NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Waarom harde tuinmaterialen onmisbaar zijn
In origine was Vandix importeur van natuursteen, en ook vandaag is het nog een belangrijke productgroep.

Waarom harde tuinmaterialen onmisbaar zijn

Groen brengt leven in de tuin. Dat staat buiten kijf. Maar gras, bloemen, planten en heesters alleen maken daarom geen succesvol tuinproject. Natuurlijke elementen vragen zowel vanuit praktische als esthetische overwegingen het nodige tegenwicht in de vorm van tegels, klinkers, boorden en andere zogeheten ‘harde’ tuinmaterialen. In Oostende verzamelt Vandix alle mogelijke oplossingen onder één spreekwoordelijk dak.

Wandelpaden, stapstenen, terrassen, afboordingen, omheiningen en verlichting…: allemaal brengen ze definitie in de tuin. Ze bakenen verschillende zones af, creëren plaats om te vertoeven, zetten specifieke elementen in de kijker of onttrekken ze net aan het zicht. Met andere woorden: zonder harde tuinmaterialen is geen enkel tuinproject echt compleet. “We begrijpen echter heel goed dat tuinaannemers voor dergelijke zaken geen drie verschillende leveranciers willen aanspreken”, vertelt Stefan Vanwynsberghe, zaakvoerder van Vandix. “Daarom bieden wij in Oostende een volledig gamma harde tuinmaterialen aan.”

Harde tuinmaterialen bakenen zones af, creëren plaats om te vertoeven, of zetten specifieke elementen in de kijker.

Van afboording tot verlichting

Toen Vandix in 1989 opgericht werd, lag de nadruk nochtans volledig op natuursteen. “In origine was Vandix inderdaad een importeur van natuursteen, en ook vandaag hebben we hierin nog steeds een bijzonder aanbod en expertise. Maar inmiddels zijn we sterk geëvolueerd. Ons gamma omvat nu zowat alle mogelijke bestratings- en tuinmaterialen. Denk aan keramische tegels, kleiklinkers, verschillende types afboordingen, afsluitingen, keerwanden, zwembadboorden, tuinverlichting, siergrind en alle nodige toebehoren. Daarnaast hebben we nog een bijzonder aanbod aan betonklinkers en -tegels uit het hogere segment. De nadruk ligt daarbij op esthetische toepassingen in de tuin; het zijn niet de droge, louter functionele betonproducten voor de industrie.”

Voor het terras is er een breed aanbod aan onder meer keramische en esthetische betontegels.

Met eigen ogen

Dat Vandix alle harde tuinmaterialen onder één dak aanbiedt, maakt het voor de tuinaannemer eenvoudig om met één enkele partner een volledig project te realiseren. “We staan de tuinaannemer op zo’n moment uiteraard graag bij met advies. Zo doen we met veel plezier suggesties over welke zaken mooi bij elkaar passen of met welke materialen een waterdoorlatende verharding gerealiseerd kan worden, bijvoorbeeld.” 

In het toonpark kunnen zowel de tuinaannemer zelf als zijn klanten dan weer terecht om alles met eigen ogen te zien en met eigen handen te voelen. “Met een oppervlakte van 1.500 m2 is ons toonpark een uiterst bijzondere outdoor showroom, die bovendien 7 op 7 vrij toegankelijk is. Dat betekent dat noch de tuinaannemer, noch zijn klant gebonden is aan openings- of kantooruren. De tuinaannemer kan zijn klanten dus rustig in het weekend naar ons toe sturen, om vervolgens verder met hun keuzes aan de slag te gaan.”

Ook keerwanden en afsluitingen behoren tot het gamma van Vandix.

Ontzorgen

“Uiteindelijk is ons doel om de tuinaannemer te ontzorgen”, besluit Vanwynsberghe. “Groenprofessionals staan nu eenmaal onder heel wat druk. De orderboekjes staan vol, klanten zijn ongeduldig, en voldoende technisch personeel ontbreekt. Daarom proberen we hen waar mogelijk wat zorgen en zaken uit handen te nemen, zoals bijvoorbeeld de begeleiding van klanten in ons toonpark. Daarnaast kunnen we dankzij onze grote voorraad ook snel leveren en passen we ons daarvoor steevast aan het project aan. We leveren, met andere woorden, altijd exact waar en wanneer de tuinaannemer het wil, zowel in België als in Noord-Frankrijk en het zuiden van Nederland.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details