NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Behandeling van natuurlijke zwembaden
Dankzij de zuigfunctie en de twee bioborstels kan de Dolphin M5 BIO zelfs op gladde wanden vuil, algen en schadelijke bacteriën verwijderen.

Behandeling van natuurlijke zwembaden

Compleet assortiment producten voor chemievrije reiniging

De zwembadmarkt evolueert voortdurend en met de huidige ecologische problemen worden natuurlijke zwembaden steeds belangrijker voor de consument. Maar hoe reinig en behandel je dan het water zonder chemische middelen te gebruiken? Tijdens de laatste Benelux Poolfair Summit 2023, georganiseerd door CF Group, konden zwembadprofessionals een gloednieuw gamma producten ontdekken die de juiste behandeling en het evenwicht van het water voor dit type zwembad garanderen. Drie in het bijzonder trokken de aandacht van de bezoekers: het VITII Lite filtratiesysteem, de Dolphin M5 BIO elektrische reiniger, en de Twist Pro bezem.

Filtersysteem geïnspireerd door circulaire economie

“Zo weinig mogelijk chloor.” Dat is de belofte van het VITII Lite filtratie- en behandelingssysteem. De belofte wordt waargemaakt dankzij een uniek vijftrapsmechanisme waarbij watercirculatie, mechanische voorfiltratie, biologische filtratie, zuivering, en automatisering en regeling een cruciale rol spelen. Zo profiteren zwembaden die met deze innovatieve oplossing behandeld worden van een perfecte mineralenbalans, een hoge wateroxygenatie, en een zeer lage concentratie organische stoffen – de belangrijke oorzaak van de verspreiding van slechte bacteriën en algen. Zwembaden met dit type systeem bevatten bovendien geen producten die schadelijk zijn voor de gezondheid en hebben geen last van corrosie door de verschillende chemische stoffen.

Ook handig: een zwembad met een VITII Lite installatie kan volledig vanaf een smartphone bestuurd worden. Met de applicatie kunnen injecties, terugspoelingen en het biologisch evenwicht met andere woorden volledig vanop afstand beheerd worden.

Een zwembad met een VITII Lite installatie kan volledig vanaf een smartphone bestuurd worden.

Zwembadreiniging op een geheel nieuw niveau

De nieuwe elektrische reiniger Dolphin M5 BIO is een van de beste autonome robots op de markt van natuurlijke zwembaden. Dankzij de zuigfunctie en de twee bioborstels kan de robot zelfs op gladde wanden vuil, algen en schadelijke bacteriën verwijderen.

De M5 BIO is ontworpen om compatibel te zijn met alle soorten oppervlakken en wanden. Hij heeft een speciaal filtratiesysteem waarmee hij vuil kan opvangen via een intern filtersysteem, maar ook via een externe afzuiging.

Daarnaast is de robot uitgerust met een gyroscoop en verschillende sensoren om nabijgelegen muren te identificeren en een volledige dekking van de vijver in recordtijd te garanderen, terwijl potentiële regeneratiegebieden in natuurlijke vijvers vermeden worden.

Met de meegeleverde afstandsbediening kunnen de verschillende reinigingscycli vanop afstand bediend en aan de behoeften van elke vijver aangepast worden.

“Zo weinig mogelijk chloor.” Dat is de belofte van het VITII Lite filtratie- en behandelingssysteem.

Onderhoudstijd gehalveerd

Ook de Twist Pro bezem is een revolutie voor de zwembadsector. Met zijn drie-in-één concept zorgt deze nieuwe oplossing ervoor dat de onderhoudstijd van de zwembadbodem gehalveerd wordt. De gepatenteerde zuigtechnologie combineert de functies van het schepnet, de bodemzuiger én de hoekborstel namelijk in één handeling. En dankzij zijn modulaire arm is de Twist Pro ook perfect in staat om de onderwaterluikbakken in een off-center positie te reinigen.

Bij het passeren kanaliseert de bezem de bladeren alvorens ze op te zuigen en in de optionele bladvanger op te vangen. De oplossing omvat ook borstels die ontworpen zijn om de meest hardnekkige deeltjes los te maken, zodat een optimaal reinigingsresultaat wordt verkregen.

De bezem is gemakkelijk verplaatsbaar en snel operationeel dankzij de geïntegreerde reservekit. De kit bevat een bezem (zonder zijborstels), een kit met reserveonderdelen, en een draagkoffer met riem.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details