NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Duurzame en performante accu-aangedreven kettingzagen, op maat van de professional
Een betrouwbare en wendbare machine voor elke boomverzorger.

Duurzame en performante accu-aangedreven kettingzagen, op maat van de professional

Als specialist in tuinmachines en onderdelen is EuroGarden officieel importeur van het merk Cramer. Dit merk biedt al vele jaren kwalitatief hoogwaardige tuinmachines, zoals zitmaaiers, hakselaars, bladblazers en veegmachines, op maat van zowel professionals als consumenten. Ook kettingzagen maken deel uit van het assortiment. In dit artikel zoomt Johan Teeuwen, category manager OPE bij EuroGarden, in op vier krachtige Cramer accu-aangedreven kettingzagen. En die blijken over heel wat sterke troeven te beschikken…

Vier krachtige Cramer kettingzagen in beeld.

Vooraleer we focussen op de voordelen van de accukettingzagen, zet Teeuwen het 82V-batterijassortiment van Cramer kort in de kijker. Want via dit assortiment levert het merk topprestaties op het vlak van kwaliteit, veiligheid, betrouwbaarheid en vermogen voor tuinmachines. 

“De machines van het 82V-platform leveren meer vermogen met minder stroom dan vergelijkbare systemen met een lagere spanning. Dankzij een lagere stroom moeten batterijcellen immers niet op maximale belasting werken, waardoor tijdens het gebruik minder warmte gegenereerd wordt. Dit heeft een positieve impact op de efficiëntie en levensduur van een batterij. Ook wordt het risico op plotselinge onderbrekingen door oververhitte cellen en motoren kleiner. Allemaal zaken die een tuinprofessional naar waarde weet te schatten!”

Cramer 82TCS15 legt de lat hoog

In het aanbod van krachtige kettingzagen is Cramer al jaren toonaangevend. “In een vorig artikel van GreenPro zetten we de Cramer 82TCS15 in de spotlights”, geeft Teeuwen aan. “En terecht, want deze 82V high performance accu tophandle snoeizaag is speciaal ontworpen voor de professionele boomverzorger. Hij of zij krijgt een machine in handen met een uitmuntende vermogen-gewichtsverhouding, dankzij de 1,5 kW digitale borstelloze motor en een uitzonderlijk laag gewicht van amper 2,1 kilogram. Daarnaast is de 82TCS15 ook voorzien van een geïntegreerde kettingrem, gepatenteerde handpalmvergrendeling, een veilige klimhaak en IPX4-classificatie.”

“Nog een belangrijk troef is dat het tijdens het gebruik van deze kettingzaag de batterij op een onopvallend en comfortabel rugzakharnas gemonteerd wordt, waardoor enerzijds het gewicht van de machine beperkt wordt en anderzijds de gebruiker meer bewegingsvrijheid krijgt tijdens het zagen in bomen.”

Een veilige handgreep zorgt voor extra comfort en gemoedsrust.

Krachtige line-up van drie machines

In de nieuwe line-up van Cramer accu-aangedreven kettingzagen staan vandaag ook de Cramer 82CS24, 82CS27 en 82CS34 volop in de kijker. “Ook deze lichtgewichtmachines zijn erg populair bij professionals, niet het minst dankzij de combinatie van een uitzonderlijke duurzaamheid, robuust ontwerp en sterke vermogen en koppel”, aldus Teeuwen. “Deze machines garanderen de gebruiker een lang piekvermogen, wat in de praktijk een combinatie is van spanning en stroomafname. Bovendien hebben ze elk een zeer aantrekkelijke gewicht-vermogensverhouding, met bijvoorbeeld de CS24 die – zonder batterij – amper 3,1 kilogram weegt. Dit lage gewicht heeft een positieve impact op ergonomisch en veilig werken.”

Met een goed bedienbare startknop garandeert een Cramer kettingzaag optimale veiligheid.

Focus op veiligheid

Op het vlak van veilig werken scoren deze vier accu-aangedreven kettingzagen sowieso erg sterk, met weinig trillingen, weinig lawaai en geen uitstoot of schadelijke dampen voor de gebruiker tijdens het zagen. “Ook een geïntegreerde kettingrem en startknop met twee knoppen zorgen voor extra veiligheid”, zegt Teeuwen. “En wat deze machines ook uniek maakt, is een duidelijk zichtbare display op de accu’s die continu het restpercentage qua vermogen aangeeft. Als gebruiker heb je dus altijd een klare kijk op het batterijvermogen, waardoor je in de meest comfortabele en veilige omstandigheden aan de slag kunt. Je wil immers niet meemaken dat een kettingzaag uitvalt tijdens het vellen van een boom!”

Eén ding is alvast duidelijk: de 82CS-reeks van Cramer heeft alles in huis om de meest veeleisende boomverzorger te bekoren. “Met een kettingsnelheid van 24 meter per seconde, een magnesiumbehuizing bij de grootste machine, en batterijen die uitwisselbaar zijn met alle andere Cramer 82V-gereedschappen, legt deze Cramer line-up de lat erg hoog in onze sector”, besluit Teeuwen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details