NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Veelzijdige en krachtige biohakselaars en versnipperaars
De NEGRI R340 in actie op een kerstbomenkwekerij.

Veelzijdige en krachtige biohakselaars en versnipperaars

Onkruid, zacht hout of dikke boomtakken aangepakt

Met sterke merken Nibbi, Ortolan, CARONI, Gamo en BlueBird is Machines De Schutter al meer dan een eeuw een toonaangevende leverancier van machines en toebehoren voor land- en tuinbouwprofessionals. In dit rijtje van merken mag NEGRI zeker niet ontbreken. Het MDS-team werkt intensief samen met deze Italiaanse fabrikant, onder meer voor een ruim aanbod van biohakselaars en versnipperaars. In dit artikel zet account manager Marco Luyten van MDS enkele NEGRI-modellen in de kijker.

De NEGRI biohakselaaraanvoer, samengesteld uit een transportband en invoerrol die synchroon draaien.

“In ons ruime aanbod van land- en tuinbouwmachines nemen de producten van NEGRI een prominente plaats in”, aldus Luyten. “Zo bieden we onder meer biohakselaars, versnipperaars, bladzuigers en verticuteermachines van hen aan. Met name in biohakselaars staan onze Italiaanse collega’s erg sterk, waarbij ze – zowel handbediend als voor twee- en vierwielige trekkers – een brede waaier van machines aanbieden voor particulier en industrieel gebruik. En vergeet ook hun chippers niet, als volwaardig alternatief voor professionals die geen biohakselaar nodig hebben.”

Innovatie

Ook de veelzijdigheid van het NEGRI-assortiment is een grote troef voor de klanten van MDS. Luyten legt uit: “De Italiaanse fabrikant speelt die veelzijdigheid knap uit, met een aanbod van stand-alone machines, hakselaars op trailer, chippers, schijfhakselaars en trommelhakselaars met hamerslagers, messen of een mix van beide. Daarnaast investeren de jonge tweedegeneratiezaakvoerders van NEGRI volop in innovatie. Binnenkort lanceren ze de accu-aangedreven R240 bio-hakselaar, en ook de R230 met een zeer compact design voor deuren en smalle doorgangen en met een hoog hakselvermogen van 12 centimeter diameter.”

Klein én groot vermogen

Voor de professionele gebruiker voorziet het MDS-team al vele jaren een vertrouwde reeks van biohakselaars en versnipperaars van NEGRI. “In ons assortiment van hakselaars heb je de keuze uit machines met minder vermogen, voor bijvoorbeeld onkruid en zacht hout, en zwaardere modellen voor het hakselen van (dikke) takken van bomen”, bevestigt Luyten. “Van de R95-serie – met een capaciteit van 7 centimeter diameter – tot de R640-reeks met maar liefst 68 hamers die takken met een diameter tot 20 centimeter vermaalt: de toepassingsmogelijkheden zijn eindeloos! Omdat het versnipperen gebeurt door middel van een trommelrotor die is uitgerust met messen en hamerslagers, is dit type machine trouwens minder gevoelig voor beschadiging dan een conventionele versnipperaar.”

Ontdek de nieuwe NEGRI R70 op accu, uitgerust met de HONDA E-GX motor.

Chippers in de kijker

Als we inzoomen op het aanbod van NEGRI-versnipperaars dat MDS aanbiedt, dan verwijst Luyten naar de modellen C13, C17 en C21, goed voor een productie van respectievelijk 2.000, 3.500 en 5.200 kilogram tuinafval per uur. “Met een capaciteit van 13 tot 21 centimeter diameter heb je de keuze uit drie krachtige hulpmiddelen om tuinafval en takken om te toveren tot gratis compostmateriaal”, zegt Luyten. “Voor elke klus hebben wij bij MDS de geschikte machine.”

Voorlopig is de NEGRI R640 de grootste machine in het gamma biohakselaars.

Nationale Grasdag

Tijdens de Nationale Grasdag van 14 september waren zaakvoerder Gerome De Schutter, Marco Luyten en hun collega’s aanwezig op de Nationale Grasdag in Meerhout. “We nemen voor de eerste maal deel aan dit vakevent, dat voor ons een ideaal platform is om onze nieuwe accu-aangedreven motoculteur in primeur voor te stellen aan de aanwezige deelnemers. We zien heel wat interesse bij onder meer medewerkers van groendiensten van gemeentebesturen, die elektrificatie van machines alsmaar hoger op de agenda zetten. Zij reageren zeer enthousiast op onze brandveilige en compacte accu, met een waarborg van vijf jaar.”

“Dit evenement biedt ons ook de kans om ons divers machine- en accesssoire-aanbod efficiënt in de kijker te zetten, inclusief alle toepassingsmogelijkheden die gebruikers vaak nog niet of onvoldoende kennen. We willen hen aantonen dat er meer uit een machine te halen valt dan vaak gedacht wordt. Het voordeel? Een investering die maximaal rendeert, en een gebruiker die extra tevreden is!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details