NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Efficiënt mulchen en composteren
Gericht op praktische bruikbaarheid en stille werking.

Efficiënt mulchen en composteren

Hakselaars voor terugsnoeien in de herfst

STIHL staat bekend om het vervaardigen van krachtige en betrouwbare apparatuur voor het onderhouden van tuinen, bossen en landschappen. Opgericht in 1926 door Andreas Stihl, is het bedrijf sindsdien geëvolueerd tot een vooraanstaand merk in de industrie. Met een breed assortiment aan machines, variërend van kettingzagen en heggenscharen tot bosmaaiers en bladblazers, biedt STIHL adequate oplossingen, geschikt voor professionals in de groensector én voor particulieren.

Het bedrijf staat bekend om zijn innovatieve technologie, hoge kwaliteit en duurzaamheid van zijn producten en heeft ondertussen een sterke reputatie opgebouwd. Zeker de hakselaars hebben een stevige positie op de ‘groene’ markt ingenomen. Want met een STIHL-hakselaar wordt het omzetten naar waardevol mulch- of compostmateriaal – van zowel stevig als zacht groenafval, afkomstig van bomen, struiken en andere planten – wel héél eenvoudig.

Tegelijkertijd zowel harde takken als zacht groenafval.

Eenvoudige groenafvalverwerking

Of het nu gaat om het voorjaarstuinwerk of om het terugsnoeien van planten in de herfst, een STIHL-hakselaar bespaart aanzienlijk tijd en moeite. Want bij snoeiwerkzaamheden ontstaat vaak een overvloed aan tuinafval, zoals takken, twijgen en groenafval. Dit onverwerkte groenafval neemt veel ruimte in beslag en past vaak niet in een compostbak. Een ritje naar het containerpark of een andere afvalverzamelplaats is dan vaak onvermijdelijk. 

Herkenbaar? In dat geval is het de moeite waard om het assortiment elektrische en benzinehakselaars van naderbij te bekijken. Een krachtige STIHL-tuinhakselaar herstelt namelijk de orde op elk terrein. De hakselaars transformeren grote hoeveelheden groenafval in handige plantaardige resten.

Het gehakselde materiaal heeft tal van voordelen:

  • het volume van groenafval wordt verminderd met wel 75%, waardoor het gemakkelijker kan worden afgevoerd en verwerkt;
  • het gehakselde materiaal kan dienen als bodembedekking, compost, meststof of humus;
  • het gecomposteerde gehakselde materiaal bevat waardevolle voedingsstoffen en elimineert daarmee de noodzaak voor extra meststoffen.
Veelzijdige en efficiënte oplossing voor het verwerken van groenafval.

Kies de passende hakselaar

Om de juiste hakselaar te kiezen, overweeg je best eerst enkele belangrijke vragen.

Is er een stroomaansluiting beschikbaar? Als dit het geval is, kun je kiezen tussen een benzine- of elektrische hakselaar. Als dat niet het geval is, heb je een benzinehakselaar nodig.

Welk type groenafval wil je verwerken? Takken en hegge-snoeisel, of een mix van bladeren, groenafval en dunne twijgen? Het type groenafval en de hoeveelheid zijn belangrijke factoren bij je keuze. Krachtige benzinehakselaars zijn geschikt voor verschillende soorten groenafval en grotere hoeveelheden. Voor kleinere hoeveelheden en hard groenafval zijn er compacte elektrische hakselaars, evenals modellen met meer vermogen voor grotere hoeveelheden uiteenlopend hakselgoed.

Werk je in een geluidsgevoelige omgeving? Zorg er dan voor dat de houtversnipperaar is uitgerust met een geluiddempende trechter of overweeg meteen een stille wals-hakselaar.

Waardevolle aanwinst voor elke groene omgeving en elke job.

Praktisch én stil

Het uitgebreide assortiment STIHL-hakselaars biedt voor elke behoefte een geschikte oplossing. Wat de hakselaars bijzonder maakt, is niet alleen het gebruiksgemak, maar ook de geluiddempende trechter, die het geluid tijdens het hakselproces minimaliseert. De hakselaars met tweekamersysteem en omkeertechnologie gaan zelfs nóg een stap verder. Ze bieden de mogelijkheid om zowel harde takken als zacht groenafval tegelijkertijd te verwerken, met elk hun eigen messen voor een uiterst effectieve verwerking.

Of er nu gekozen wordt voor wals-hakselaars of mes-hakselaars, STIHL-hakselaars bieden een veelzijdige en efficiënte oplossing voor het verwerken van groenafval. Het ontwerp is namelijk gericht op praktische bruikbaarheid en stille werking, wat hen tot een waardevolle aanwinst maakt voor elke groene omgeving en elke job.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details