NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Robuuste en veelzijdige zeefmachines
Op de demosite kunnen prospects en klanten diverse FleXiever-modellen in actie zien.

Robuuste en veelzijdige zeefmachines

Voor een kostenbesparende en ecologische aanpak

Van industriële machines tot hoogtechnologische oplossingen. Van automatische transportsystemen tot professionele laswerken. Het toeleveringsbedrijf SMO uit Eeklo is van vele markten thuis. In dit uitgebreid aanbod van producten en diensten nemen de FleXiever zeefmachines een belangrijke plaats in. Sinds 2010 worden deze machines in eigen huis geproduceerd. Michael De Craene, Business Development Manager bij SMO, legt uit hoe ze steeds populairder worden.

Ruim tien jaar geleden startte SMO met de bouw van haar eerste zeefmachinemodel: de FleXiever Mobile. Vandaag biedt de machinebouwer een heuse lijn van schudzeven aan, die in verschillende sectoren voor diverse toepassingen gebruikt worden. Grondverwerkers, tuinaannemers, verhuurbedrijven, groendiensten, scholen en uiteraard ook particulieren ontdekken de vele troeven van een FleXiever zeefmachine. Het voorbije decennium heeft SMO zich gespecialiseerd in het mini- en midisegment. Lees: kleine, compacte en wendbare machines die op elk terrein of in elke werkomgeving ingezet kunnen worden.

SMO beschikt over een uitgebreid assortiment van krachtige FleXiever zeefmachines.

Kostenbesparend en duurzaam

Het gebruik van een FleXiever biedt tal van mogelijkheden. “Onze zeefmachines kunnen ingezet worden voor het zeven van grond met stenen, houtsnippers en -pellets, zaden, bouw- en sloopafval, compost, cement of gebroken asfalt”, geeft Michael De Craene aan. “De lijst van te verwerken materialen is lang. We hoeven onze vaste klanten trouwens niet meer te overtuigen van het kostenbesparend effect van onze machines. Een hovenier of tuinaannemer wil tijdens zijn werkuren immers focussen op zijn kernactiviteiten, en niet op het afvoeren van vervuilde grond met stenen, bouwafval of plantenwortels. Als je weet dat het gemiddeld 250 euro kost om een container stenen en ander afval af te voeren naar een recyclagepark, dan is het snel duidelijk dat het huren of aankopen van een schudzeefmachine niet alleen een rendabele investering is, maar ook een ecologische oplossing vanwege het uitsparen van vele onnodige transportkilometers.”

Brede waaier

SMO biedt particulieren en professionals een brede waaier aan zeefmachines. Michael De Craene is trots op de ruime keuzemogelijkheden: “We bieden oplossingen aan op basis van verschillende criteria: de manier van transport (bijvoorbeeld op een aanhangwagen of in een bestelwagen), het type gebruik (op een werf met hoge capaciteit of eerder sporadisch kleine volumes), het type motor (van diesel tot elektrisch) en de manier van beladen. Elke klant vindt dus zijn gading in ons aanbod. Dat aanbod breiden we voortdurend uit, met onder meer nieuwe trommelzeven die we binnenkort aanbieden in samenwerking met een Tsjechische fabrikant. Dat heeft trouwens het extra voordeel dat we alle machineformaten – van klein tot groot – kunnen voorstellen, maar nog altijd in het mini- en midisegment.”

Dankzij een voorraad aan machines worden klanten snel op hun wenken bediend.

Oplossingen op maat

Ook innovatie en oplossingen op maat zijn binnen SMO belangrijke aandachtspunten. De Craene: “Ons ingenieursteam houdt voortdurend de vinger aan de pols van nieuwe technische ontwikkelingen. Op die manier voldoen de FleXiever-zeefmachines steeds aan de strengste wettelijke vereisten. Tegelijk dragen we maatwerk voor onze klanten hoog in het vaandel. Als een standaardmachine te veel afwijkt van wat een klant wil, dan schieten we in actie om een oplossing op maat uit te werken. Zo bouwden we al zeefmachines voor het zeven van vlas, katoenzaad, gipskarton en non-ferrometalen. We gaan elke uitdaging aan!”

Eigen demoterrein

Michael De Craene en zijn collega’s hechten erg veel belang aan persoonlijk klantencontact en een uitmuntende service en nazorg. 

“Uiteraard werken we nauw samen met tal van verdelers om onze machines aan de man te brengen. Traag maar gestaag hebben we de laatste twee jaar ook ons dealernetwerk uitgebreid. Toch vind ik persoonlijk advies aan klanten nog steeds erg belangrijk. Op die manier kun je de beste zeefmachine voor een specifieke opdracht selecteren. In onze vestiging in Eeklo beschikken we over een permanent demoterrein waar prospects en klanten een tiental FleXiever zeefmachines en twee graafmachines in actie kunnen zien. Op basis van enkele gerichte vragen kan ik daarna samen met de klant bepalen wat voor hem de beste oplossing is. Deze persoonlijke aanpak levert een echte win-winsituatie op: onze klanten kunnen aan de slag met de best geschikte machine, en wijzelf gaan voor een duurzame klantenrelatie.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details