perimeterkabel indien nodig; en een webportaal om de robotmaaier eenvoudig te controleren en te monitoren.

Dankzij de toepassing kunt u de voortgang van de robotmaaier met een gerust hart volgen.

Een toepassing die het dagelijks gebruik vereenvoudigt

Naast de permanente toegang tot een reeks gegevens en instellingen, kan de gebruiker nu GPS-zones die gemaaid moeten worden en ‘no-go’ zones definiëren, kopiëren of verwijderen. Alleen de veiligheidszone moet bij de eerste installatie door de technicus worden gedefinieerd. Zodra het werkgebied is gedefinieerd, berekent de robotmaaier zelfs zijn route, rekening houdend met de verboden zones. Het perceel wordt vervolgens gemaaid met inachtneming van de beperkingen, de ingestelde maaihoogte, enzovoort. Dankzij de toepassing kunt u de voortgang van de robotmaaier met een gerust hart volgen. Dankzij deze gepersonaliseerde afbakening van maai- en uitsluitingszones kunt u het maaien uiteraard aanpassen aan veranderingen in het terrein, met inbegrip van mogelijke overstroomde zones. Het volstaat dan om deze specifieke zones uit te sluiten en verder te werken. Dit zorgt voor een grote flexibiliteit bij het aanpassen van de werkgebieden.

Nu kan de gebruiker GPS-zones die gemaaid moeten worden en ‘no-go’ zones definiëren, kopiëren of verwijderen.

Gratis update en upgrade mogelijkheden

Deze update is gratis voor alle bezitters van een robotmaaier met RTK-station.  Als u echter een ouder model hebt, zoals de Connected Line robotmaaier die willekeurig maait, houdt deze upgrade wel een meerkost in. Maar die meerkost gaat ook gepaard met belangrijke voordelen, zoals het driemaal zo grote maaivermogen voor RTK GPS-modellen, en aangepast beheer van maai- en uitsluitingszones via de app.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details