Platform voor de tuin- en groenprofessional

NL | FR

Thema's & Events

Zwembadboorden die perfect doorlopen in het terras

Step Iron 80×80
De keramische terrastegels en zwembadboord van ArtStone zorgen voor een mooi doorlopend effect.

18 november 2020 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Keramische en natuursteen oplossingen in overvloed

ArtStone heeft daarvoor niet alleen een ruim aanbod aan keramische en natuursteen terrastegels en klinkers, maar biedt ook diverse oplossingen voor perfect afgewerkte zwembadboorden.

Tekst Elise Noyez    |    Beeld ArtStone

Ongeacht of een zwembad of zwemvijver volledig ter plaatse gebouwd wordt, of er gebruik gemaakt wordt van een prefab kuip, een zwembadboord is een noodzakelijke afwerking. Deze zorgt er immers voor dat de ruwe randen van de opbouw mooi afgewerkt worden en dat de zwemliefhebber comfortabel in en uit zijn waterpartij kruipt.Het juiste materiaal

Voor veel particulieren zal het erop aankomen een zwembadboord te kiezen die naadloos aansluit bij het terras, of er idealiter zelfs volledig in doorloopt. Slechts een enkeling zal op zoek gaan naar een speciale afwerking om het zwembad extra in de kijker te zetten.

Een terras in Belgische blauwe steen in combinatie met een mooi afgewerkte zwembadboord zorgt voor een klassevol zwembad of dito zwemvijver.

ArtStone biedt in ieder geval ruime mogelijkheden voor beide types eindklant. Zo kan de specialist in verhardingen zwembadboorden maken in bijna elk type keramische tegel, voor een perfecte combinatie met het ook al omvangrijke aanbod keramische terrastegels. In natuursteen behoren onder meer standaard boorden in Belgische en Vietnamese blauwe steen, of in graniet en basalt tot de mogelijkheden. Maatwerk kan ook, en is in Belgische blauwe steen het eenvoudigst toe te passen.

Een neus voor details

Naast de aansluiting tussen zwembadboord en terras, vergt ook de verbinding tussen de boord en het zwembad zelf enige aandacht. Daarvoor bestaan in de kern twee opties: ofwel wordt de boordsteen over de volledige dikte met een 90° of 180° afronding afgewerkt en zo bovenop de rand van zwembad of zwemvijver gelegd – we spreken hier over een bullnose afwerking; ofwel wordt er gewerkt met een zogeheten papegaaienneus, waarbij de boordsteen gedeeltelijk over de zwembadrand heen gelegd wordt.

De Palladio light zwembadboord met ronde papegaaienneus in contrast met de omliggende kleiklinkers.

Vooral deze laatste oplossing is populair. Hoewel ze iets minder fijn is dan een bullnose – aan de aanzichtszijde heeft de boord doorgaans namelijk een dikte van zo’n 5 cm, in plaats van 2 à 3 cm bij de bullnose – is ze door de overlapping namelijk beter in staat om kleine onnauwkeurigheden aan de naden van de waterpartij te verbergen. Een papegaaienneus is daarom erg in trek bij zwembaden, terwijl een bullnose eerder bij zwemvijvers toegepast wordt.

In principe is er zowel bij natuursteen als bij keramiek de keuze tussen beide afwerkingen, al zijn de mogelijkheden bij natuursteen iets uitgebreider. Zo kan uit natuursteen niet alleen een rechte papegaaienneus gehouwen worden, maar net zozeer een afgeronde versie. Bij keramische zwembadboorden, waar de neus gecreëerd wordt door de extra rand in verstek aan de tegel te verlijmen, zijn naast de bullnose afwerking enkel rechte papegaaienneuzen mogelijk.

Bullnose afgeronde keramische zwembadboorden zijn ook mogelijk bij ArtStone, hier in 90° uitvoering.

Voordelen voor particulier én professional

Om particulieren over heel Vlaanderen de kans te bieden een juiste keuze te maken, heeft ArtStone toonparken en -zalen in Zedelgem, Lede, Puurs en Heusden-Zolder. De outdoor terreinen zijn 24 op 24 en 7 op 7 toegankelijk, en tijdens de reguliere openingsuren staan ArtStone medewerkers paraat voor duidelijk advies. In Puurs sinds kort zelfs
op zondag!

Helemaal uniek is dat ArtStone de volledige productie van Belgische blauwe steen zelf in handen heeft. Daarvoor investeerde het in een aangepast machinepark, met als gevolg dat het deze populaire natuursteen tegen een uitzonderlijk scherpe prijs kan aanbieden. Daarbovenop geniet u als groenprofessional uiteraard ook nog een professionele korting.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details