NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Kracht en comfort op het terrein
Door de bak te keren, kun je met de Mecalac 9MWR als graafmachine of als wiellader werken.

Kracht en comfort op het terrein

In de wereld van zwenkladers, grondverzetmachines en graafmachines klinkt de naam Ahlmann Nederland als een klok. Wat ruim vijftig jaar geleden startte met de aankoop van drie Ahlmann zwenkladers, is vandaag uitgegroeid tot een toonaangevende importeur en verdeler van unieke machines. Zowel verhuurbedrijven, aannemers, wegenbouwbedrijven, tuinaanleggers als boomkwekers vinden vlot de weg naar deze marktspeler. En dat is geen toeval.

Sinds 1974 is het familiebedrijf Ahlmann Nederland – met hoofdkantoor in het Nederlandse Ammerzoden – exclusief importeur voor Nederland en België van de unieke Ahlmann zwenkladers. Anno 2022 is dit aanbod fors uitgebreid, met ook telezwenkladers, knikladers, frontladers en telefrontladers in het assortiment. Sinds 2001 is Ahlmann Nederland trouwens ook importeur van de Franse Mecalac grondverzetmachines. Voor al deze krachtige machines biedt het bedrijf uiteraard de nodige uitrustingsstukken aan, van grondboren tot puinbakken.

Vanaf 1 januari is het verkoopgebied in België beperkt tot Vlaanderen, maar sinds die datum is Ahlmann Nederland ook de verdeler voor Mecalac.

De gerestylede Ahlmann Zwenklader AS 1000 kreeg onder andere een nieuw ontworpen slanke laadarm.

Veelzijdige zwenkladers

De Ahlmann zwenkladers zijn en blijven het paradepaardje in het assortiment. Het verplaatsen van een last van voorzijde naar zijkant – met een shovelarm die 90° naar links en naar rechts kan bewegen – is een unieke troef van deze machines. Wil je als gebruiker een pallet wat verder weg zetten of een bak zand wat verder uitstorten? Met de Ahlmann telezwenklader werk je deze klus efficiënt en veilig af.

De kracht van Mecalac machines

Over naar de Mecalac graafmachines. Want ook hier blinkt Ahlmann Nederland uit in een breed aanbod van betrouwbare machines. Als professional heb je de keuze uit mobiele en rupsgraafmachines, multi-grondverzetmachines, compact loaders en knikladers. Elke machine biedt unieke pluspunten voor specifieke beroepscategorieën.

 Zo zijn de AX knikladers speciaal ontworpen voor tuinaanleggers, bouwbedrijven en verhuurders van machines. Zij doen hun voordeel met een compacte machine met een hoge opbreekkracht en dito hefcapaciteit, in combinatie met een onbelemmerd uitzicht vanuit de cabine en eenvoudige bediening. 

Een Mecalac rupsgraafmachine 15MC met trilblok voor het aanbrengen van damwanden.

Machine op maat van gebruiker

De compact loaders zijn dan weer een onmisbare tool voor professionals in de bouw en land- en tuinbouwsector. De vraag naar deze kleine, multifunctionele knikladers stijgt snel, als vervanging van tractoren met voorlader of schrankladers. De reden? Hun grotere veelzijdigheid, wendbaarheid en veiligheid voor verschillende toepassingen.

De multi-grondverzetmachines van Mecalac zijn dan weer noeste werkers die de goede eigenschappen van graafmachines, verreikers en wielladers in één machineconcept verenigen. Dit maakt deze alleskunner erg geliefd bij wegenbouwers, straatwerkers en stadsdiensten. Een snelwisselsysteem (van graafbak naar palletvork, van kraanarm naar sloophamer), 360° zwenkende laadschopbak, volledig verstelbare giek met versteksysteem en laadschoponderstel maken de Mecalac multi-grondverzetmachine zo bijzonder.

Speciaal voor werken in de stad werden de Mecalac rupsgraafmachines ontwikkeld, voor onder meer kabelleggers en de wegenbouw. Dit assortiment staat garant voor een compact ontwerp, eenvoudige bediening en ergonomisch comfort voor de machinist. Maak kennis met een uniek concept: een driedelige graafarm met hydraulisch versteksysteem en snelwisselsysteem. Het enorme hefvermogen van deze machine zet de puntjes op de i.

Last but not least stellen we de Mecalac mobiele graafmachines voor. Ook deze machines werden ontwikkeld voor stadswerk, met de voordelen van de mobiele graafmachine gecombineerd met de vele troeven van een rupsgraafmachine. Door het zwaartepunt van de MWR te verlagen ten opzichte van haar concurrenten, bracht Mecalac een revolutie teweeg in de wereld van de mobiele graafmachines. Het ontwerp is ontwikkeld om te voldoen aan veeleisende situaties en complexe inzet, met werk waarin een compacte en sterke machine nodig is. Het resultaat? Een multifunctionele en ultrastabiele machine met XS-afmetingen en XL-hefkracht.  

AHLMANN NEDERLAND BV – Stand 2132 (Hal 2)
www.ahlmann.be

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details