NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Zeg het met bloemen…  of met een laurier

Zeg het met bloemen… of met een laurier

Bloemen- en plantenzaak Thomas uit Hasselt is een gevestigde waarde in de sector en bij uitbreiding ook in de provincie. 67 jaar geleden opgericht, telt het bedrijf momenteel 35 medewerkers. In hun zaak met ronduit spraakmakende en futuristische architectuur bieden ze een  uitgebreide collectie planten, bloemen, bloemstukken en boeketten aan. In 2010 wonnen ze de prestigieuze Graines D’Or award, een onderscheiding voor het meest vernieuwende tuincenterconcept in Europa. Hun pad liep niet steeds over rozen, tot tweemaal toe werd hun zaak in de as gelegd maar kwamen ze er sterker uit als voorheen. In hun dagelijks streven naar kwaliteit zijn ze al 30 jaar klant bij Laurica Plants uit Jabbeke, een win-winpartnership dat wel eens in de bloemetjes mag gezet worden.

Laurieren van Laurica plamts.

 

Een fleurig aanbod

In hun 6.600 m2 grote gebouw onder glas zijn onnoemelijk veel  bloemen en boeketten verkrijgbaar. Een fleurig aanbod dat verder aangevuld wordt met potplanten, bloeiende kamerplanten, decoratie-artikelen en tuinmeubilair. Daarnaast bieden ze ook speciale planten aan, waaronder de laurier. Om hun kwaliteitsstandaard hoog te houden, kozen ze voor deze laatste Laurica Plants als vaste leverancier, al meer dan 30 jaar lang. Deze langdurige relatie is gebaseerd op respect, vertrouwen, kwaliteit en service. Thomas is dan wel niet de grootste klant van Laurica maar zonder enige twijfel de trouwste.

De Laurica kwaliteitsgaranties

Laurica Plants werpt zich sinds de vroege jaren zeventig als familiebedrijf op als preferente, betrouwbare partner van groothandels, tuincentra, tuinarchtecten en tuinaannemers. Het spreekt voor zich dat een dergelijk veeleisend cliënteel staat op kwaliteit. En bij bloemen- en plantenzaak Thomas was dit één van de belangrijkste overwegingen. Elke laurier die Jabbeke verlaat, richting Hasselt, kreeg een Laurica-label toegekend, wat borg staat voor uitmuntendheid via een doorgedreven kwaliteitscontrole en geacanceerde teelttechnieken. Dit label bevat tevens tal van praktische en waardevolle verzorgingstips.

Precies met het oog op die kwaliteit werd elke plant bij Laurica-plants opgekweekt uit een stek. Dergelijke planten groeien weliswaar trager maar zijn veel gelijkmatiger qua bladgrootte, vorm en aroma. Bovendien ontwikkelen ze een compacter wortelgestel, waardoor ze beter gedijen in pot of kuip en waardoor ze ook beter geschikt zijn voor een strakke vormsnoei.

Een spraakmakende en futuristische architectuur.

 

De laurierplanten die Thomas aanbiedt, zijn ruim 7 jaar bij Laurica verzorgd en opgekweekt. Tijdens de winterperiode kregen ze hun vormsnoei en in de zomer werden ze zorgvuldig bijgeknipt. Met een absolute uniformiteit als resultaat. Zelfs planten van 100 jaar oud zijn bij Thomas verkrijgbaar op aanvraag. Vader en oprichter François Thomas en zijn zoon Eduard zijn unaniem lovend over de aanpak, de service het kwaliteitsniveau van de laurieren uit het West-Vlaamse Jabbeke.

Uitgebreide shopping experience

Bloemen- en plantenzaak Thomas heeft de bezoeker alles te bieden voor een inspirerend dagje uit. Zo valt er ook op de buitenruimte van 1.000 m2 altijd iets te zien of te beleven. De inpandige horecazaak Café au Lait zorgt voor een hapje of een drankje tussen het groen. Hun goed uitgebouwde webshop omvat een ruime selectie aan bloemen, planten, gelegenheidsboeketten, vazen, potten. Zelf leveren ze in groot Hasselt. Voor leveringen verder in het land werken ze samen met Fleurop. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details