NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Modulaire zeefmachines tonen de weg
Op maat gemaakte oplossing volgens de specifieke behoeften van een klant.

Modulaire zeefmachines tonen de weg

Aanpassingsvermogen en efficiëntie zijn meer dan ooit échte sleutelwoorden. SMO speelt hier handig op in door zijn op maat gemaakte zeefmachines. Deze machines zijn niet alleen een toonbeeld van precisie, maar zijn ook ontworpen met een uitzonderlijke modulariteit. Dit stelt ze in staat om een breed scala aan toepassingen en industrieën te bedienen, van de constructie van sportfaciliteiten tot het beheer van afval en recycling.

In 2024 wordt een nieuw kantoorgebouw geplaatst (vier verdiepingen – 1600 m²) en een extra loods (twee verdiepingen – 2000 m²) voor de montage van de machines.

Michael De Craene, sales FleXiever: “De corebusiness van SMO ligt in de machinebouw op maat, actief over de hele wereld en in alle sectoren. Wat deze machines zo bijzonder maakt, is hun vermogen om naadloos te integreren in bestaande productielijnen of zelfs in onderstellen die zijn vervaardigd door handige doe-het-zelvers. Dit niveau van flexibiliteit is ongeëvenaard en speelt een cruciale rol in de veelzijdigheid van de aangeboden oplossingen.”

De compacte kracht van de Mini Screener

De Craene: “Een perfect voorbeeld van deze innovatie is de Mini Screener drie-fractieszeefmachine. Het is een van de meest compacte zeefmachines op de markt die in drie fracties kan zeven. De machine kan worden uitgerust met een breed scala aan zeefnetten, variërend van 0.5 x 0.5 tot 80 x 80 mm, waardoor deze geschikt is voor een veelheid aan producten en industrieën. Bovendien laat het ontwerp van de zeefbox gemakkelijk toe om boven, onder, voor of achter de machine verschillende aan- en afvoermogelijkheden te voorzien. Dit niveau van aanpassingsvermogen illustreert de kernmissie van SMO: het leveren van op maat gemaakte oplossingen die voldoen aan de specifieke behoeften van elke klant.”

De modulariteit van de ontwerpen maakt het mogelijk om de zeefmachines gemakkelijk aan te passen met verschillende aan- en afvoermogelijkheden.

GCC Sport Surfaces: maatwerk voor sportfaciliteit-onderhoud

Een illustratief project van SMO’s expertise is de samenwerking met GCC Sport Surfaces, specialisten in het aanleggen, renoveren, en onderhouden van sportaccommodaties. Voor dit project werd een op maat gemaakte opstelling ontwikkeld. De Craene: “Zo hebben we voor hen een opstelling uitgewerkt die moest voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • afzeven in drie fracties => 0 – 1 mm / 1 – 5 mm / + 5 mm;
  • rechtstreeks afzeven in drie bigbags (2 x 2 m³ en 1x 1 m³);
  • mobiel of transporteerbaar op vrachtwagen;
  • de zeefmachine, transportbanden en bigbag-frames moesten snel en gemakkelijk kunnen opgesteld worden. De installatie wordt op verschillende werven gebruikt;
  • capaciteit: ± 1000 kg / uur;
  • zeef wordt gevoed via ‘slurf’.”

Van industrie tot doe-het-zelf

“De modulariteit van de ontwerpen van SMO maakt het mogelijk om de zeefmachines gemakkelijk aan te passen met verschillende aan- en afvoermogelijkheden”, gaat De Craene verder. “Dit niveau van aanpassingsvermogen is niet alleen voordelig voor grote industriële toepassingen, maar biedt ook mogelijkheden voor kleinere projecten en zelfs voor doe-het-zelvers. Klanten hebben de vrijheid om de machines te integreren in hun eigen unieke opstellingen, waardoor de mogelijkheden vrijwel onbegrensd zijn.”

Het ontwerp van de zeefbox laat gemakkelijk toe om boven, onder, voor of achter de machine verschillende aan- en afvoermogelijkheden te voorzien.

Inzetten op modulaire machinebouw

SMO blijft uitbreiden en investeren in innovaties. Momenteel heeft het bedrijf uit Eeklo 70 werknemers in dienst, waarvan ± 30 fulltime ingenieurs / programmeurs / vision-engineers … Bovendien wordt er in 2024 een nieuw kantoorgebouw geplaatst (vier verdiepingen – 1600 m²) en een extra loods (twee verdiepingen – 2000 m²) voor de montage van de machines. 

“Modulaire en op maat gemaakte zeefmachines zijn zonder enige twijfel een echte gamechanger in de industrie. Met een focus op flexibiliteit, efficiëntie, en klantgerichte oplossingen, bieden we een breed scala aan mogelijkheden voor bedrijven wereldwijd. Of het nu gaat om integratie in bestaande productielijnen of om unieke doe-het-zelfprojecten, we bieden de tools en expertise om elke uitdaging aan te gaan. Deze aanpak, gecombineerd met een bewezen track record van succesvolle projecten, stelt ons in staat om onze positie als marktleider in de machinebouw op maat te handhaven en verder uit te bouwen”, besluit Michael De Craene.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details