NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Yamabiko pakt uit met nieuwe krachtige robotmaaier en gratis update van robotmaaiersoftware
Met de geïntegreerde GPS-RTK technologie wordt maaien in banen kinderspel. Een upgrade met WiseNav® zorgt voor extra maaiprecisie.

Yamabiko pakt uit met nieuwe krachtige robotmaaier en gratis update van robotmaaiersoftware

In de wereld van outdoor power equipment, land- en tuinbouwmachines en robotmaaiers klinkt de naam Yamabiko als een klok. Deze Japanse multinational heeft met Yamabiko Europe ook een stevige voet aan de grond in België en onze buurlanden. Via het merk Belrobotics is dit Europese filiaal wereldleider in geautomatiseerde oplossingen voor het onderhoud van groene ruimtes. In dit artikel zet sales manager Geoffrey de Bloeme de BM-850, de nieuwe compacte robotmaaier voor sportvelden, in de kijker, Ook een update van de innovatieve robotmaaiersoftware Wisenav® verdient alle aandacht.

Wie als professional op zoek is naar apparatuur en robotmaaiers voor het zwaardere buitenwerk, is bij Yamabiko Europe aan het goede adres. “Via een aanbod van ECHO- en SHINDAIWA-producten bieden we onze klanten een breed gamma van apparaten aan”, zegt Geoffrey de Bloeme. “Kettingzagen voor het snoeien en vellen van bomen, gras- en bosmaaiers voor het maaien van gras en blazers om bladeren en afval te verzamelen en te versnipperen: de keuze is zeer gevarieerd.”

“Via ons merk Belrobotics zijn we ook de referentie op het vlak van automatische maaiers voor professioneel en commercieel gebruik op grote oppervlakken”, aldus De Bloeme. “We ontwerpen, produceren en verkopen robotmaaiers voor gazons tot 75.000 vierkante meter en automatische ballenverzamelaars die golfballen verzamelen op trainingsbanen. Onze Belrobotics-robots worden momenteel in heel Europa, Amerika en Azië gebruikt voor het onderhoud van sportfaciliteiten – zoals voetbal, rugby, golfbanen, sportclubs,… – privétuinen en open ruimtes.”

De BM-850 van Belrobotics: nieuwe technologische parel

“Onze modellen Bigmow Connected Line en Parcmow Connected Line zijn erg populair bij sportclubs, omdat ze een superieure kwaliteit koppelen aan een veilig en kostenbesparend gebruik”, zegt De Bloeme. “Ook hun actieradius is indrukwekkend: de Bigmow kan bijvoorbeeld groene ruimtes aan tot maar liefst 24.000 vierkante meter.”

En het kan altijd beter! Onlangs onthulde Belrobotics de BM-850, de nieuwe compacte robotmaaier voor sportvelden. Geoffrey de Bloeme is vol lof over deze nieuwste technologische parel in het aanbod van Yamabiko: “De BM-850 is speciaal ontworpen voor sportvelden met een hoge dichtheid – zoals voetbal, rugby en honkbal – en biedt de gebruiker economisch, duurzaam en veilig maaien. Deze maaier combineert performance, zuinigheid en duurzaamheid en is sinds dit voorjaar verkrijgbaar bij de Belrobotics-dealers.”

Indrukwekkende prestaties

Met een maaicapaciteit van maar liefst 30.000 m² per week en tot tienmaal minder energiekosten in vergelijking met traditionele maaiers, is de BM-850 een echte krachtpatser. “Dankzij twee zwevende koppen en ecologische mulching kun je zeer nauwkeurig maaien, terwijl ook de veiligheid op punt staat via twee ingebouwde sonars”, legt De Bloeme uit. “En natuurlijk levert ook onze geavanceerde GPS-RTK-technologie een belangrijke bijdrage voor uiterst nauwkeurige navigatie. Ook het bedienen op afstand via de smartphone is perfect mogelijk, onder meer op basis van wifi- of 4G-connectiviteit.”

Een upgrade 4.7 van WiseNav® biedt je tal van voordelen, zoals een eenvoudige zonekoppeling en gps-paden voor nauwkeurige navigatie.

Wisenav®-software voor extra maaiprecisie

Met de geïntegreerde GPS-RTK technologie wordt maaien in banen kinderspel. En door je robotmaaier te upgraden met WiseNav®, til je de maaiprecisie nog een niveau hoger en navigeer je zonder perimeterdraad. Het resultaat? Een verdrievoudiging van de maaicapaciteit en dus heel wat tijdswinst.

Geoffrey De Bloeme geeft tekst en uitleg: “Of het nu gaat om greenkeepers, beheerders van voetbalvelden, sportterreinen of groenvoorzieningen …: alle gazonspecialisten streven naar een beter beheer en onderhoud van hun terreinen. De nieuwste gratis upgrade 4.7 voor GPS-RTK robotmaaiers van Belrobotics zorgt ervoor dat je tot op de centimeter precies maait in banen, zonder perimeterdraad.”

“De upgrade 4.7 biedt gebruikers tal van nieuwe voordelen voor een geautomatiseerd onderhoud van grasvelden, zoals een eenvoudige zonekoppeling, gps-paden voor nauwkeurige navigatie, combinatiemogelijkheden tussen bedrade en niet-bedrade zones, extra maaicapaciteit, een nog nauwkeuriger maaihoogtebeheer, en een snellere installatie van de robotmaaier. De specifieke kenmerken van Wisenav® zorgen ervoor dat je maaierrobot zich perfect aanpast aan de vereisten van het te maaien sportveld, ongeacht het gebruik ervan. Je kan verschillende gps-veiligheidszones maaien op verschillende maaihoogtes, maaikoppen in specifieke zones uitschakelen en perfecte maairesultaten behalen op hellingen tot 45%. Kortom, we blijven de lat hoog leggen voor een optimaal maairesultaat!” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details