NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Oplossingen voor grotere bewustwording rond waterverbruik
Alles van beregening, van kleine druppelsystemen tot grote, volledig geautomatiseerde irrigatie en aanverwanten.

Oplossingen voor grotere bewustwording rond waterverbruik

Sproeischema’s volgens verdamping, neerslag en temperatuur

Arts Perry Tuinberegening is specialist in het ontwerpen, berekenen en installeren van beregeningssystemen. Voor zowel particulieren als bedrijven. Alles gebeurt hiervoor in eigen beheer. Zo wordt een vlotte en snelle service gegarandeerd. 

Perry Arts, zaakvoerder: “We leggen alles van beregening aan, van kleine druppelsystemen tot grote, volledig geautomatiseerde irrigatie en aanverwanten. We krijgen ook steeds meer de vraag om geautomatiseerde bewatering van groene gevels en daktuinen, zowel buiten als binnen, te voorzien. Bij die laatste komt dan vrij geavanceerde domotica kijken. Die specifieke versie van automatisering is eigenlijk nog maar een zevental jaar echt op de markt. Alles heeft uiteraard te maken met de verdere bewustwording van waterverbruik. Daarom worden meer en meer debietmeters geïnstalleerd, zodat de klant op elk moment exact weet welk waterverbruik er kan verwacht worden. De sproeischema’s worden dan aangepast volgens verdamping, neerslag en temperatuur. Ook voor allerlei sportvelden en paardenpistes wordt deze techniek toegepast.”

De vibrerende ploeg – SPX25 – van Vermeer.

Totale ontzorging

Het familiebedrijf uit Maldegem is vooral actief in Oost- en West-Vlaanderen en werd in 1990 opgericht door vader Peter. Waar het bedrijf in het begin zich vooral specialiseerde in tuinaanleg, worden sinds de overname door zoon Perry in 2018, exclusief beregeningssystemen ontworpen en geïnstalleerd. 

Perry Arts: “We produceren graag alles in huis, dat maakt de communicatielijnen met de klant gevoelig korter. En als we zelf de juiste expertise niet in huis hebben, werken we samen met vertrouwde onderaannemers. Die we dan zelf ook opvolgen. Zo heeft de klant een echte ‘one-point-of-access’, in de meeste gevallen zelfs mij. We bieden ook, indien gewenst, onderhoudscontracten aan. Op basis van het systeem wordt op die manier het gepaste jaarlijkse onderhoud aangeboden, inclusief snelle herstellingen.”

Op basis van het systeem wordt het gepaste jaarlijkse onderhoud aangeboden, inclusief snelle herstellingen.

Vibrerende ploeg

Omdat Arts Perry Tuinberegening merkte dat het voornamelijk gevraagd werd voor tuinen van meer dan 750 m², heeft het recent ook geïnvesteerd in een vibrerende ploeg om nóg sneller en efficiënter kabels, leidingen te kunnen installeren: de SPX25 van Vermeer. De ploeg van die Amerikaanse fabrikant is voorzien van rubberen rupsbanden, een 25 pk Kohler gasmotor en een volledig functionele afstandsbediening die de machinist 360 graden onbelemmerd overzicht op de werkplek biedt.

Toepassingen zoals het installeren van leidingen rond gebouwen kunnen verschillende uitdagingen met zich meebrengen, zoals smalle poorten, hekken en andere gebruikelijke obstakels. De SPX25-ploeg minimaliseert deze zorgen. Bestuurders hoeven de machine niet meer van achteren te bedienen, wat betekent dat ze kunnen staan op de plek waar ze het beste uitzicht hebben. Dankzij dit ontwerp is de ploeg compact genoeg voor uitstekende prestaties in krappe ruimtes.

Arts Perry produceert graag alles in huis, dat maakt de communicatielijnen met de klant gevoelig korter.

“Met zijn 25 pk motor heeft de SPX25 ruim voldoende vermogen om kleine leidingen en kabels tot een diepte van 1 meter te installeren. Met een gronddruk van 3,7 psi zorgen de dubbele rubberen rupsbanden van de ploeg voor een goede zweefkracht op zachte grond. Daardoor is er veel minder ongewenste schade aan het bestaande gazon, en zijn de herstellingen achteraf absoluut minimaal”, besluit Perry Arts.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details