NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Onderscheid maken door service en A-merken
De TW 280HB HYBRID biedt 62 pk aan piekvermogen, maar met het emissieniveau van de Kubota Super Mini Series motor.

Onderscheid maken door service en A-merken

Firma Thomas is een echte familiezaak en werd in 1931 opgericht. Het was indertijd een eenvoudige smidse, waar landbouwvoertuigen hersteld werden. Een goeie negentig jaar later leidt de derde generatie – kleinzonen Frank en Johan – het bedrijf, en specialiseerde ze zich ondertussen in de distributie van land- en tuinbouwmachines. Maar met de nadruk op service. Met grote S, want bijna driekwart van het bedrijf uit Merchtem heeft van dichtbij of ver met dienst na verkoop te maken.

De tractoren van New Holland bieden de gebruiker een comfortabel werkstation met eenvoudige en intuïtieve bedieningselementen.

Eind jaren 80 kwam de derde en huidige generatie aan het hoofd van het bedrijf. Meteen besloten de twee broers Frank en Johan om de corebusiness verder te zetten maar tegelijk ook te diversifiëren. De extra afdeling Tuin & Park bood namelijk heel wat nieuw potentieel. Ze wilden ook hun actieradius vergroten. Wat landbouwmachines betreft, zouden ze zich blijven richten op lokaal cliënteel, in Vlaams-Brabant. Wat de tuin- en parksector betreft, zijn ze intussen actief in heel België en in Luxemburg. En daar kwam recent een afdeling houthakselaars bij, waarmee ze nu de regio Belux bestrijken. En met het Britse Timberwolf zelfs de volledige Benelux.

De Verti Drain is al jaren wereldwijd de bekendste en meest gebruikte beluchter.

Zeer flexibel en topmachines

Simon Lagae: “Firma Thomas onderscheidt zich, mede door de jarenlange ervaring die we hebben opgebouwd, door een zeer flexibele service aan te bieden. Het kan soms niet anders, maar af en toe moeten we al eens ‘last minute’ klanten uit de nood helpen, of puzzelen met machines en mensen. En dat doen we dan ook. Zonder uitzondering. Ons departement ‘after sales’ is dan ook gekend in de hele sector. We kunnen dat natuurlijk aanbieden doordat we enkel met A-merken werken.”

“We bieden eerst en vooral een van de beste merken in de business aan: Rotadairon. Momenteel bestaat het gamma van het Franse bedrijf uit overtopfrezen, doorzaaimachines en verticuteermachines. Op de markt zul je niet veel beter vinden. Je betaalt er wel de prijs voor. Maar je krijgt er een absolute topmachine voor terug.”

De Timberwolf TW 230VTR houtversnipperaar op rupsbanden is een robuuste machine voor zware klussen.

Timberwolf, beste prijs-kwaliteitverhouding op de markt

“Naast ons eigen merk New Holland Compacts, Ransomes Jacobsen, Redexim, Rotadairon en Trimax, verdelen we ook het Britse Timberwolf. Timberwolf is gespecialiseerd in de productie van professionele houtversnipperaars. Zij zijn uitgegroeid tot de grootste verkoper van commerciële houtversnipperaars in het Verenigd Koninkrijk en blijven ook wereldwijd groeien. Toonaangevende prestaties en de beste restwaarde maken Timberwolf de onbetwiste beste prijs-kwaliteitverhouding op de markt.”

“Bovendien heeft Timberwolf ondertussen ook veel geïnvesteerd in het produceren van machines die voldoen aan de lage-emissienormen. Momenteel is de gehele lijn van machines ook verkrijgbaar met milieuvriendelijke benzinemotoren. We zijn best te spreken over de TW230VTR. Deze houtversnipperaar is de droom van elke aannemer en kan het zowat allemaal. De WolfTrack®-rupsaandrijving met variabele spoorbreedte én dubbele rijsnelheid brengt deze houtversnipperaar snel naar de meest afgelegen locaties en met een minimale machinebreedte van slechts 810 mm houdt zelfs een tuinpoort u niet tegen. Ook de hybride TW 280HB HYBRID is een topper in zijn genre. De mild-hybride aandrijflijn van deze hakselaar levert uitzonderlijke piekprestaties van 62 pk en gebruikt een 24,8 pk Kubota D902-TE4 Turbo Super Mini Series motor voor een uitstekend toegepast koppel. Ideaal voor bedrijven die zich inzetten om hun emissies en brandstofverbruik te minimaliseren zonder concessies te doen aan de prestaties”, besluit Simon Lagae.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details