NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Een revolutionaire onkruidborstel
De Tielbürger is een robuuste machine, gemaakt van hoogwaardig staal voor professioneel gebruik.

Een revolutionaire onkruidborstel

Donat van der Horst, gevestigd in Loo in de provincie Gelderland, is als familiebedrijf al meer dan een halve eeuw actief in de verkoop van machines voor de professionele groensector. Het bedrijf koos van bij de start resoluut voor kwaliteit van de bovenste plank. Het vond die specifieke eigenschappen in het Duitse merk Tielbürger. Tot op vandaag is Donat van der Horst exclusief verdeler van de professionele Tielbürger-machines voor de Benelux en Frankrijk, via een netwerk van geselecteerde dealers.

Het bedrijf werd opgericht door de destijds achttienjarige Donat van der Horst. Samen met de productontwikkelaars van Tielbürger begon hij machines waarnaar vraag was in de groensector te bedenken. Vanuit die samenwerking ontstond de veegmachine waarmee het Duitse bedrijf ondertussen wereldmarktleider geworden is. 

Tielbürger is overigens eveneens een familiebedrijf, dat al 65 jaar inzet op kwaliteit en betrouwbaarheid. Het staat wereldwijd bekend om zijn professionele veegmachines, onkruidborstelmachines, verticuteermachines, motormaaiers, hooggrasmaaiers, versnipperaars en vele aanbouwwerktuigen voor zitmaaiers, quads en tweewielige trekkers van topkwaliteit.

De TW50-serie is uiterst gebruiksvriendelijk door een stuurboom die in zes hoogtes verstelbaar is.

Eenvoudig én licht

Sinds het wettelijk verbod op glyfosaat bij de bestrijding van onkruid op verhardingen, zoeken gemeenten en hoveniersbedrijven naar aanvaardbare alternatieven. Er zijn ondertussen enkele adequate oplossingen gevonden. Denk hierbij aan heet water, hete lucht, elektriciteit of… borstelen. 

Dat laatste mag gerust de specialiteit van Tielbürger worden genoemd, met zijn onkruidmachines. Robine Berendsen, accountmanager: “De TW50-serie is dan ook de favoriete onkruidverwijderaar van menig professionele – en particuliere – hovenier. Hij is namelijk eenvoudig te bedienen en uitermate licht in gebruik. Bovendien is hij ook veilig in gebruik, door de beschermkap die opklapbaar is in zowat alle richtingen, én de anti-lekbanden van polyurethaan.”

De TW50-serie is de favoriete onkruidverwijderaar van menig professionele – en particuliere – hovenier.

Uiterst gebruiksvriendelijk

De machine, waarvan de borstels worden gevormd door tien ijzersterke staaldraden, is technisch gezien een revolutionaire stap vooruit. Deze staaldraden zijn op een speciale manier vervaardigd en worden onder andere ook gebruikt voor liftkabels. Optioneel zijn de onkruidborstelmachines uit te rusten met speciale borstels in kunststof, ontwikkeld voor kwetsbare ondergronden. 

Daarnaast heeft de machine een snelwisselsysteem, waarmee de borstels zonder gereedschap snel en gemakkelijk verwisselbaar zijn. De V-snaar is geheel afgesloten, zodat deze nauwelijks onderhevig is aan vuil en slijtage. Met een stuurboom die in zes hoogtes verstelbaar is (tussen de 80 en 115 cm) en voorzien van onder andere een ergonomische veiligheids- en bedieningshendel, is de TW50-serie uiterst gebruiksvriendelijk. 

De beschermkap is in zowat alle richtingen opklapbaar.

Keuze uit twee motoren

Kortom, de Tielbürger houdt de openbare ruimte moeiteloos vrij van onkruid. Of het nu gaat om ongewenste vegetatie op vliegvelden, bij ziekenhuizen, winkelcentra, agrarische bedrijven of parkeerterreinen: hij geeft direct resultaat. Daarnaast kun je er veilig mee werken en bewijs je het milieu een dienst. 

Robine Berendsen: “Je kan kiezen uit twee merken motoren: Honda en Briggs & Stratton, in verschillende uitvoeringen. Het is een robuuste machine, gemaakt van hoogwaardig staal voor professioneel gebruik. Dus je kan hier gerust spreken van Deutsche Gründlichkeit!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details