NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Multifunctionele en compacte werkkracht
Een kleinere batterij heeft meerdere voordelen: een lager gewicht, een kortere laadtijd en – niet onbelangrijk – een lagere kostprijs.

Multifunctionele en compacte werkkracht

Iedereen in de sector kent Rollmops en Knikmops. De machines worden gemaakt als lichte, krachtige en stevige machines om zware arbeid te verlichten. Niet alleen in de groensector, maar in de meest uiteenlopende sectoren. Met gebruiksvriendelijkheid voorop. De machines zijn kwalitatief en robuust, maar ook licht en wendbaar.

Het bedrijf achter deze twee krachtpatsers? Het Belgische Gebroeders Geens. Het familiebedrijf ontwikkelt en produceert al meer dan dertig jaar machines en aanbouwdelen. En het doet dat in zijn atelier in Hoogstraten. Met de vinger stevig op de productiepols. Hiermee biedt Gebroeders Geens het beste aan landbouwers, wegenwerkers, tuinaanleggers, bouwfirma’s, boomverzorgers, gemeentewerkers en nog vele anderen. Met multifunctionele en compacte werkkracht van de Belgische Knikmops en Rollmops wordt elke operator op moeilijke locaties én in veeleisende situaties van veel handenarbeid ontlast.

Wil je liever langer kunnen werken? Dan is de Knikmops KM 140 E Endurance dé oplossing.

Het Zwitsers zakmes onder de knikladers

Knikmops is de multifunctionele kniklader, geschikt voor vrijwel elke markt. Schijnbaar eenvoudig, maar met een hoge opbreekkracht en sterk tilvermogen tegenover zijn eigen gewicht, maakt het de machine geschikt voor vele doeleinden. De Knikmops is licht en compact, zodat je deze als een Zwitsers zakmes handig kan meenemen en voor verschillende taken kan inzetten. 

Maar ook bij Gebroeders Geens staan de ontwikkelingen niet stil. En omdat het familiebedrijf graag inzet op een duurzaam werkklimaat, kregen alle Knikmopsen boven de 19 kwh en 25 pk een roetfilter mee om de uitstoot van dieselmotoren te verminderen. De helft van het assortiment kreeg bovendien een volledig nieuwe motor (Stage V). Verleden jaar kwam dan de eerste elektrische versie aan het raam piepen.

Knikmops is de multifunctionele kniklader en geschikt voor vrijwel elke markt.

De gekende Knikmopskracht, zonder uitstoot

Marleen Geens, communicatie & marketing: “De Knikmops KM 140 E beschikt over de gekende Knikmopskracht, maar dit keer zonder uitstoot. We gingen vooral op zoek naar een zuinige elektrische kniklader. Zo kon er gewerkt worden met een kleinere batterij. Dit heeft meerdere voordelen: een lager gewicht, een kortere laadtijd en – niet onbelangrijk – een lagere kostprijs. We ontwikkelden twee mogelijkheden, de Standard en de Endurance. De Knikmops KM 140 E Standard beschikt over een batterij van 20 kWh; hiermee kan er gemiddeld 5 uur stevig doorgewerkt worden. Het opladen kan van 0 tot 80% in 1 uur en drie kwartier met de snellader. Wil je liever langer kunnen werken? Dan is de Knikmops KM 140 E Endurance dé oplossing. Door de batterij van 30 kWh kan de Knikmopschauffeur ongeveer 8 uur werken. Opladen kan op 2 uur en met de snellader klok je af op 30 minuten.”

“Overigens: er wordt druk gewerkt aan de derde én grootste versie van de 100% elektrische Knikmops. Verwachte releasedatum: eerste helft 2023!”

De Knikmops KM 140 E beschikt over de gekende Knikmopskracht, maar dit keer zonder uitstoot.

Rollmops, licht en krachtig

Rollmops is al ruim 30 jaar een vaste waarde bij stratenmakers van België tot Polen. De kleine wendbare transportmachine kan benodigdheden aanvoeren tot vlak bij de plek waar ze gevraagd worden. Over onvast terrein of pas gelegde klinkers, de lichtheid gecombineerd met kracht zorgt ervoor dat dit geen probleem is voor de vinnige Rollmops. 

Van deze robuuste straatlegger is nog geen elektrische versie beschikbaar, maar daarmee is het Belgisch familiebedrijf druk bezig. Ook hier hopen ze dat de eerste modellen in 2023 van de band zullen rollen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details