NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Blotevoetenterras op hoog niveau

Blotevoetenterras op hoog niveau

Achttien jaar geleden bouwden Saskia en Jan een moderne woonst in Brugge. Hun keuken, leefruimte en twee terrassen zweven op palen boven de grond. De opties voor een terrasvloer zijn daardoor beperkt. Toen hun bankirai planken aan vervanging toe waren, ontdekten ze een nieuw soort plank die perfect aansluit bij hun woning en hen een hoger comfort oplevert.  

Het koppel dacht eerst de oude planken te vervangen door nieuw hout. Terwijl dat plan nog even in de kast bleef liggen, zagen ze reclame voor Cedral terrasplanken. Hun interesse was gewekt en ze deden navraag bij Buitenhuis-Tuinondernemingen uit Sijsele-Damme. Daar zagen ze de planken in het echt en toen waren ze helemaal verkocht. Bewoonster Saskia en Buitenhuis-zaakvoerder Frederik Vanhollebeke vertellen over hun ervaring met de vezelcementplanken. 

In één dag geplaatst

“We lieten de planken plaatsen in de herfst, zodat we in de zomer niet met de werken zaten. Zonder planken op de onderstructuur moeten we rond ons huis lopen om in de tuin te geraken”, vertelt Saskia. Ze was dan ook blij met het snelle verloop van de plaatsing, net als tuinaannemer Frederik: “Jan en Saskia verwijderden zelf de oude bankirai van de structuur. In één dag legden wij de nieuwe planken erop, in totaal zo’n 25 vierkante meter.”

De beige cementvezelplanken contrasteren mooi met de grijze balken van het verhoogde woninggedeelte.

Geen kleine herstellingen

Bij Buitenhuis plaatsen ze al vier jaar Cedral planken. Frederik vindt het praktisch dat ze geen onderhoud meer vragen, eens ze er liggen: “Qua plaatsing op zich is dit systeem ongeveer hetzelfde als een houten terras. Het grote verschil is dat we bij Cedral planken nooit meer terug moeten voor kleine herstellingen, die bij hout wel vaak nodig zijn achteraf doordat hout leeft. Dat bespaart ons veel tijd en moeite.”

Poetsen met de stofzuiger

Ook Saskia ervaart de planken als onderhoudsvriendelijk, maar dan in een ander opzicht. “Na de winter heb ik de terrassen eens snel afgekuist met de tuinslang en borstel, en dat volstond. Op het ingesloten terras aan de keuken verzamelt zich wel gemakkelijk klein vuil, blaadjes en bloemetjes en zo. Die verwijder ik gewoon met de stofzuiger, moet ik bekennen”, lacht ze.

Blote voeten-proof en duurzaam

Frederik haalt nog enkele voordelen aan: “De planken zijn anti-slip, ze splinteren niet en ze gaan langer mee dan hout.” Saskia is het daarmee eens: “Ik loop graag op blote voeten en op de nieuwe terrasplanken is dat zeer aangenaam. Dankzij de lichte ribbels zijn ze niet glad, zelfs niet als ze nat zijn. De lange levensduur was ook een belangrijk argument bij onze beslissing; het maakt de investering de moeite waard.”

De bewoners genieten van de frisse look van de Cedral terrasplanken, en van de zachte structuur onder hun blote voeten.

Populaire designoplossing

Jan en Saskia krijgen alleen maar positieve reacties. “Iedereen vindt het mooi, ik heb al meerdere staaltjes van de planken meegegeven! Mijn moeder overweegt nu ook om ze bij haar thuis te plaatsen. Qua kleur gingen wij voor beige. In onze woning is bijna alles wit en grijs, daarom dachten we eerst aan grijs. Maar het beige contrasteert mooi met onze stalen balken buiten.

“Sinds we de cementvezelplanken in ons gamma hebben, plaatsen we nauwelijks nog hout. En nu de beige versie in onze showroom ligt, kiezen de meesten voor die naturelle kleur”, zegt Frederik.

Vier jaar hechte partners 

Frederik is tevreden over de samenwerking met Cedral. “We staan op hun website als partner en we krijgen wel wat aanvragen binnen via die weg. We hebben een goed contact met de vertegenwoordigers. En de planken zijn eigenlijk altijd meteen leverbaar, ook al spreken zij zelf van een maximale levertermijn van twee weken.” 

Meer info over Buitenhuis-Tuinondernemingen vindt u op www.buiten-huis.be.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details