NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Zacht voor het milieu, hard voor het onkruid

Zacht voor het milieu, hard voor het onkruid

Onkruidbeheersing bij grotere aanplantingen is niet steeds evident. Wanneer deze aanplantingen zich bovendien bevinden op een hellend terrein, ziet de tuinaanlegger zich voor een extra probleem geplaatst, dat van erosie. Een geotextiel lost beide problemen ineens op. BioWeedtex geotextiel van Insulco gaat op een efficiënte manier onkruidgroei tegen en biedt bescherming tegen erosie op hellingen en taluds. BioWeedtex is een biopolymeer en niet geweven geotextiel gevormd uit thermisch samengevoegde PLA- vezels . Het is helemaal vervaardigd uit glucose van plantaardige oorsprong, volledig recycleerbaar, composteerbaar en biologisch afbreekbaar.

Uitstekende eigenschappen

De BioWeedtex matten zijn sterk, gemakkelijk om te snijden, soepel en rekbaar. Met hun uitstekende water- en luchtdoorlatendheid stimuleren ze de plantengroei. Door hun bruine kleur integreren de matten zich harmonisch in het landschap. BioWeedtex zal op een natuurlijke wijze afbreken na een periode van minimum 4 jaar. De toevoeging van hennepvezels geeft een nog levendiger en natuurlijker aspect aan het product. BioWeedtex is ideaal om toe te passen in bloemperken, langs wegen en waterwegen, op parkings en in het bijzonder op sterk helende terreinen..

Sterk groeibevorderend

BioWeedtex gaat de groei van onkruid tegen, stimuleert de slaagkans, de groei en de gezondheid van uw aanplanting en voorkomt erosie op hellende terreinen. Met zijn bruine, donkere kleur en dankzij de vochtigheid die behouden blijft onder de BioWeedtex matten wordt een ‘tropisch’ kaseffect bereikt, waardoor de aanplantingen sneller aanpakken en groeien. Dankzij het duurzame karakter is er geen extra onderhoud nodig. Door de UV- stabiliteit van de matten is bovendien een extra bedekking met bijvoorbeeld houtschors overbodig.

Makkelijk te plaatsen

BioWeedtex wordt ontrold op een plat en proper gemaakte grond, met inachtneming van een  overlappingstrook van minimum 20 cm. Verankering van de BioWeedtex gebeurt met ijzeren haken. Na verankering gewoon aankruisen met een breekmes en de BioWeedtex openplooien waar de beplanting moet komen. Nadien het plantgat opnieuw dichtplooien en de aarderesten op de BioWeedtex verwijderen.

Op en top ecologisch

BioWeedtex vergt tot 80% minder fossiele energie in vergelijking met klassieke plastics of geweven textiel. Het leidt bovendien tot 90% minder CO2 uitstoot ten opzichte van klassieke plastics.  BioWeedtex wordt tot compost omgevormd in 45 dagen in industriële compostcenters (60°C – 95% RLV). De toepassing van BioWeedtex matten vermijdt tevens het gebruik van herbiciden en pesticiden ! Zo is het niet enkel een weldaad voor de aanplantingen, het helpt bovendien onze planeet en het milieu te beschermen..  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details