NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Duurzame tuinverlichting
De gepaste verlichting zorgt niet alleen voor veiligheid op donkere dagen, maar legt ook visuele accenten.

Duurzame tuinverlichting

Een tuinproject komt pas echt tot zijn recht wanneer het mooi uitgelicht is. De gepaste verlichting zorgt namelijk niet alleen voor de nodige veiligheid op donkere dagen en momenten, maar legt ook bijzondere visuele accenten. Net als in het interieur wordt hiervoor steeds vaker een toevlucht genomen tot energiezuinige ledverlichting. Een duurzame oplossing waarachter ook verlichtingsfabrikant Suslight zich uitdrukkelijk schaart.

Suslight staat niet toevallig voor Sustainable Lighting. Het bedrijf verbindt zich er toe om duurzame producten te ontwikkelen en bestaande producten steeds verder te verduurzamen. Daarvoor beperkt het zich niet zomaar tot het verhogen van de efficiëntie of verlengen van de levensduur, maar schenkt het ook aandacht aan de oorsprong van materialen en de eenvoud en robuustheid van de installatie. Ook die bepalen nu eenmaal hoe lang een verlichtingsinstallatie, in het bijzonder in de soms uitdagende buitenomstandigheden, daadwerkelijk dienstdoet.

Suslight biedt een gevarieerd aanbod aan buitenspots, grondspots, tuinpalen en wandlampen in allerlei stijlen.

Lange levensduur

Suslight biedt een gevarieerd aanbod aan buitenspots, grondspots, tuinpalen en wandlampen in allerlei stijlen, maar allemaal maken ze gebruik van energiezuinige leds. Zij zijn goed voor maar liefst 75.000 branduren, en dankzij regelmatige controles door zowel interne als externe gekwalificeerde testlaboratoria weet Suslight op alle producten bovendien vijf jaar volledige garantie te bieden.

Het zijn niet alleen de leds die bijdragen aan de lange levensduur van de producten. Zo wordt er ook gekozen voor kwalitatief hoogwaardige wartels en materialen met een hoge weerstand tegen druk, water en/of corrosie.

De energiezuinige leds zijn goed voor maar liefst 75.000 branduren.

Waterdichte verbinding

Een klassiek euvel bij de aanleg van tuinverlichting, maar van essentieel belang voor een duurzame installatie, is de realisatie van een waterdichte verbinding. Hiertoe maakt Suslight niet alleen gebruik van gepaste materialen zoals uv- en waterbestendige flexibele stroomkabels, maar bovenal van het betrouwbare Quick-Safe Connect System. Deze waterdichte schroefverbinding is ontwikkeld volgens het plug-and-playprincipe, is slechts op één manier aan te sluiten en werkt op de veilige 24V gelijkspanning. Een Suslight verlichtingsinstallatie mag en kan bijgevolg door iedereen op een eenvoudige maar bovenal veilige manier aangelegd worden.

Ook intern in de verlichtingselementen krijgt vocht overigens geen kans. Zo zijn alle behuizingen vervaardigd uit hoogwaardig en integraal waterdicht materiaal en werd er de nodige compartimentering voorzien om condensvorming, veroorzaakt door de interne materialen, te reduceren.

Dankzij de waterdichte schroefverbinding en hoogwaardige behuizing krijgt vocht geen kans.

Duurzaam DNA

Ter ondersteuning van de duurzame oplossingen en producten, zet Suslight tot slot stevig in op een duurzaam bedrijfsbeleid. Dat wordt doorgelicht door het assessment instituut B-Lab en getoetst aan de strenge eisen van het B-Lab Impact Assessment in functie van zowel sociale en economische als milieuvriendelijke factoren. In 2017 kreeg Suslight zo nog de erkenning “Best for the World” op het gebied van milieu.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details