NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
100% elektrisch maaien: efficiënt en stil
De compacte AllTrec 8015F grasmaaier biedt een zeer grote maaibreedte van 2,70 meter.

100% elektrisch maaien: efficiënt en stil

Of wij de nieuwe, 100% elektrische AllTrec 8015F grasmaaier eens aan het werk wilden zien (en horen)? Natuurlijk. Het werd een interessante, aangename kennismaking. En de eerste gebruikers waren bijzonder enthousiast. 

Duurzame mobiliteit is een belangrijk aandachtspunt voor bedrijven, maar ook voor gemeenten. De verbetering van onze leefomgeving vereist een absolute vermindering van de uitstoot van CO2 en fijne deeltjes door gemotoriseerde voertuigen, en een drastische vermindering van het omgevingslawaai. 

Dat geldt ook in en rond stedelijke groengebieden. Wie geniet er van een wandeling in het park terwijl hij voortdurend wordt bestookt door het lawaai en de vervuiling van de omgeving? En welke groene onderhoudswerker droomt er niet van zijn taken comfortabeler en efficiënter te kunnen uitvoeren, met minder vermoeidheid en geluidsdruk, zonder afbreuk te doen aan de productiviteit en efficiëntie van zijn werk? FPS Electric, de Nederlandse fabrikant van AllTrec-machines, zet zich voortdurend in om aan deze legitieme aspiraties te voldoen.

En zo presenteert de fabrikant nu, na enkele jaren van intensief onderzoek en ontwikkeling, een nieuw 100% elektrisch model: de Alltrec 8015F grasmaaier, die nu plaatsneemt in het gamma naast zijn kleine broer, de AllTrec 4810T. Wij maakten er kennis mee op uitnodiging van de importeur en distributeur voor België, Hilaire Van Der Haeghe.

De AllTrec 8015F grasmaaier, klaar voor actie.

De AllTrec 8015F doorgelicht

Of het nu gaat om maaien, wieden of vegen en schoonmaken, deze machine is ontworpen voor gebruik met verschillende hulpstukken: bladblazer, onkruidborstel, thermische onkruidverdelger, maaimachine. 

Het maaidek heeft een maximale maaibreedte van 2,70 meter, met de mogelijkheid om de zijdekken afzonderlijk via de joystick of de bedieningsknoppen omhoog te brengen wanneer dat nodig is, bijvoorbeeld om een obstakel te ontwijken of om dicht bij een boom te maaien; dankzij deze optie verkleint dan de maaibreedte van 270 cm tot 205 cm  (één zijdek omhoog) of 140 cm (beide zijdekken omhoog), wat overeenkomt met de breedte van het vaste gedeelte. De zeven messen in het maaidek hebben elk hun eigen motor. De accu heeft een capaciteit van 34, 50 of 67 kWh en is volledig opgeladen in 4 tot 8 uur. 

Een ander voordeel is de onderhoudsvriendelijkheid van de machine: naast wat smeerpunten, het controleren van de bandenspanning en het periodiek schoonblazen met perslucht zullen er verder weinig onderhoudswerkzaamheden zijn.   

Het AllTrec 4810T-model biedt dezelfde prestaties met een minimale benodigde ruimte en een optimaal comfort.

Comfort is een sterk punt bij deze machine. De AllTrec 8015F is standaard uitgerust met luchtgeveerde stoel en stoelverwarming. Tot de standaarduitrusting behoren ook Electric Power Assisted Steering (EPAS) en Internet of Things (IoT)-connectiviteit voor bewaking en diagnose op afstand. 

Die standaarduitrusting kan worden vervolledigd met een optionele cabine met airconditioning en verwarming, Bluetooth-radio, USB-stroomvoorziening, geïntegreerde werkverlichting en alarm, een ruitenwisser met ruitensproeier, een omhoog openende achterruit en twee volledig beglaasde deuren. 

Een andere belangrijke optie is de 4WD vierwielaandrijving, met ATC (Advance Torque Control) systeem om maximale grip en handling op alle soorten terrein te garanderen.  

En als werkzaamheden minder hoge eisen aan de tractie stellen en een nog compactere en wendbaardere grasmaaier vereisen, doet de AllTrec 4810T het werk met hetzelfde gemak en met dezelfde voordelen die verbonden zijn aan de elektrische aandrijving.

Met het driedelige maaidek kan de maaibreedte variëren door een of twee uiteinden onafhankelijk van elkaar omhoog te brengen, om dicht bij een obstakel te maaien.

Lovende eerste reacties

Een korte uitleg over de werking en de bedieningselementen, en daar gingen we voor een kleine testrit. De reacties waren overweldigend: reactievermogen, gebruiksgemak, comfort, manoeuvreerbaarheid, stille werking….  Dit is wat de verschillende testers spontaan verklaarden aan het einde van hun inwijdingsreis. Zonder dat de wandelaars in de buurt werden gestoord.

Dit eerste contact met de machine heeft velen verrast. Een CO2-neutrale binnenstad is misschien niet voor morgen, maar de AllTrec-oplossing voor groenvoorzieningen levert zeker een belangrijke bijdrage in deze richting en verdient onze aandacht.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details