NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Een tuinarchitect kan natuurlijke schoonheid tot leven brengen
Luxe in de tuin maakt ‘thuisblijven’ heel wat kwalitatiever.

Een tuinarchitect kan natuurlijke schoonheid tot leven brengen

“Vaar altijd je eigen koers”

In de wereld van tuinontwerp en landschapsarchitectuur is Jeamie Hendrickx een naam die synoniem staat voor creativiteit, vakmanschap en het vermogen om natuurlijke schoonheid tot leven te brengen. Als gerenommeerde tuinarchitect heeft Jeamie Hendrickx een indrukwekkende portfolio opgebouwd, waarin hij de perfecte balans tussen functionaliteit en esthetiek weet te bereiken. Met zijn unieke ontwerpen en aandacht voor detail heeft hij de levenskwaliteit van vele mensen verrijkt door middel van prachtige buitenruimtes. Met een voorkeur voor zuiderse sferen …

Jeamie Hendrickx: “Het bedrijf bestaat al zo’n tien jaar. Ik ben wel geëvolueerd van ‘allesdoener’ naar enkel en alleen ontwerp, omdat ik heel hard geloof in samenwerking met onderaannemers en collega’s in de sector. Denk hierbij aan leveranciers, aannemers, tuinarchitecten, zwembadbouwers… Zo werk je samen met mensen die top zijn in hun gebied. En bereik je de beste resultaten. In die samenwerking ga ik overigens ver. Letterlijk. Want ik ga al eens over de landsgrenzen kijken hoe ze het daar aanpakken. Vooral Nederland kan mijn goedkeuring wegdragen, als het over de ‘groene’ aanpak gaat. Maar ook van Spanje kunnen we het een en ander leren. Ze moeten daar al lang omgaan met extremere temperaturen dan hier. En dat vergt een andere insteek. We kunnen daar het best toekomstgericht iets van opsteken!”

Jeamie Hendrickx heeft talloze prijzen en erkenningen ontvangen voor zijn uitzonderlijke talent en bijdragen aan de tuinarchitectuur.

Herkenbaarheid

Jeamie Hendrickx gelooft sterk in het belang van natuurlijke ontwerpen die harmonieus samengaan met de omgeving. Hij streeft ernaar om tuinen te creëren die niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook ecologisch duurzaam en functioneel. Door gebruik te maken van de natuurlijke elementen van een locatie, zoals het reliëf, de flora en het klimaat, weet hij unieke en uitnodigende buitenruimtes te creëren die zowel de zintuigen prikkelen als een gevoel van rust en sereniteit bevorderen. 

Jeamie Hendrickx: “Met een perfect ontworpen tuin kun je een verhaal vertellen, zowel dat van je klant als je eigen verhaal. Ik streef dan ook naar herkenbaarheid. In een tuin moet altijd iets zitten wat de aandacht trekt, iets dat je niet snel zult vergeten. Ik vind het dan ook niet erg dat mensen zeggen dat ze kunnen zien dat een tuin ontworpen is door mij. Dat zie ik als een mooi compliment.”

Vakantiesfeer creëren in een drukke stadsomgeving, door van een tuintje een idyllische plaats te maken, compleet met een zuiders tintje.

Voorkeur voor stadstuintjes

“Ik neem elk project met evenveel plezier aan, maar heb toch een lichte voorkeur voor stadstuintjes, middelgrote tuinen en de moeilijke projecten, waaraan ik dan mijn eigen twist kan geven. Er is toch niets beter dan een beetje vakantiesfeer creëren in een drukke stadsomgeving, door van een tuintje een idyllische plaats te maken, compleet met een zuiders tintje? Met sterke voorkeur voor de Provence. Vroeger werd er gevlucht door middel van reizen en restaurants. Ik probeer telkens dat beetje luxe in de tuin te krijgen, om zo ‘thuisblijven’ heel wat kwalitatiever te maken.”

In een tuin moet altijd iets zitten wat de aandacht trekt, iets dat niet snel vergeten wordt.

Prijzen

Jeamie Hendrickx heeft talloze prijzen en erkenningen ontvangen voor zijn uitzonderlijke talent en bijdragen aan de tuinarchitectuur. Hij blijft zich inzetten om unieke ontwerpen te creëren die de natuurlijke schoonheid van elke locatie tot leven brengen en mensen in staat stellen om te genieten van de rust en sereniteit van hun eigen tuin.

“Ik heb ondertussen een paar leuke prijzen in ontvangst mogen nemen, zoals de Publieksprijs van De Vlaamse Tuinaannemer 2020-2021, waar ik ook de algemene zilveren medaille won. Met een stadstuintje op een ondergrondse garage, die we helemaal hebben getransformeerd naar een stukje Provence. Ik kwam ook al een paar keer op televisie, zoals op de Plattelands TV, ATV, Huisgemaakt, VTM Nieuws én binnenkort ook voor VT Wonen. Ook deden we de tuin van De Bomma in Familie, die in haar 95ste levensjaar nog eens heel haar tuin omgooide. Heerlijk. En het resultaat van altijd een eigen koers te varen!”, besluit Jeamie Hendrickx.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details