Platform voor de tuin- en groenprofessional
Producten

Ontdek de Japanse tradities van hoogtechnologisch vakmanschap

Handgereedschappen voor het zware werk

CS-7310SX kopiëren
Het gamma omvat een selectie kettingzagen met verschillende zaagbladen, elektrische of brandstofaandrijving en back handle of top handle uitvoeringen.

Tekst Elise Noyez | Beeld Eurogarden

8 januari 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Bij de keuze van handgereedschappen zoals bosmaaiers, kettingzagen, heggenscharen of bladblazers is vermogen nooit de enige bekommernis. Gezien de vaak lange gebruikstijden van deze toestellen en de soms onorthodoxe posities en situaties waarin ze ingezet worden, zijn bijvoorbeeld ook gewicht en ergonomie doorslaggevende criteria.

Een optimale verhouding tussen vermogen en gewicht is al sinds jaar en dag het streefdoel van ECHO. Het Japanse merk, dat in de Benelux exclusief verdeeld wordt door EuroGarden uit Tienen, kan daarvoor bogen op zeventig jaar technologisch vakmanschap, ingevuld volgens de befaamde Japanse tradities van duurzaamheid, professionaliteit en hoogtechnologische ontwikkeling en productie. Gezien de steeds strengere eisen en verwachtingen inzake uitstoot, werd de voorbije decennia ook de ontwikkeling van motoren met lage uitstoot aan het prioriteiten- en expertiselijstje van de fabrikant toegevoegd. Alle ECHO motoren – intussen al meer dan zeventig miljoen – worden bovendien in Japan gegoten en geproduceerd, met een constante controle op kwaliteit en consistentie.

Om voor elke toepassing het meest hoogwaardige handgereedschap te selecteren, groepeert ECHO zijn allerbeste toestellen in een exclusief gamma.

Best-in-class

Om het de vakman eenvoudig te maken om voor elke toepassing het meest hoogwaardige handgereedschap te identificeren en selecteren, groepeert het Japanse bedrijf zijn allerbeste toestellen nu in een exclusief gamma met de naam ECHO X-Serie. Daarin zijn
verschillende bladblazers en heggenscharen terug te vinden, net als een tiental bosmaaiers en een gediversifieerde selectie kettingzagen met verschillende zaagbladen, elektrische of brandstofaandrijving en back handle of top
handle uitvoeringen.

Alle geselecteerde toestellen werden ontworpen om groen- en boomprofessionals hun werk zo goed  mogelijk te laten uitvoeren, en elk toestel is toonaangevend in zijn klasse en categorie. Daarbij stonden criteria zoals een licht gewicht, hoog vermogen, verminderde vibraties en langere looptijden – allemaal essentieel voor het efficiënt en comfortabel uitvoeren van diverse
klussen – centraal. 

Alle machines in de ECHO X-Serie worden onder de zwaarste omstandigheden getest.

Het geheim van de motor

Een van de cruciale kenmerken van de ECHO X-Serie modellen zit in de motor. Door een revolutionaire combinatie van een laag gewicht en hoog vermogen worden werktijden met de geselecteerde toestellen namelijk gereduceerd en krijgt vermoeidheid geen kans. Grotere brandstoftanks zorgen op hun beurt voor langere looptijden en een betere luchtfiltratie, te danken aan enkele heavy-duty onderdelen, minimaliseert dan weer het risico op motorproblemen. Uitval wordt op die manier beperkt, en onderhoudscycli worden verlengd.

Door een revolutionaire combinatie van een laag gewicht en hoog vermogen worden werktijden gereduceerd.

Ook onder zware omstandigheden

Alle machines in de ECHO X-Serie worden bovendien onder de zwaarste omstandigheden getest. Hun kracht en nauwkeurigheid worden dan ook in de meest buitengewone situaties verzekerd, en de toestellen profiteren ook bij erg koude of net heel warme temperaturen van een gemakkelijke start en optimale acceleratie. De groenprofessional kan er met andere woorden vanop aan dat enkel de beste toestellen in de ECHO X-Serie terechtkomen.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%