NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Duurzame beregening dankzij voorgemonteerde kleppenboxen
Uniformiteit en flexibiliteit van het hele irrigatiesysteem.

Duurzame beregening dankzij voorgemonteerde kleppenboxen

Irrigatiespecialist VBS uit Sint Lenaerts-Brecht levert al meer dan dertig jaar toekomstgerichte, duurzame en efficiënte irrigatiesystemen en -oplossingen aan tuinaannemers, installateurs en tuinarchitecten. De Certified Irrigation Designer maakt voor hen ook een leidingschema, inplantingsplan en gedetailleerde materialenlijst op – zo garandeer je uniformiteit en flexibiliteit. En de door VBS ontwikkelde druppelslangen en kleppenboxen zijn uitgegroeid tot dé referentie in de sector.

VBS Irrigatiesystemen maakt een leidingschema, inplantingsplan en gedetailleerde materialenlijst op.

Het VBS-gamma omvat alles wat de groenprofessional nodig heeft om een perfect irrigatiesysteem aan te leggen, zowel voor particuliere tuinen als voor openbaar groen en golfcourts. Tot het aanbod behoren onder meer druppelslangen, sproeikoppen, drippers, leidingsystemen, wortelbevloeiers, controllers, sturingen en geavanceerde kleppenboxen. Alle systemen zijn aangepast aan de beplanting, de bodem en het klimaat. 

Een illustratie van het probleemoplossend denken bij VBS is de kleppenbox. Paul Hermans, gedelegeerd bestuurder: “Bestaat de tuin uit verschillende zones, dan zal je ook meerdere stuurkleppen moeten plaatsen. En daar wringt vaak het schoentje. Hoe krijg je al die kleppen netjes gemonteerd? Meestal zitten die vervat in wat we een Valve Box noemen. Om de kleppen lekvrij in zo’n box te krijgen is er wel wat behendigheid vereist. Wij wilden dat anders aanpakken. Out of the box denken? Dat mag je letterlijk én figuurlijk nemen bij VBS!”

Snel, eenvoudig en volledig lekvrij.

Die drempel neemt VBS nu weg met zijn nieuwe, voorgemonteerde kleppenboxen. Snel, eenvoudig en volledig lekvrij. Zo hoef je de kleppen niet meer zelf te monteren, wat je behoorlijk wat tijd bespaart. De boxen zijn verkrijgbaar met twee of vier voorgemonteerde kleppen, telkens met een handafsluiter. 

Paul Hermans: “Een extra voordeel is dat je deze boxen gemakkelijk kan combineren met een Rain Bird of VBS-hydrant. Ze zijn ook beschikbaar met een Bluetooth-controller. Enkel nog de batterij installeren, en je beschikt over een volautomatische beregening die je stuurt via je smartphone. Een beter en betrouwbaarder irrigatiesysteem is moeilijk in te denken.”

De kleppenboxen zijn verkrijgbaar met twee of vier voorgemonteerde kleppen, telkens met een handafsluiter.

Irrigation Professional

De expertise van VBS Irrigatiesystemen spreekt boekdelen. Zo was zaakvoerder Paul Van Breda de eerste Europeaan ooit die verschillende certificaten behaalde als Irrigation Professional. Precies omwille van die knowhow wordt Paul Van Breda regelmatig ingezet door PCLT en EDU Plus om groenprofessionals de nodige expertise bij te brengen en op te leiden tot goede installateurs.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details