NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Zeer geschikt voor terrassen, opritten en bestrating

Zeer geschikt voor terrassen, opritten en bestrating

Kleiklinkers zijn zowel bij de eindklant als bij de tuinaanlegger populairder dan ooit. Hun duurzaamheid speelt daar een belangrijke rol in. Ze zijn immers gemaakt uit klei, een volstrekt natuurlijke grondstof. Ook hun verwachte levensduur, tot 125 jaar, en de vele creatieve mogelijkheden zijn keuze bepalende factoren. Met een ruim aanbod aan kleuren, formaten en afwerkingen zet Wienerberger de toon in dit segment.

Breed toepasbaar

De keramische klinkers van Wienerberger harmoniëren perfect met elke bouwstijl. Ze geven een terras net die tijdloze en karaktervolle uitstraling die past bij een klassieke, landelijke woning. Maar ook in een strakke, hedendaagse context staan ze perfect hun mannetje. Omdat ze extreem slijt- en kleurvast zijn en bovendien weinig onderhoud vergen, worden ze vaak verkozen voor de aanleg van opritten, parkings, wandelpaden en openbare ruimtes. Qua toepasbaarheid kennen ze hun gelijke niet.

Technisch sterk

Kleiklinkers hebben een maatvastheid die vergelijkbaar is met die van beton. Ook hun slijtageweerstand is opmerkelijk. Dit laatste is te danken aan hun samenstelling in volle keramiek en hun lage porositeit. Verder vertonen ze een hoge vorst- en dooiweerstand, een aanzienlijke buigsterkte en een opmerkelijke glijweerstand. Meer dan voldoende eigenschappen om aan de strengste eisen te voldoen, bij eender welk project.

Creatief 

Ook op vlak van creatieve mogelijkheden halen de Wienerberger kleiklinkers een topscore. Neem nu hun kleur. Deze kan egaal zijn of licht genuanceerd, afhankelijk van de oven en het bakproces. Een mooi en boeiend resultaat kan tevens bekomen worden door te werken met een speelse mix van verschillende tinten. Kleiklinkers behouden bovendien hun kleur gedurende hun hele levensduur. Ze halen immers hun kleur uit de precieze samenstelling van diverse kleisoorten en er worden geen artificiële kleurstoffen aan toegevoegd. Naast kleur, textuur en vorm zorgen de vele mogelijke legverbanden voor een verfijnde finishing touch. Wie deze combinatiemogelijkheden vooraf wenst te visualiseren, kan gebruik maken van de handige textuurgenerator die toelaat ‘on the fly’ diverse texturen te generen (zie www.wienerberger.be/textuurgenerator)
Hernieuwbaar

Duurzaamheid is een van de grootste troeven van de Wienerberger kleiklinkers. Door hun keramische samenstelling overtreft hun levensduur deze van de meeste andere materialen. Ook hun breekvastheid hebben ze hieraan te danken. De grondstof klei wordt voornamelijk lokaal gewonnen, waardoor vervuilend transport beperkt wordt. Klei vertoont een sterke gelijkenis met ‘hernieuwbare energie’, omdat de ontgonnen grondstof steeds opnieuw aangevuld wordt via waterlopen in de buurt. Kleigroeves die niet meer operationeel zijn, worden aan de natuur teruggegeven en geven zo ontstaan aan boeiende en gevarieerde biotopen.

Passaqua

Meer dan 14% van Vlaanderen is verhard en dit cijfer stijgt nog zienderogen. Hierdoor kan het hemelwater steeds moeilijker doordringen in de bodem. Als antwoord hierop ontwikkelde Wienerberger de waterpasserende Passaqua kleiklinker.

Zo’n waterdoorlatende verharding laat het hemelwater plaatselijk infiltreren in de ondergrond en helpt op die manier om watertekorten of overstromingen te vermijden. De Passaqua is een strengpers kleiklinker, voorzien van slimme afstandhouders, waardoor de voegen zes millimeter breed worden. Via deze bredere voegen, die zowat tien procent van de totale verharde oppervlakte uitmaken, vindt het water makkelijk zijn weg naar de ondergrond. De vlotte afwatering verhindert tevens onkruid, algengroei of mosvorming in de voegen.

Passaqua kleiklinkers zijn verkrijgbaar in vier kleuren en zijn uitermate geschikt voor terrassen, opritten van particuliere woningen en verkavelingen, verharde evacuatiewegen voor de brandweer en verhardingen van openbare ruimtes zoals parkings, pleinen, voet- en fietspaden…

Meer info: www.wienerberger.be

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details