Platform voor de tuin- en groenprofessional
Nieuws

Zwembaden op maat van de tuinaannemer

Nooit werd er meer in eigen woning en tuin geïnvesteerd dan afgelopen jaar. Dat tekende zich onder meer af in de opmerkelijke populariteit van zwembaden.

Infiniteau inner retreat kopiëren
Alle essentiële onderdelen om het zwembad af te werken, worden in het bouwpakket meegeleverd.

Tekst | Elise Noyez

Beeld | Exterior Living

8 juni 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Wat ooit een ijdel luxeproduct was, schijnbaar onafgestemd op ons Belgisch klimaat, is vandaag het meest gegeerde ontspanningselement in de tuin. De consument laat zich met andere woorden niet meer afschrikken door vooroordelen over prijs, gebruiksgemak of onderhoud; laat verouderde noties over een complexe plaatsing en installatie ook jou niet tegenhouden.

Een Infiniteau inbouwzwembad werk je af met terras- en boordstenen naar keuze.

Modulair staal …

Een antwoord voor iedereen die een strak rechthoekig inbouwzwembad wenst, is Infiniteau. Dit modulair concept op basis van een stalen structuur en glasvezelversterkte honingraatpanelen in pvc vormt namelijk een toegankelijk alternatief voor bouwkundige zwembaden op maat. Dankzij modules van 50 cm kunnen de afmetingen van het bad mooi op de beschikbare ruimte in de tuin afgestemd worden, en de constructie laat zich perfect afwerken en combineren met een boordsteen of terras naar keuze.

De plaatsing blijft daarbij eenvoudig. Na het gieten van de betonplateau kan het bad in principe al op één dag tijd afgewerkt worden. Zoals de online instructievideo duidelijk maakt, volstaat het immers om de stalen structuur aan het beton te bevestigen en de pvc-panelen erin te schuiven. Een tand-en-groefverbinding zorgt voor een stevige koppeling, en het zelfdragende karakter van het systeem maakt het mogelijk om het bad te vullen zonder dat er gelijktijdig aangedamd moet worden. Alle essentiële onderdelen om het zwembad af te werken, inclusief liner, pomp, filters en koppelstukken, worden met het bouwpakket meegeleverd en zijn duidelijk in het bouwplan opgenomen.

Over de duurzaamheid van de stalen structuur in de grond, tot slot, hoeft men zich geen zorgen te maken. Alle stalen onderdelen zijn voorzien van een innovatieve Magnelis-coating die het staal tegen eender welke vorm van corrosie beschermt en zelfs zelfherstellende eigenschappen heeft.

Een halfverzonken houten zwembad biedt niet alleen extra veiligheid, maar creëert ook extra zitruimte.

… of veelzijdig hout

Klinkt een zwembadproject in eerste instantie intimiderend, dan zullen hout en houtbewerking voor heel wat tuinaannemers meer vertrouwd zijn. De houten zwembaden van Exterior Living hoeven dan ook geen al te grote uitdaging te betekenen. Zij worden immers aangelegd op een betonplateau en opgebouwd uit kant-en-klare planken van drukgeïmpregneerd grenen, die middels een stevige zwaluwstaartverbinding aan elkaar gemonteerd worden. De waterdichte liner, basistechnieken en zwembadboorden in grenen of exotisch hardhout worden meegeleverd en worden eenvoudig volgens de handleiding geïnstalleerd.

Op esthetisch vlak laten alvast steeds meer particulieren zich door de warme uitstraling van het hout charmeren. Daarenboven is er keuze tussen vier verschillende vormen, van eenvoudige rechthoek tot gefacetteerde zeshoek. Elke vorm is beschikbaar in diverse hoogtes en afmetingen en kan naar keuze ondergronds, bovengronds of half verzonken geplaatst worden. Één basisconcept biedt zo de mogelijkheid om aan heel verschillende wensen en eisen te voldoen: een volledig ingebouwd bad is strak en esthetisch, met een deels ingegraven model creëer je een handige zitrand, en opbouwbaden elimineren zowel graafwerken voor de plaatser als risico’s voor kleine kinderen. Het nieuwste Quartoo City model, met zijn compacte afmetingen van amper 3 x 3,9 m, werd zelfs speciaal ontwikkeld om ook in kleine stadstuinen een oase te creëren.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details