NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Haal de tuin uit zijn winterslaap

Haal de tuin uit zijn winterslaap

Tuin, terras en veranda snel schoon na de winter

Tijdens de lente moet de tuin voorbereid worden op de zonnige dagen. Het terras moet schoongemaakt worden, de tuinmeubelen terug klaargemaakt voor gebruik. De ramen van de serre of de veranda die baden in het licht mogen eveneens een poetsbeurt krijgen.

Het terras verdient een grondige schoonmaakbeurt

Om hardnekkig mos te bestrijden, biedt de hogedrukreiniger een oplossing. De PS 40 Powerscrubber met 3 geïntegreerde hogedruksproeiers en zuigstrip is veel krachtiger dan een traditionele manuele borstel.

 

Het terras en de tuinpaden zien er verwaarloosd uit. Ze zien vaak groen van het mos en onkruid. Het mos ziet er niet enkel lelijk uit, maar zorgt er ook voor dat je terrastegels niet goed kunnen ademen, waardoor ze sneller verslijten. Voor hardnekkig mos kan een hogedrukreiniger een oplossing bieden. Met de oppervlaktereiniger kunnen grote oppervlakken probleemloos en spatvrij worden gereinigd. Dit accessoire met roterende arm en dubbele straal zorgt voor een goede verwijdering van het vuil. Houten terras, granieten en andere tegels zijn zo in een handomdraai grondig schoon. De PowerScrubber kan dan weer voor een perfecte afwerking zorgen.

Tuinmeubelen mogen wel met hogedruk gereinigd worden

Het gebruik van een hogedrukreiniger levert een aanzienlijke besparing van water op: een tuinslang met 4 bar druk verbruikt per uur circa 3500 liter water. Een hogedrukreiniger met 100 bar verbruikt echter slechts circa 400 liter per uur.

 

De tuinmeubelen zijn duidelijk gehavend door het winterweer. Het is een misvatting dat houten tuinmeubelen lijden onder de kracht van een hogedrukreiniger. Zolang de juiste apparaten en producten gebruikt worden, en de juiste waterkracht ingesteld wordt, kunt u uw tuinmeubelen met een gerust hart makkelijk en snel reinigen. De juiste hout- of kunststofreinigingsproducten poetsen, beschermen en onderhouden tuinmeubelen, terrassen, raamkozijnen en andere gevoelige oppervlakken. Bovendien vertraagt de efficiënte UVbeschermingsformule het donker worden van het hout.

Serre & veranda in een handomdraai gepoetst

Ook uw serre is vies na de winter. Met de juiste reinigingsuitrusting is de schoonmaak ervan zo geklaard. Dankzij de vele jaren ervaring in ruitenreinigingstechnologie biedt Kärcher nu de nieuwste generatie WV 6, waarmee ramen supersnel en moeiteloos schoongemaakt kunnen worden. Dankzij de afzuiging behoort hinderlijk druipend water nu tot het verleden. En is het serredak te hoog om te reinigen? Met een telescopische verlengset kan u tot 1,5 meter hoogte moeiteloos poetsen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details