Platform voor de tuin- en groenprofessional

NL | FR

Nieuws

Buitenconstructies voor alle seizoenen – Blijf genieten van je tuin, ook in de winter

Vreemd dat de meeste mensen bij tuinkamers en terrasoverkappingen automatisch aan de zomer denken.

Holstra-1 kopiëren
Open constructie met lamellendak.

Tekst | Tekst Philip Doutreligne | Beeld Holstra - Nick Decombel

13 januari 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Waarom zou je er niet in de herfst en de winter van kunnen genieten, zeker in deze tijden, waarin thuisblijven verstandig is? Het enige wat je moet doen, is ervoor zorgen dat je droog en warm kunt zitten. 

Sfeervolle tuinkamers

Alles begint bij de constructie van een mooie en comfortabele buitenconstructie. Holstra werkt hiervoor met de duurzame, kwalitatieve producten van het Belgische Renson en het Duitse Weinor. Deze kunnen gerealiseerd worden met een plat of een hellend dak, en zijn voorzien van een screendak, kantelbare en zelfs wegschuifbare geautomatiseerde lamellensystemen, of een glasdak. Met het oog op een verlengd gebruik in het najaar kan bijvoorbeeld ook een extra windbeschutting geplaatst worden.

Holstra heeft  op dit vlak reeds talloze realisaties uitgewerkt, waardoor de bewoners zorgeloos en comfortabel kunnen genieten van de overvloedige kleurenpracht in de herfst en zelfs van de besneeuwde tuin in de winter. Door hun modulaire opbouw kunnen de terrasoverkappingen probleemloos uitgebreid en voorzien worden van tal van comfortverhogende accessoires.

Zon- en windbeschutting met geautomatiseerde screens.

De juiste afscherming

Voor overdekte terrassen kan de zijkant bijvoorbeeld afgeschermd worden met een Renson Fixscreen Freestanding, met Renson Loggia schuifpanelen, of met een glazen schuifwand. Het Renson Fixscreen windscherm is uitermate flexibel. Met een simpele druk op de knop kan het windscherm tevoorschijn worden getoverd. Dankzij de fixscreen-technologie is de screen windvast, zelfs bij windstoten tot zestig kilometer per uur. Dankzij het geweven glasvezeldoek blijft het zicht op de tuin grotendeels gevrijwaard. Glazen schuifwanden zijn het summum van comfort. In de zomer kunnen ze volledig opengeschoven worden en in de winter houden ze de warmte binnen.

Renson Loggia schuifpanelen geven extra cachet aan uw overdekt terras en garanderen een vlotte passage. De ruime keuze aan invullingen zorgt ervoor dat er steeds een paneel is dat past bij de stijl van uw woning. Zo zijn er houten en aluminium lamellen mogelijk, in vaste of kantelbare uitvoering.

 Ook vrijstaande windschermen maken deel uit van het Holstra gamma. Uniek zijn de guillotineramen, waarbij het windscherm horizontaal opgebouwd is uit twee delen, en waarvan het bovenste deel – manueel of elektrisch – naar beneden kan zakken. Een slimme opstelling met gebruik van plantenbakken kan ervoor zorgen dat deze windschermen zo goed als weggetoverd
kunnen worden.

Gezellig warm in najaar en winter

Wie zijn tuinkamer of terrasoverkapping tot laat in de winter wil gebruiken, is aangewezen op een ondersteunende verwarming. Een elektrische terrasverwarming biedt hier een sluitend antwoord op. Elektrische terrasverwarmingen nemen bovendien een pak minder ruimte in dan de klassieke varianten op gas. Holstra beschikt over een gamma terrasverwarmers met een vermogen van
2000 tot 8000 Watt, goed voor zelfs de koudste weersomstandigheden.

Een nog huiselijker effect kan bereikt worden door de plaatsing van een ingebouwde terrashaard. Zo wordt de tuinkamer een echt verlengde van de woonruimtes binnen. Niets kan immers de warmte en gezelligheid van een knetterend houtvuur evenaren.

Open constructie met lamellendak.

Vakkundig en betrouwbaar

Holstra beschikt over een eigen team van ervaren plaatsers en werkt enkel samen met gerenommeerde merken en fabrikanten. In het geval van de zonweringen is dit het wereldvermaarde Renson, aangevuld met enkele niche-systemen van het Zwitserse Stobag en het Duitse Weinor, zodat op elke vraag een antwoord kan geboden worden. Ook de elektromechanische systemen, sturingen en bijverwarmingen zijn van eenzelfde hoog kwaliteitsniveau, met het oog op een sterke bedrijfszekerheid en sluitende waarborgen. Ook onderhoud en herstellingen worden door een eigen gespecialiseerd team uitgevoerd. Holstra beschikt over showrooms in Wevelgem, Alveringem en Brugge.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details