NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Veiligheid, werkcomfort en optimale prestaties
De robuuste machines kunnen nog verzwaard worden tot 18 ton.

Veiligheid, werkcomfort en optimale prestaties

Maximale capaciteiten met een minimum aan snufjes

FM Bouwmachines – afdeling van KHB (Kempens Heftruckbedrijf) – is een jong bedrijf met een rijke geschiedenis. De onderneming werd opgericht door Matthias en Maurits Foets in 2017 en behoort tot een groep van bedrijven die zich gespecialiseerd heeft in werktuigmachines voor bouwbedrijven, logistiek, recyclage…

Het bedrijf uit Diest biedt verkoop, verhuur en service aan van alle soorten constructiemachines – van minigravers tot grote graafmachines, wielladers, dumpers, breekhamers, enzovoort. FM Bouwmachines is behalve exclusieve dealer van Yanmar Compact Equipment ook Belgisch invoerder van het Turks-Europese merk Hidromek. 

De machines van Hidromek vinden veel afnemers.

Service en familiale sfeer

Jasper Bartholomeeussen, sales manager FM Bouwmachines: “We houden meer dan goed stand in de ‘graafmachine-wereld’ doordat we uitmuntende service aanbieden. Bij ons geen onpersoonlijke telefoonoperators of onnodige doorschakelingen. We gaan altijd het gesprek aan en elke technicus bij ons kent zijn klanten persoonlijk. Het is dan ook geen uitzondering dat er bij ons aan de balie al eens een gezellig babbeltje ontstaat en rustig een koffie wordt gedronken. Zo ontstaan échte duurzame zakenrelaties.”

Yanmar-minigravers als A-merk

Een van de toppers bij FM Bouwmachines is het Japanse merk Yanmar, met zijn mini-graafmachines. Ze zijn bedoeld om uitmuntende prestaties in een compact ontwerp te bieden. De machines combineren kracht, handigheid en stabiliteit om elke werkdag nóg productiever te maken. De mini-graafmachines met ultrakorte draaicirkel bieden bovendien gemakkelijk overal toegang en zijn dus voor zowat elke toepassing inzetbaar. 

Bartholomeeussen: “Het speciale aan dit merk is dat er maximale capaciteiten worden aangeboden met een minimum aan ‘snufjes’. Ze gebruiken liever wat sterker staal voor hun machines dan alweer een extra camera of ‘uitlees-mogelijkheid’. Deze eenvoud zorgt ervoor dat er weinig tot niets kapotgaat. Wij bieden hier dan ook zonder problemen tot vijf jaar garantie aan. Dat doe je niet als je niet zeker bent van je stuk.”

Yanmar, volledig uitgerust met Steelwrist-tiltrotator.

Krachtige en nauwkeurige bediening

FM Bouwmachines introduceerde recent ook de binnendraaier HMK 145 LCSR van Hidromek op de Belgische markt. De binnendraaier produceert meer werk met minder brandstof en biedt daardoor maximale efficiëntie en productiviteit voor de gebruiker. De machine zorgt voor superieure prestaties op alle terreinen en onder alle omstandigheden met zijn uitstekende wendbaarheid en gebruiksgemak dankzij zijn krachtige motor, snelheid en korte zwenkradius. De technologische uitrusting en het elektronisch systeem bieden dan weer veiligheid en comfort op topniveau voor de bestuurder.

Bartholomeeussen: “Door zijn compacte structuur biedt de HMK 145 LCSR machinisten een krachtige en nauwkeurige bediening, vooral in stedelijke gebieden. De binnendraaier heeft geen oversteek achteraan en een kortere zwenkradius in vergelijking met standaard ontworpen machines, wat het een ideale machine maakt voor kleine ruimtes. Voeg daar nog het hoog hefvermogen bij, en je weet gewoon dat je een winnaar hebt.”

Elke technicus kent de klanten persoonlijk en gaat graag op verplaatsing service leveren.

Verzwaard tot 18 ton

Bartholomeeussen: “De machines van Hidromek vinden bij ons veel afnemers. Want onze klanten hebben ondertussen de zeer hoge betrouwbaarheid van die machines opgemerkt. De robuuste machines – in onze werkplaats kunnen we die zelfs verzwaren tot 18 ton! – halen dan ook een zeer hoge rendabiliteit. Want ze blijven even compact, dus heeft het weinig invloed op het verbruik. Ze zijn ideaal geschikt voor het plaatsen van regenputten, funderingen, staalconstructies, enzovoort. We spelen bij FM Bouwmachines bovendien graag in op de gerieflijkheid van de machinisten. En ook daar komt Hidromek ons tegemoet, met ergonomisch verantwoorde zetels en zeer ruime cabines, waardoor de zichtbaarheid voor de operators aanzienlijk toeneemt. In tijden waar veiligheid en werkcomfort een steeds belangrijker rol spelen, is dit geen onbelangrijk gegeven.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details