NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional

Geslaagde vierde editie van Groentechniek Holland in Biddinghuizen

12 september 2019 – De vierde editie van het evenement GroenTechniek Holland is succesvol verlopen. Beursmanager Willem Bierema: “Ruim 17.500 professionals werkzaam in de groene openbare ruimte passeerden tussen 10 en 12 september de entree tijdens ons tweejaarlijkse vakevenement. Dat is een lichte stijging ten opzichte van de ruim 16.000 bezoekers in 2017. Nagenoeg 170 deelnemers presenteerden er meer dan 4.000 machines van ruim 450 merken.

Tevreden deelnemers

Tevredenheid alom bij de deelnemers, niet alleen over het aantal en de kwaliteit van de bezoekers, maar ook over de overzichtelijke en compacte opzet van het evenement, met name de stands dichter aan de gangpaden, de vlotte toegang en de ruime parkeergelegenheid. In een eerste enquête onder de bezoekers werden onder andere de paviljoenen Rent a Park, het testparcours en het Zero Emission Paviljoen bijzonder gewaardeerd.

Rent a Park voorziet in tijdelijke stadsparken om lege openbare ruimte mee in te vullen. Het Zero Emission Paviljoen was het infopunt bij uitstek voor alles wat elektrificatie betreft, dé trend in de groentechniek.

Enthousiaste reacties

Aard Pennings van Van der Haeghe: “We ontmoetten veel eindgebruikers van onze machines, ook op woensdag, de enige dag dat het weer net iets tegen zat. Met name de demonstraties van onze machines vielen enorm in de smaak bij de klanten. En zelf zijn we heel tevreden over de compacte opzet en strakke, goede organisatie.”

Jan Jaap de Boer van GroeNoord John Deere: “Opvallend was dat bezoekers goed geïnformeerd waren en veel interesse aan de dag legden. Ik had dat al gehoord maar heb het nu zelf kunnen ervaren. Zero Emission en elekrificatie heeft veel aandacht gekregen in de media, en gelukkig ook bij de bezoekers.”

Moniek van de Coevering van Makita was blij na twee edities weer terug te zijn. “Zo’n buitenbeurs trekt een grote variatie aan bezoekers aan, dus voor ons een goede gelegenheid om in contact te komen met eindgebruikers zoals tuinaannemers en gemeentepersoneel in groenvoorziening. Ons uitgebreid assortiment is blijkbaar nog niet bij iedereen bekend, dus fijn er weer te zijn en het hier te kunnen laten zien.”

Koen Meerman van Meerman Machines BV is positief omdat hij “de juiste doelgroep trof die hij voor ogen had, heel enthousiast én met een zeer gerichte belangstelling. Verder ook veel studenten, en dat is goed want dat zijn de hoveniers van de toekomst.”

John Deere wint innovatieprijs

De Michelin X Tweel Turf airless radiaalband die te zien was op de stand van de John Deere dealers Kraakman Perfors & GroeNoord, wint het Gouden Klavertje Vier, de felbegeerde innovatieprijs van GroenTechniek Holland.

Commentaar van de jury: “Deze airless radiaalband is bestand tegen scherpe objecten, glijdt makkelijk over obstakels heen en gaat drie keer langer mee. Nooit meer een lekke band, geen ongelijke bandenspanning meer en een betere opvang van schokken. Deze band is voor het eerst leverbaar in Nederland en staat voor een innovatie met veel impact.”

Op een gedeelde tweede plaats eindigden RAMM BV met de Rootwave Pro en New Holland met de Xpower, twee verschillende chemievrije methoden voor elektrische bestrijding van wortelonkruiden en invasieve exoten. De Rootwave Pro van RAMM bestrijdt individueel en selectief met hoogspanning, via elektrische stroom die door natuurlijke weerstand in de plant wordt omgezet in warmte. De plant gaat hierdoor vanzelf koken zonder hinder voor de omringende planten. De Xpower van New Holland bestrijdt onkruid tot in de wortel over een breedte tot 3 meter. De derde prijs is voor Hermans Company BVBA met de Farmtrac 20E, de eerste productierijpe en volledig elektrische compact tractor die niet onderdoet voor tractoren met brandstofmotor. Hij is eenvoudig oplaadbaar (via standaard stopcontact) en goedkoop in onderhoud.

Organisatoren, bezoekers en exposanten kijken alvast reeds uit naar de eerste lustrumeditie in 2021 om ook dan weer hun innovatieve producten en oplossingen aan de groensector voor te stellen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details