Flexibiliteit en efficiëntie zijn tegenwoordig essentieel. SMO anticipeert hierop met zeefmachines die op maat zijn ontwikkeld voor uiteenlopende toepassingen. Deze machines combineren precisie met uitzonderlijke modulariteit, waardoor ze gemakkelijk aangepast kunnen worden voor verschillende sectoren, van sportaccommodaties tot afvalbeheer en recycling.
Michael De Craene, salesmanager bij FleXiever, licht toe: “Onze kernactiviteit is het bouwen van machines op maat, voor klanten wereldwijd en binnen diverse sectoren. Wat deze machines bijzonder maakt, is hun vermogen om moeiteloos in bestaande productielijnen te worden geïntegreerd. Ze kunnen zelfs worden gemonteerd op onderstellen die door handige doe-het-zelvers zijn vervaardigd. Deze mate van flexibiliteit is uniek en essentieel voor de veelzijdigheid van onze oplossingen.”
Een goed voorbeeld van deze flexibiliteit is de Mini Screener drie-fractieszeefmachine, een van de meest compacte modellen op de markt die in drie fracties kan zeven. Met zeefnetten in uiteenlopende maten, van 0,5 x 0,5 tot 80 x 80 millimeter, kan de machine worden aangepast voor een breed scala aan producten en industrieën. Dankzij het modulaire ontwerp van de zeefbox is het eenvoudig om verschillende aan- en afvoeropties boven, onder, voor of achter de machine te integreren. Dit hoge aanpassingsvermogen weerspiegelt perfect de missie van SMO: op maat gemaakte oplossingen leveren die nauw aansluiten bij de specifieke wensen van elke klant.
Dankzij de modulaire ontwerpen kunnen zeefmachines bovendien eenvoudig worden aangepast met verschillende aan- en afvoermogelijkheden, vervolgt Michael. “Deze mate van flexibiliteit is niet alleen voordelig voor grootschalige industriële toepassingen, maar biedt ook kansen voor kleinere projecten. Klanten kunnen de machines integreren in hun eigen opstellingen, waardoor de toepassingsmogelijkheden vrijwel eindeloos zijn.”
Voor persoonlijk advies en de ideale machinekeuze verwelkomt SMO haar klanten op het demoterrein in Eeklo, waar diverse FleXiever-modellen en graafmachines klaarstaan voor demonstraties. Michael legt uit: “Bij een nieuw product of een onbekende industrie starten we doorgaans met een inschatting of we de gewenste kwaliteit kunnen leveren. Op onze demosite testen we het materiaal en zetten we verschillende machines met uiteenlopende zeefnetten in. Blijkt de kwaliteit niet optimaal? Dan kunnen we direct andere zeefnetten installeren. Vervolgens voeren we, indien nodig, een langdurige test uit bij de klant of maken we een inschatting van het rendement als we met voldoende materiaal een representatieve test konden doen.”
Oorspronkelijk was de demosite vooral gericht op grondverzet en grote zeefmachines, maar door de toenemende vraag vanuit industriële sectoren is de site uitgebreid om een breder scala aan toepassingen te ondersteunen. “We merken dat ook industriële bedrijven meer gebruikmaken van onze demo-opties om te zien hoe onze machines hen kunnen ondersteunen,” vertelt Michael.
Wanneer klanten niet in staat zijn om zelf naar de demosite te komen, biedt SMO een alternatieve oplossing door gedetailleerde video’s en testresultaten naar hen op te sturen. “Zo kunnen klanten op afstand toch de effectiviteit en kwaliteit van onze machines ervaren,” legt Michael uit.
SMO blijft groeien en investeren in innovatie. Het bedrijf uit Eeklo telt inmiddels zestig medewerkers, waarvan ongeveer dertig fulltime ingenieurs, programmeurs en vision-specialisten. Binnenkort verhuist het team naar een nieuw kantoorgebouw van vier verdiepingen (1.600 m²), en wordt een extra montagehal van twee verdiepingen (2.000 m²) in gebruik genomen voor de assemblage van machines.
“Onze modulaire, op maat gemaakte zeefmachines zijn zonder twijfel een echte gamechanger in de industrie,” vertelt Michael De Craene. “Met onze focus op flexibiliteit, efficiëntie en klantgerichte oplossingen bieden we wereldwijd een breed scala aan mogelijkheden. Of het nu gaat om integratie in bestaande productielijnen of om unieke doe-het-zelfprojecten, wij leveren de tools en expertise voor elke uitdaging. Door daarnaast meer sectoren te bedienen, zoals de recycling- en plasticindustrie, blijven we relevant en kunnen we innovatieve oplossingen leveren.”