NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Vaste plantenkwekerij Verhulst-Van Ryckeghem, buitengewone vaste planten voor buitengewone projecten.
Een bonte verzameling vaste planten zorgen voor kleur in het najaar.

Vaste plantenkwekerij Verhulst-Van Ryckeghem, buitengewone vaste planten voor buitengewone projecten.

In 1985 startten Stefaan en Mie Verhulst-Van Ryckeghem met een kwekerij van bijzondere éénjarigen en een klein assortiment vaste planten en bodembedekkers. Naarmate de jaren verstreken richtten ze zich steeds meer op de vaste planten markt en evolueerden naar een moderne kwekerij met een groot aanbod van vaste planten, siergrassen, varens, bodembedekkers en kruiden te Aarsele (Tielt, Wvl.). Ondertussen heeft de kwekerij een van de grootste assortimenten vaste planten van het land. Planten voor kleine tuinen tot stadsbeplantingen, parken en industriële aanplantingen.

Gemengde border in demo-tuin.

Aanbod van hoge kwaliteit

De grote verscheidenheid en grotere aantallen van wel meer dan 2500 soorten is hun sterkte. 

Omdat ze het grootste deel zelf kweken kunnen ze bijna het hele jaar door instaan voor een gegarandeerd aanbod van hoge kwaliteit. Vaste plantenkwekerij Verhulst kweekt vooral in potmaat P9 maar heeft ook enkele soorten in grotere potmaat zoals Pioenen en Allium in 1 liter en siergrassen in 2 en 3 liter.  Ook andere bloembollen zijn  in pot te verkrijgen zoals Camassia, Narcis of Anemone blanda… Het voordeel hiervan is dat je als tuinaannemer niet meer afhankelijk bent van het bloembollen plantseizoen. Je kan een project zo van A tot Z afwerken en hoeft niet meer te wachten tot het najaar voor de aanplant van de bollen. 

Planten voor duurzame tuinen

Naast een groot aanbod aan Echinacea, Geranium, Hosta, Epimedium en vele andere soorten kweken ze ook bijzondere, minder gekende soorten. De kwekerij is altijd op zoek naar nieuwe, sterke soorten die perfect de extremere weersomstandigheden kunnen weerstaan. 

Het klimaat verandert, de aarde warmt op, dat kunnen we niet ontkennen. Vaste planten Verhulst speelt hier op in, zodat de  klant  de juiste plant voor de juiste plaats kan selecteren.

Eveneens wordt de trend naar duurzame, natuurlijke tuinen beantwoord met het kweken van een beperkt assortiment vaste, wilde, inheemse planten.

Naast een zeer uitgebreid assortiment van bekende en minder bekende siergrassen is er een uitgebreide collectie varens. 

Wie de collectie wil raadplegen kan dat niet enkel via de uitgebreide papieren catalogus maar kan eenvoudig bestellen via de website, www.vasteplantenverhulst.be. Er is een gepersonaliseerde login voor groothandel, tuinaannemer of gemeentebestuur. Ook via de smartphone kan je gemakkelijk de website raadplegen en een selectie maken op basis van kleur, hoogte, standplaats, bloeihoogte… Zo kan iedere klant snel de juiste planten uitzoeken voor ieder project.

Particulieren kunnen er enkel terecht voor afhaal van bestellingen op donderdag en vrijdag tussen 16u en 18u. Hoewel de catalogus en de website heel rijk aan informatie en makkelijk te raadplegen zijn, kan je altijd via telefonisch contact of email terecht voor specifieke vragen of advies. Met meer dan 35 jaar ervaring is hun kennis dan ook ongezien. 

Eigen selecties naar voor brengen ligt niet meteen in hun lijn van ambities. Cultivars genoeg op de markt. Hoewel ze wel een eigen pijpestrootje hebben. Molinia caerulea ‘Waaiberg’ . Genoemd naar de plaats waar de kwekerij is gevestigd. Eentje die de moeite waard was om te houden volgens Jonas Verhulst. En voor de nabije toekomst zitten er nog een paar nieuwe soortjes in de pipeline.

Echinacea in volle bloei.

Grote toekomstplannen

De tweede generatie heeft trouwens grote plannen. De oudste zoon en dochter van Stefaan en Mie  zijn namelijk bezig met de overname van het bedrijf en treden samen in de voetsporen van
hun ouders. 

Jonas werkt reeds 15 jaar in het bedrijf en Marlies 5 jaar. Samen zijn broer en zus bezig met de plannen voor een volledige renovatie en verdere uitbouw naar een zo ecologisch mogelijk bedrijf  dat het milieu  hoog in het vaandel draagt. Het bedrijf is namelijk over de jaren heen sterk gegroeid waardoor er nu soms logistieke problemen ontstonden op piekmomenten. 

Door de bouw van een nieuwe loods zal het in de toekomst veel praktischer en makkelijker zijn om te laden en te lossen op de kwekerij. 

Een nieuw waterreservoir, een nieuw containerveld en serre moeten dit mogelijk maken. Dit alles om een beter overzicht te krijgen op de kwekerij en meer plaats te creëren. Een nieuwe oppotlijn, met grotere capaciteit, zal ervoor zorgen dat er nog beter kan voldaan worden aan de steeds groter wordende vraag naar vaste planten. 

Vaste planten Verhulst, zeker een bezoek waard!  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details