NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Zwembadboorden die perfect doorlopen in het terras
De keramische terrastegels en zwembadboord van ArtStone zorgen voor een mooi doorlopend effect.

Zwembadboorden die perfect doorlopen in het terras

Keramische en natuursteen oplossingen in overvloed

ArtStone heeft daarvoor niet alleen een ruim aanbod aan keramische en natuursteen terrastegels en klinkers, maar biedt ook diverse oplossingen voor perfect afgewerkte zwembadboorden.

Tekst Elise Noyez    |    Beeld ArtStone

Ongeacht of een zwembad of zwemvijver volledig ter plaatse gebouwd wordt, of er gebruik gemaakt wordt van een prefab kuip, een zwembadboord is een noodzakelijke afwerking. Deze zorgt er immers voor dat de ruwe randen van de opbouw mooi afgewerkt worden en dat de zwemliefhebber comfortabel in en uit zijn waterpartij kruipt.Het juiste materiaal

Voor veel particulieren zal het erop aankomen een zwembadboord te kiezen die naadloos aansluit bij het terras, of er idealiter zelfs volledig in doorloopt. Slechts een enkeling zal op zoek gaan naar een speciale afwerking om het zwembad extra in de kijker te zetten.

Een terras in Belgische blauwe steen in combinatie met een mooi afgewerkte zwembadboord zorgt voor een klassevol zwembad of dito zwemvijver.

ArtStone biedt in ieder geval ruime mogelijkheden voor beide types eindklant. Zo kan de specialist in verhardingen zwembadboorden maken in bijna elk type keramische tegel, voor een perfecte combinatie met het ook al omvangrijke aanbod keramische terrastegels. In natuursteen behoren onder meer standaard boorden in Belgische en Vietnamese blauwe steen, of in graniet en basalt tot de mogelijkheden. Maatwerk kan ook, en is in Belgische blauwe steen het eenvoudigst toe te passen.

Een neus voor details

Naast de aansluiting tussen zwembadboord en terras, vergt ook de verbinding tussen de boord en het zwembad zelf enige aandacht. Daarvoor bestaan in de kern twee opties: ofwel wordt de boordsteen over de volledige dikte met een 90° of 180° afronding afgewerkt en zo bovenop de rand van zwembad of zwemvijver gelegd – we spreken hier over een bullnose afwerking; ofwel wordt er gewerkt met een zogeheten papegaaienneus, waarbij de boordsteen gedeeltelijk over de zwembadrand heen gelegd wordt.

De Palladio light zwembadboord met ronde papegaaienneus in contrast met de omliggende kleiklinkers.

Vooral deze laatste oplossing is populair. Hoewel ze iets minder fijn is dan een bullnose – aan de aanzichtszijde heeft de boord doorgaans namelijk een dikte van zo’n 5 cm, in plaats van 2 à 3 cm bij de bullnose – is ze door de overlapping namelijk beter in staat om kleine onnauwkeurigheden aan de naden van de waterpartij te verbergen. Een papegaaienneus is daarom erg in trek bij zwembaden, terwijl een bullnose eerder bij zwemvijvers toegepast wordt.

In principe is er zowel bij natuursteen als bij keramiek de keuze tussen beide afwerkingen, al zijn de mogelijkheden bij natuursteen iets uitgebreider. Zo kan uit natuursteen niet alleen een rechte papegaaienneus gehouwen worden, maar net zozeer een afgeronde versie. Bij keramische zwembadboorden, waar de neus gecreëerd wordt door de extra rand in verstek aan de tegel te verlijmen, zijn naast de bullnose afwerking enkel rechte papegaaienneuzen mogelijk.

Bullnose afgeronde keramische zwembadboorden zijn ook mogelijk bij ArtStone, hier in 90° uitvoering.

Voordelen voor particulier én professional

Om particulieren over heel Vlaanderen de kans te bieden een juiste keuze te maken, heeft ArtStone toonparken en -zalen in Zedelgem, Lede, Puurs en Heusden-Zolder. De outdoor terreinen zijn 24 op 24 en 7 op 7 toegankelijk, en tijdens de reguliere openingsuren staan ArtStone medewerkers paraat voor duidelijk advies. In Puurs sinds kort zelfs
op zondag!

Helemaal uniek is dat ArtStone de volledige productie van Belgische blauwe steen zelf in handen heeft. Daarvoor investeerde het in een aangepast machinepark, met als gevolg dat het deze populaire natuursteen tegen een uitzonderlijk scherpe prijs kan aanbieden. Daarbovenop geniet u als groenprofessional uiteraard ook nog een professionele korting.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details