NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Optimalisatie van sportvelden – netwerkevent
Tijdens een rondgang in het stadion presenteerden diverse dealers hun machines op het veld.

Optimalisatie van sportvelden – netwerkevent

Greenkeepers’ Association of Belgium – ‘Football meets Golf’

De vereniging van Belgische greenkeepers (GAB) heeft op 24 november van vorig jaar, samen met haar sponsoren Belrobotics, Cofabel, Firma Thomas, Pols, Reesink Turfcare, VGR en Turf Tank een rondje ‘When football meets golf’ georganiseerd. Het informatief netwerkevent in het AFAS Stadion – ‘Achter de Kazerne’ – van KV Mechelen bleek meteen een daverend succes: de zaal zat van ‘s morgens vroeg afgeladen vol met greenkeepers van zowat alle grote ploegen uit de voetbalcompetitie, aangevuld met enkele ‘golf groundsmen’ en notabelen uit de groensector. GreenPro was erbij.

Zoals het een goed netwerkevent betaamt, werden de vroege vogels beloond met een natje en droogje, onder de vorm van koffie/thee en boterkoeken. Voor sommigen was dat ook nodig, want op dat uur is Mechelen voor sommigen de andere kant van de wereld, wegens het gebruikelijk zeer drukke Belgische verkeer.

De zaal zat van ‘s morgens vroeg afgeladen vol.

Dean Gilasbey mocht de spits afbijten en sprak vlotjes de hele voormiddag vol. De Engelsman heeft dan ook een verhaal te vertellen. Dean is een bekroonde International Pitch Consultant, Pitch Consultant voor de UEFA, Training en Mentoring Groundsman via het FIFA Pitch Improvement Programme & Pitch Quality Initiative. Ook de afgelopen vijf jaar was hij Lead Pitch Consultant voor de Champions League Finals. 

Natural Grass: dertig jaar ervaring

Met meer dan dertig jaar werkervaring in een stadionomgeving, begrijpt hij natuurlijk als de beste alle eventuele moeilijkheden die zich kunnen stellen op sportvelden allerhande. Hij wist te vertellen dat hij zich – door zijn tijd als rugby-groundsman – aanpast aan elke omgeving. Hoe extreem ook. Of het nu gaat om koel seizoengras, warm seizoengras of overgangsvelden, het moeten werken met alle soorten budgetten, verlichting en bodemverwarming, tot beperkte bemesting en apparatuur, handmatig beluchten, handmatig verticuteren… De Pitch Consultant beseft dat niets onmogelijk is en alles haalbaar. Als je maar weet dat wortelontwikkeling de belangrijkste factor is om een goed speeloppervlak te garanderen. 

Heel wat greenkeepers van zowat alle grote voetbalploegen tekenden present.

De man trok met zijn bedrijf Natural Grass letterlijk de hele wereld rond om sportvelden te optimaliseren, dikwijls onder zeer extreme omstandigheden. Daarover zijn uiteraard heel boeiende verhalen te vertellen. Een voltreffer, dus. Overigens, op dit moment is Dean Gilasbey ook in België actief, onder andere als ondersteuning voor de greenkeepers van Club Brugge!

Duurzaam en strijdvaardig

Na een lekkere lunch met broodjesbuffet trapten de groundskeepers van KV Mechelen de namiddag af. Er werd met het nodige enthousiasme verteld over de evolutie van de job en velden in de afgelopen jaren. En uiteraard de manier waarop ze de uitdagingen van een toekomst met alsmaar drukkere veldbezetting en veranderende weersomstandigheden het hoofd zouden bieden. Duurzaam én strijdvaardig. Een beetje zoals Malinwa, quoi!

Groepsfoto van de deelnemers.

Daarna volgde een rondgang in het stadion en presenteerden diverse dealers hun machines op het oefenveld. Tot slot werd er nog ruimschoots tijd vrijgemaakt om aan de bar wat bij te praten en te netwerken. Een geslaagde dag, Greenkeepers’ Association of Belgium.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details