NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Deer grasdallen combineren ontharding en esthetiek
De onthardingsoplossingen van COBEFA combineren compromisloos design, functionaliteit en duurzaamheid.

Deer grasdallen combineren ontharding en esthetiek

De delicate balans tussen mens, natuur en water in stedelijke omgevingen creëren of herstellen. Dat is wat COBEFA wil bereiken met haar unieke architecturale grasdallen en tegels uit gewapend beton van Deer. Met ijzersterke grasdallen in vier patronen combineert het familiebedrijf functionaliteit en esthetiek, op weg naar meer ontharding in publieke en private ruimtes. Zaakvoerder Jeroen Decock zet het Deer-gamma graag in de kijker.

Al drie generaties lang is COBEFA – met hoofdzetel in het West-Vlaamse Komen – een autoriteit in betonproductie. Het familiebedrijf produceert diverse betonelementen die gebruikt worden in verschillende sectoren, van landbouw tot industrie en tuinbouw. 

“Als familiale onderneming kregen we de kans om onze kennis en visie van generatie op generatie door te geven”, zegt Jeroen Decock. “Op die manier slaagden we erin om ons aanbod voortdurend te vernieuwen en uit te breiden. In de beginjaren lag onze focus vooral op de landbouw, met de creatie van stalvloeren. Door de jaren heen zijn we met COBEFA ook actief geworden binnen tuinaanleg en grond- en infrawerken, met keerwanden en silomuren als extra aanbod. Recent hebben we ons assortiment uitgebreid met innovatieve onthardingsoplossingen. Het ontharden van publieke en private ruimtes is immers een hot topic geworden, onder meer omwille van extremere weersomstandigheden en strengere regelgeving in infra en bouw.”

De ideale onthardingsoplossing voor parkeerplaatsen met beperkt zwaar verkeer.

Naar een gezonder ecosysteem

Dat het ontharden van onder meer stedelijke oppervlakken bijdraagt tot een duurzamere leefomgeving, staat als een paal boven water. “Het verminderen van verharde oppervlakken, zoals beton en asfalt, draagt bij aan meer biodiversiteit, minder hitte-eilanden in stedelijke gebieden en een betere waterkwaliteit”, aldus Decock. “Wanneer we met onze onthardingsoplossingen natuurlijke elementen zoals groen en water opnieuw voorrang kunnen geven, dragen we ons steentje bij aan een gezonder ecosysteem en aangename plekken voor recreatie en ontmoeting.”

Architecturale Deer grasdallen

Een van de toepassingen waarmee COBEFA het verschil maakt, zijn de Deer grasdallen uit gewapend beton. Decock is erg trots op deze architecturale grasdallen, die binnen het familiebedrijf ontworpen werden. 

“Onze designer Benjamin Van Geem leverde knap werk bij het vormgeven van vier hedendaagse grasdalpatronen. Het resultaat mag absoluut gezien worden, met tijdloze grasdallen in verschillende kleuren die functionaliteit en esthetiek combineren. Onze klanten – van architecten tot tuinaannemers – gaan aan de slag met vier vernieuwende patronen waarmee ze eindeloos kunnen variëren: Brutal, Straight, Halftone en Beach. Met deze betonelementen kun je à la carte ruimte maken en bomen en struiken integreren in het patroon.” 

“Recent werden we premium partner van het totaalbelevingspark NOA Outdoor”, geeft Decock nog aan. “Zij zijn erg enthousiast over de toepassingsmogelijkheden van Deer, en samen kunnen we – zowel in eigen land als internationaal – de merkbekendheid vergroten.”

De grasdallen van Deer zijn beschikbaar in verschillende patronen en kleuren.

Brede waaier van troeven

De grasdallen van Deer combineren heel wat interessante troeven. Decock: “We bieden onze klanten grasdallen van hoogwaardige kwaliteit aan, waardoor ze een lange levensduur hebben. Ze zijn 125 centimeter lang, 62,5 centimeter breed en 12 centimeter dik, én bovendien volledig gewapend. Deze combinatie van formaat en wapening zorgt ervoor dat de lasten beter verdeeld worden over de fundering, waarbij de grasdallen dus ook minder snel verschuiven. Ook belangrijk is dat ze uitstekend bestand zijn tegen beperkt zwaar verkeer, onder meer bij brandwegen en parkeerplaatsen.” 

“De weerstand tegen verkeerslasten is trouwens niet alleen afhankelijk van de mechanische sterkte van de grasbetontegel, maar ook van de sterkte van de onderliggende fundering en ondergrond en de zorgvuldigheid van de plaatsing. Op termijn willen we met Deer ook een oplossing aanbieden voor zwaar verkeer. Wordt dus zeker vervolgd!”

Op weg naar een duurzame en kwaliteitsvolle leefomgeving.

Duurzaamheid meets esthetiek

Met het aanbod van de Deer grasdallen gelooft het voltallige COBEFA-team meer dan ooit in een toekomst waarin verharding hand in hand gaat met zowel duurzaamheid als esthetiek. “Daarom integreren onze onthardingsoplossingen compromisloos design, functionaliteit en duurzaamheid”, legt Decock uit. “In zowel publieke als private ruimte zien we water niet als een obstakel, maar als een kans. We bieden klanten de kans om onze grasdallen en -tegels te combineren met ondiepe infiltratiegoten. Deze U-goten vergen weinig aanlegkosten en zijn ook geschikt voor lijnafwatering.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details